Естествено че го вдигат, всички климатици би следвало да са така. Не му е все тая на SDR-a дали вън е +7 или - 10. Натоварванията са различни, съответно консумация и прочие.
Toshiba RAS-361PDR при температури около 0-та вдигна минимума но само на "тих" режим. На автоматичен не забелязах да изключва-работи над минимума м/у 80 и 280W /при темперирано помещение/.
При моите три различни модели японски Тошиби /UDR, GDR, SDR/ всички вдигат минимумите при понижаване на температурите.
Точността е малко спорен въпрос, поради факта, че аз лично ползвам не много скъпи измерватели на мощност и те едва ли са от най-точните прибори. Но примерно при 281 UDR поканията на енегийния монитор и измервателя се различават около 7-11 вата. Въпросния климатик при външна температура около 10 градуса не слиза на минимум по-малко от 110-120 вата при задание 20 градуса, достигнато според самата машина при добри вътрешни изолации и качествена ПВЦ дограма с троен стъклопакет К-стъкло. И при останалите климатици Тошиба имам подобни наблюдения и замервания.
Това не отговаря на въпроса ми по никакъв начин. Пак питам: Как определяте, че при понижение на външните температури, минимума се увеличава?
ПС. Същата машина при мен при външна темп, ок.10С и задание 22С, слиза до минимума си и показва 45W.
Аз моят PDR го видях на 200 и няколко вата, при "тих" режим и външна температура около 10 С и след малко беше на 15W /изкл. компресор, работеща плазма/. След това смених режима на "автоматичен" и след известно време го видях на 80W. При температури около 10 0 С и повече, пада на 45-50-55W.
При Вас може да слиза на такъв минимум 45 W, но при мен и на трите машина не слиза на такъв нисък минимум. Един път съм виждал 251 SDR да слиза на 85 вата при външна температура около 12 градуса беше. Може пък минимума да не се увеличава при спадане на температурите , а показания минимален разход е за компенсиране на минималните топлозагуби. Така или иначе, такъв нисък минимум, както при Вас никога не съм виждал при моите климатизатори.
Моля за малко помощ. Митето чукна 10 лазарника и реших да го подмладя с автоспрей за втори път (първият път са правили някакви отчаяни опити само върху капака от фирмата, която ми го продаде). Обаче сега не ще да хваща дистанционното ако е по-далече от 2 м. Как да процедирам по възможно най- щадящия начин? Вярно ли си мисля, че ще трябва да стържа прозорчето, дето приема вълните от дистанцинното?
Този пост е редактиран от aruba_man; 13-06-16 в 02:37.
На място ли го пръсна,без да демонтираш кожуха
Ако нямаш какво да кажеш,не пиши безсмислени постове!