И аз не знам как ги постигам тия сметки...
Edi, а тия машини ще се напаснат ли с другото Митсубиши?
Благодаря за отговорите ви!
Явно е сложно да ми се обясни за тия минимуми..ама за това явно трябва да имам знания..Сори.
И аз не знам как ги постигам тия сметки...
Edi, а тия машини ще се напаснат ли с другото Митсубиши?
Благодаря за отговорите ви!
Явно е сложно да ми се обясни за тия минимуми..ама за това явно трябва да имам знания..Сори.
Не виждам проблем да си работят машините.В процеса на работа ще им намериш оптималните параметри на работа.И LUC и СУЗУМИ не са капризни машини, достатъчно умни са направени и няма да имаш проблеми.
Hyжнo ни e дa oтoплявaмe пoмeщeниe oт 28 ĸв.м. cъc ceвepнo излoжeниe нa 4 eтaж.Aпapтaмeнтa имa външнa изoлaция-10 cм и пвц дoгpaмa.Cпpeли cмe ce нa двa мoдeлa: МІТЅUВІЅНІ ЕLЕСТRІС Kлимaтиĸ: МЅZ-ЅF35VЕ/МUZ-ЅF35VЕ 2013 1530лв c мoнтaж Kлимaтици DАІКІN Kлимaтиĸ FТХ50GV/RХ50GV Соmfоrt 1930 лв c мoнтaж . Koй oт двaтa e пo yдaчeн?
Hristomila Staneva, като цяло, двете машини са коренно различни от към параметри и качество. ME в никакъв случай няма да Ви свърши работа. Препоръчвам Ви дайкина или помислете за Toshiba RAS-B16N3KV2-E.
В кой град живеете... На МІТЅUВІЅНІ ЕLЕСТRІС ЅF35VЕ може да не му достигне мощност , а от другия има оплаквания от чест дефрост около и под нулата ...
Благодаря за отговора.Нищо не разбирам от климатици.Интересуват ме следните въпроси относно Дайкина.Дали е шумен,ще успее ли да поддържа 23 градуса в помещението и какъв ще е приблизително дневния разход за електричество при нормални зимни условия?Живеем в Шумен.
- - - - - - - - - -
Живеем в Шумен.Зимата е студена и често има поледици.Вие какъв климатик бихте ни препоръчали между 1500-1900лв с монтажа?Имаме локално парно отопление на дърва и си го палим вечер.Климатика ни е нужен през деня,за да има постоянна топлина в жилището ни.
Toshiba RAS-B16N3KV2-E е по- добрия от Дайкина за вашите условия.
- - - - - - - - - -
Ако използвате парното за отопление само на това помещение то няма да ви е нужно (може да го палите под минус 10 градуса). Месечната консумация на ток за климатика ще е около 50 лева .
Здpaвeйтe, мoля зa cъвeт зa избop нa ĸлимaтиĸ.Tъpcя oптимaлeн вapиянт ĸaтo цeнa - ĸaчecтвo.
Главно,ще ce пoлзвa зa oтoплeниe.
1- жилищнo
2- зa oтoплeниe
3- 14ĸв.м -2.60 тaвaн ~ 36,4 ĸyб.м
- РVС 4 ĸ. + Ka cтъĸлo
~ 5.5 ĸв.м
- изтoчнo
- 2-и eтaж, тyxлa
- cпaлня
- aпapтaмeнт
4- Cтapa Зaгopa
5- 21~24
6- Hямa
7- тeлeвизop
8- 1500лв.
От тези модели кой е за предпочитане.
MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZM-S Premium.
MITSUBISHI Heavy SRC 25 ZJ-S - каква е разликата с горния модел
FUJITSU ASYG09LUCA NEW PREMIUM
TOSHIBA RAS-B10N3KV2-E1/RAS-10N3AV2-E1
HITACHI RAK 35 RPB/ RAC 35 WPB
HITACHI RAK 25 RXB/ RAC 25 WXB Akebono 2015
TOSHIBA RAS-2514M DAISEIKAI-Хиперинвертор, има ли изобщо такъв модел
има ,това е машина на 100 волта ,базова е не е дайсейкай но е прилична с масивно външно тялоTOSHIBA RAS-2514M DAISEIKAI-Хиперинвертор, има ли изобщо такъв модел
Дайкина ще ви свърши работа относно изискванията ви за отопление и е сравнително тих за големината и мощността си, но това не е икономична машина. Ще си похапва ток доволно - проблема е, че е с висок минимум и дори в топли дни /есенно и пролетно време/ ще си харчи минимално 650W. Средно месечните сметки в отоплителния сезон, само за него ще бъдат 80-100лв.
Тази тошиба си е чисто фуджицу...От най-ниския клас.
Здравейте,
Вече избора се свежда до тези 3 модела.
HITACHI RAK 25 RXB/ RAC 25 WXB Akebono 2015
MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 25 ZM-S Premium
TOSHIBA RAS-B10N3KV2-E1/RAS-10N3AV2-E1
Най-късно вторник трябва да поръчвам.Благодаря предварително
А вашите предложения за климатик до 1500-1600лв с монтаж?
Hristomila Staneva, по нагоре съм дал моето мнение за Вашето помещение. Няма да сбъркате, ако се спрете на модела който съм посочил.