Вие не питате само за машина! Вие изисквате и падане на сметките за отопление, и повишаване на температурите в помещението! Не сте дали инфо, дали етажът е първи или последен. А, може би, някъде по средата? За промяна на температурите в бетонен кафез е от значение кой как го прави в съседните кутийки. Що не попитате в някой друг форум, на база тази подадена информация, да видим какви отговори ще получите? Моят съвет е да си ползвате мидеята, докато работи.
Бях пуснал една тема за климатик на село и се бях ориентирал към Fujitsu LUCA09, но сега сравнявайки сухите технически данни с GREE GWH09KF излиза, че са с равни възможности, а цената е почти х2. Това ГРЕЕ отнася на хартия всичко до хиляда и 200-300лв.
Каква може да е уловката?
Здравейте имам един въпрос трябва ли да се вярва (не сляпо разбира се) на написаното в техническите характеристики на климатичната техника?
Защото току що се връщам от един търговец, който ме убеждаваше че средната зимна температура в Бургас е - (минус) 11 градуса и да не вярвам какво пише в спецификациите???
Етажът е 2-ри-южно изложение с дограма, остъклена тераса и една външна стена.Написал съм, че Мидеята в най-студените дни прави 19-20 градуса,по вашият пост разбирам, че няма смисъл от хиперинвертор, щото ще харчи колкото Мидеята и ще топли по същия начин-нещо не схващам???Аз така и така ще купя това Митсубиши(изчетох цяла тема, където разбрах, че много топли-но на дефрост се чувало,което за мен не е проблем). Просто попитах дали има някакъв по-добър вариант в рамките на тези пари.
Този пост е редактиран от avenger; 01-10-15 в 16:47.
Тошибата е доста по скъпа .. МЕ се намира на 1700 с монтажа тук таме
Е да де ама аз в Бургас такива температури (-11) не съм виждал да се задържат за дълъг период. Както и да е за тия мои 30 квадрата аз се бях спрял на 13 дайсейкай 8, но ми казват, че ще е малък и ми препоръчват 16 дайсейкай 8 или 18-ка от другите серии. Пак съм раздвоен . . .
Този пост е редактиран от ram44o; 01-10-15 в 19:29.
Градски при фрескор има още нокрия.Консултирай се и с него.
Именно средните зимни температури са положителни, но както и да е Попов къде е това фрескор?
Сори намерих го Фреско![]()
Този пост е редактиран от ram44o; 01-10-15 в 19:49.
мда за хол е ок той и за спалня е ок за хора които не ги впечатлява шума .. има такива дето с конвенционалки се топлят с години в спалня