то ако имаш 4кВ топлозагуби от 1 стая по добре направи нещо да не топлиш улицата ...
то ако имаш 4кВ топлозагуби от 1 стая по добре направи нещо да не топлиш улицата ...
... Ама нека купуват хората, да се радват. И аз не бих го внесъл това вкъщи, а знам и по манометри какво прави - едно голямо нищо.
Не знам какво налягане държи, ама знам как топли.......Сигурен съм, че не е по-малко от Дайсейкая, камо ли пък за силно изхвърляне като "голямо нищо"....Ама край, не ми се спори, както и да е....![]()
Спрял съм да споря тук, всеки има право на менение и място под слънцето. Както написах - да купуват хората, нали за това са направени.
Не разбирам Алекси, такъв си е апартамента, мисля да се направи външна изолация, но няма да е сега, понеже трябва да се координира с останалите от кооперацията. Другата особеност е малкото място за външните тела. Последно се двоумя между Митсубишито и Тошибата. . .
Май на там отиват работите ще са една 13-ка за всекидневната и една 10-ка за детската, малко надхвърлям бюджета си, но . . .
Стъклопакетът на алуминиевата дограма няма особено значение, липсата на външна изолация на стабилната бетонна конструкция не предполага възможност за реална икономия на ток при ползване на каквито и да било климатизатори. Заделеният бюджет би допринесъл до известна степен за малко по-добър комфорт, но не и до икономии в сметката за ток или по-високи температури в помещението. Това ще зависи от начина на отопление на съседите.
Моя колега живее на последния етаж в панелен блок и е без изолация и с "оригинална" дървена дограма от преди 35 години и в хола си 25кв, му е постоянно пуснат климатика зимата на 26° и плаща колкото мене ток, а аз нямам климатик, а другия ми колега е само със сменена дограма и не спира интернационала зимата и плаща 30 лв по-малко от мене без климатик. Да се чуди човек
...чак и аз се замислям да си сложа един климатик даже 2-ра ръка и да давам 30лв+ на месец, ма да ми е топло вместо да ми духа духалката .......
Този пост е редактиран от avenger; 01-10-15 в 16:44.