Страница 59 от 111 ПърваПърва ... 949575859606169109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 1662
Like Tree697Одобрявам

Собственици на климатици 100V - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Собственици на климатици 100V - част 2

Цитат Първоначално публикувано от Bivola Виж публикацията
    A дано

Madjo, EDR-a e 28ца в около 18 квадрата.Но по-малък няма как да сложа, защото лятото е убийствена жега и даже 28цата на моменти и идва лееко изнанагорно.22ка е абсурд да се справи, 25цата е на кантар.
    Моля те да кажеш като паднат температурите под 0 градуса, дали SDR-а ще си "вдигне" минимума, защото при мен паднат ли температурите под 0-2 градуса, минимума скача на около 330 вата.
    Ето този пост го търся от един месец насам. Като че ли и някои модели японски клими вдигат минимума при понижаване на външните температури.
    Може ли някой да сподели Toshiba RAS-251PDR и 221BDR вдигат ли минимума?

2.  

3. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Естествено че го вдигат, всички климатици би следвало да са така. Не му е все тая на SDR-a дали вън е +7 или - 10. Натоварванията са различни, съответно консумация и прочие.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от Madj0 Виж публикацията
    Toshiba 221SDR Тая сутрин на - 2 градуса ( според климатика ) си работеше на 190W ( 22 градуса вътре ) без да дефроства от 6,30 до 10,30 после трябваше да изляза , през ноща не съм чул да размразява . По това съдя , че дефроста не е по време . Преди да изляза му смукнах градусите от 22 на 20 и не се изключи а смъкна консумацията до 70W и се задържа там . Пак слушах дали се чува шум от вътрешното като работи едвам едвам , но не няма нищо . Само като се качиш горе до него леко се чува едно преливане ( ромолене ) ама то е адски слабо доловино . Може 28-цата да е по шумна от 22-ката незнам ... А ти сигурен ли си , че твоя дефроства на всеки 90 мин ?
    221SDR явно не вдига

5. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Toshiba RAS-361PDR при температури около 0-та вдигна минимума но само на "тих" режим. На автоматичен не забелязах да изключва-работи над минимума м/у 80 и 280W /при темперирано помещение/.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2014

При моите три различни модели японски Тошиби /UDR, GDR, SDR/ всички вдигат минимумите при понижаване на температурите.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от rukar Виж публикацията
    При моите три различни модели японски Тошиби /UDR, GDR, SDR/ всички вдигат минимумите при понижаване на температурите.
    И как точно определяте, че вдигат минимумите, и с колко ги вдигат?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2014

Точността е малко спорен въпрос, поради факта, че аз лично ползвам не много скъпи измерватели на мощност и те едва ли са от най-точните прибори. Но примерно при 281 UDR поканията на енегийния монитор и измервателя се различават около 7-11 вата. Въпросния климатик при външна температура около 10 градуса не слиза на минимум по-малко от 110-120 вата при задание 20 градуса, достигнато според самата машина при добри вътрешни изолации и качествена ПВЦ дограма с троен стъклопакет К-стъкло. И при останалите климатици Тошиба имам подобни наблюдения и замервания.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Това не отговаря на въпроса ми по никакъв начин. Пак питам: Как определяте, че при понижение на външните температури, минимума се увеличава?

ПС. Същата машина при мен при външна темп, ок.10С и задание 22С, слиза до минимума си и показва 45W.

11. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Аз моят PDR го видях на 200 и няколко вата, при "тих" режим и външна температура около 10 С и след малко беше на 15W /изкл. компресор, работеща плазма/. След това смених режима на "автоматичен" и след известно време го видях на 80W. При температури около 10 0 С и повече, пада на 45-50-55W.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2014

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Това не отговаря на въпроса ми по никакъв начин. Пак питам: Как определяте, че при понижение на външните температури, минимума се увеличава?

ПС. Същата машина при мен при външна темп, ок.10С и задание 22С, слиза до минимума си и показва 45W.
    При Вас може да слиза на такъв минимум 45 W, но при мен и на трите машина не слиза на такъв нисък минимум. Един път съм виждал 251 SDR да слиза на 85 вата при външна температура около 12 градуса беше. Може пък минимума да не се увеличава при спадане на температурите , а показания минимален разход е за компенсиране на минималните топлозагуби. Така или иначе, такъв нисък минимум, както при Вас никога не съм виждал при моите климатизатори.

13. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Моля за малко помощ. Митето чукна 10 лазарника и реших да го подмладя с автоспрей за втори път (първият път са правили някакви отчаяни опити само върху капака от фирмата, която ми го продаде). Обаче сега не ще да хваща дистанционното ако е по-далече от 2 м. Как да процедирам по възможно най- щадящия начин? Вярно ли си мисля, че ще трябва да стържа прозорчето, дето приема вълните от дистанцинното?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Ха-ха. Жив и здрав да си kalcheff1. Най-свежият участник си в този форум.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от rukar Виж публикацията
    При Вас може да слиза на такъв минимум 45 W, но при мен и на трите машина не слиза на такъв нисък минимум. Един път съм виждал 251 SDR да слиза на 85 вата при външна температура около 12 градуса беше. Може пък минимума да не се увеличава при спадане на температурите , а показания минимален разход е за компенсиране на минималните топлозагуби. Така или иначе, такъв нисък минимум, както при Вас никога не съм виждал при моите климатизатори.
    На 45W им слиза, ама на дисплея на вътрешното, инак реално е колкото при теб - 70/80W.
    Този пост е редактиран от aruba_man; 13-06-16 в 02:37.

16. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1 Виж публикацията
    Вярно ли си мисля, че ще трябва да стържа прозорчето, дето приема вълните от дистанцинното?
    Ако си го минал и него - вярно мислиш.
    Ама ти май си минал и лампичките със спрейчето..

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

На място ли го пръсна,без да демонтираш кожуха

Ако нямаш какво да кажеш,не пиши безсмислени постове!

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man Виж публикацията
    На 45W им слиза, ама на дисплея на вътрешното, инак реално е колкото при теб - 70/80W.
    И как реши, че реално е 70-80W?
    SPSt одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  2. Отговори: 13
    Последно: 19-12-14, 15:04
  3. Собственици на климатици 100V
    От dean във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1726
    Последно: 23-10-12, 10:00
  4. Собственици на климатици
    От Vanquished във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 122
    Последно: 02-02-12, 19:32
  5. Отговори: 2
    Последно: 13-08-11, 00:17

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе