[QUOTE=dodo_pv;740496]Ето ТУК всичко си изглежда наред. /QUOTE]
Извинявай, но сега ударих на камък. Признавам си, вчера и оня ден го достъпвах.Но няма никакво значение, в същия сайт оня ден търсех каталога беще отпреди 2-3
години.
Здравейте,
И аз ще се обърна за съвет към Вас.
Спалня 38 куб/м Север-Изток, две външни и половина стени, изключително студена стая поради силно течение въз основа на което има:
Външна 10 см Каменна вата, 5 камерна Саламандър със 4-и Сезона 2-ен стъклопакет, гипсокартон със най-новата вата 5 см на тавана.
Спалнята е преходна от към Хол, който няма климатик поради рядкото му ползване през студените сезони, но си дърпа топлината.
Не държа да отоплявам двете помещения със една машина, по-скоро да обръща въздуха във изцяло вътрешният Хол.
Среден етаж БЕЗ грам топлещи съседи отгоре и отдолу.
Търси се машина:
- за охлаждане през летните горещи дни /стигащи и до 40+ гр в Русе/ на 100% и смогваща да обръща въздуха и на преходният Хол. Макар, че тялото няма как да бъде монтирано срещу вратата към Хола така, че май много ми се иска. Това последното е под въпрос.
- За отопление главно през преходните сезони на 100% до падане и задържане на външните температури до към минус 5 - 10 гр. Имам изградено локално парно отопление в целият апартамент на Газ, на която не мога да разчитам на 100% поради силното колебание във цената й. Главно поради сериозната цена на Газа и слабите зими последните 2+ години съм се отоплявал с Клими.
- Икономична и дурако-устойчива на сериозният Студен и Влажен климат в Русе.
- Тихо вътрешно тяло /чакам второ дете живот и здраве/.
- От финансова гледна точка не ми се дават много пари. Искам да е оправдана стойността за цена-качество спрямо горе-изброената фактическа ситуация.
Ще се радвам и да ме насочите към коректна фирма в град Русе.
Поздрави.
Здpaвeйтe,
Помагайте, че зимата иде!
Кухня 32 ĸyб/м запад, апартамент, 2-ри етаж, няма външна стена.
PVC дограма,без изолация по стените.
Tъpcя мaшинa главно за ОТОПЛЕНИЕ. Мястото е В.Търново.
Бюджет – 1200 – 1400 лв.
Препоръчайте търновски фирми. Благодаря предварително!
JKanchev, споменавам за подов климатик,защото се споменава за студен под.Но тогава почваме от 2000 лева нагоре.Но от друга страна трябва да се съобразяваме с малки деца.
[QUOTE=emil vasilev;740514]Ако е така, имаш повод да се радваш! Всички производители на класни машини вдигнаха цените и свалиха качеството на машините, защото отоплението със системи въздух-въздух вече не е приоритет за Европа, просто идва скъпо и не носи добра печалба. Явно Хитачи се явяват изключение от правилото и ако намериш някакво PSB на цена, близка до тази на дайсейкай или уруру сарарата, направо го отнасяй. Хитачи си решиха част от проблемите с дефростите в България през далечната 1999 г., така че не се съмнявай във възможностите на машините им. Няма как да са по-зле от тези на Тошиба, залагам на това.
Успех в избора, алтернативите от високия клас са Мицубиши хеви и Тошиба. Попитай и някой майстор, за всеки случай![]()
dodo_pv. Haier произвеждат климатици Sanyo, Vestel произвежда телевизори Panasonic, Toshiba, Hitachi и т.н. В тая насока са мислите,които ме спохождат.Няма официално потвърждение за това и сигурно няма да има. Но ако съм прав не почват ли проблемите тепърва.
Този пост е редактиран от emil vasilev; 19-09-15 в 23:27.
Хубави машини е имало е винаги ще има, с тая разлика че класна такава и при това с екстри като плазма (LDC) и яко топлеща (GHR) на цена започваща от 1200 до 1500 вече няма.. Няма и да има! Вече плащаме с хилядарка отгоре. Даже и китайците влизат в премиум сегмента с машини за по 2к (колко са премиум обаче е друг въпрос). От всичкото това следва че за хубавото яко ще се плаща! Приказки и сравнения от сорта на "ама Дачията и тя ме вози", не намират смисъл в климатичната техника, може би Панасоник правят изключение поне за този момент - тиха машина с "очи", йонизатор и още един тон екстри за 1600 изглежда добре като вземем под внимание че има подобни такива от конкуренцията за 3500... Тъй де, само дето Панасоника не е Дачия, нито пък Дайкин - Мерцедес.![]()
Здpaвeйтe,
Помагайте, че зимата иде!
Кухня 32 ĸyб/м запад, апартамент, 2-ри етаж, няма външна стена.
PVC дограма,без изолация по стените.
Tъpcя мaшинa главно за ОТОПЛЕНИЕ. Мястото е В.Търново.
Бюджет – 1200 – 1400 лв.
Препоръчайте търновски фирми. Благодаря предварително!
Ориентирах се към Toshiba RAS 10N Suzumi, но имам въпроси:
1.дават я за 20кв/50куб, а при мен е 13кв/32-33 куб.
2.Нов модел 2015 – как ли ще се държи през зимата?
Модела не е нов, просто е пипнат малко софтуера - иначе като хардуер е същия с лека промяна в дизайна на вътрешното тяло.
Според мен, проблемите за хората, решили да се отопляват с климатици при отрицателни температури, започнаха още през 2013 година. Тогава се огледах за нови машини и не ми хареса това, което видях на пазара. Сега положението с машини въздух - въздух е още по-зле. Замислям се за алтернативно отопление или договаряне на други цени на тока. За в бъдеще ще се наложи.
Здравейте,
Моля за помощ при избор на климатик !
Хол и кухня в едно помещение - 35 кв.м - север , северо-изток.
Апартамент -ателие - последен 6-ти етаж. с 3 външни стени, наклонени под ъгъл - т.е. скосени.
2 пвц прозореца - без изолация по стените.
През зимата помещението е много студено и се намира в София.
Съседно помещение - спалня - 12 кв.м - има работещ конвенционален климатик.
Климатикът за голямото помещение трябва да е за отопление и за охлаждане.
Бюджет - до 2000- 2500 лв .
Замислям се дали да не сменя и климатика в спалнята,че много харчи и не топли много през зимата.
Благодаря предварително !
Този пост е редактиран от avenger; 27-09-15 в 16:06.
General Fujitsu ASHG24LFCC
Toshiba RAS-B22N3KV2-E Suzumi Plus
Daikin FTX60GV Comfort
Mitsubishi MSZ-GF60VE
LG D24CM Sirius Inverter V
Но най-добре се доверета на фирма която да Ви консултира на място за подходящ модел след оглед на помещението.
Така е. При текущите цени на електроенергията отоплението на ток излиза най-скъпо.
Станахме спонсори на ЕРП-тата.
Направих си труда да калкулирам колко ми струва производството на един киловат топлинна енергия.
С твърдо гориво цената е около 3-4 стотинки/киловат
С климатици цената е към 13-14 стотинки/киловат, около 3-5 пъти по-скъпо.
Този пост е редактиран от troubleprovider; 20-09-15 в 13:52.
Mомци нокрията ще се справи ли в подобно помещение като на iliana_11