Страница 145 от 190 ПърваПърва ... 95135143144145146147155 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,161 до 2,175 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Отговор: Избор на Климатик

Здравейте! Отново разчитам на вашата помощ! Навремето с ваша помощ ми помогнахте за избор на климатици и съм много доволна от избора си, но ето че единия ми климатик отиде в детската и сега в хола остана само един, който е много малък за помещение от 35кв.м., около 90куб.м. Помещението е хол с трапезария и коридор (едно голямо пространство от около 28кв.м. хол и трапезария плюс коридор около 7кв.м), като единия климатик е Митсубиши Електрик MSZ-GE25 и му трябва помощ за това помещение. Бих взела още един такъв, но вече не се произвеждат. Това помещение е с две стени, които имат от една страна френски прозорец, а от другата три прозореца по протежение на стената. А бе много прозорци! Над нас - тераси, под нас е въпросителна дали топлят, иначе сме ново строителство с изолация. Когато бяха и двата климатика, се справяха чудесно. Сега не знам какво трябва да взема. Моля за помощ.
    Изложението е запад-север. Живеем в много мъглив район в София. Взимам го за отопление и обикновено гоним температура около 20-21-22гр зимата денонощно.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Ами може да разгледате този Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25 ZM-S Premium Series Хем няма да се различава много на външен вид. Аз имам такъв и съм много доволен от машината.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

А каква е била втората машина, която е отишла в детската?

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Втората беше същото Митсубиши GE25. Навремето ги бях взела два еднакви за това помещение.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Явно сте имали доста сериозна причина да премахнете един от климатиците,а не да закупите нов за стаята,което така или иначе ще трябва да направите.Поне трябва да споменете и бюджета които сте приготвили за да ви помогнат запознатите момчета,а също така и да кажат какво може да се очаква от комфорта при две различни машини поставени в едно помещение.

7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013

Други предложения до 20 квадрата за спалня освен Fujitsu ?

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Toshiba RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi Plus
    Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZM-S~SRC35ZM-S Premium
    Panasonic CS-E9QKEW~CU-E9QKE
    Gree GWH09UB-K3DNA4F U-Crown
    Hitachi RAK-35RXB/RAC-35WXB Akebono

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Сашо, mitnick търсеше високоефективна машина за 30м2, сега станаха 20м2 без каквито и да било други параметри. Утре може да посочи 15м2.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Тони, уж прочетох какво е писал преди да му отговоря, но явно не съм дочел както трябва. Подобни въпроси от подобни потребители, според мен трябва да бъдат пренебрегвани от тези които дават съвети явно. След като не се дава пълна информация за това което се иска, съветите са безполезни на такъв етап.
    Mega, AC_From_Hell, tony34al и 1 други харесват това.

12. Тук е от
    Aug 2015

Цитат Първоначално публикувано от isilona Виж публикацията
    Мислех че мина без климатик в кухнята и ще караме на топлината от готвенето, но нещо не се получава и още от сега жената започва да трака зъби.
    /А и топлото от генерала много и харесва/ :D
    Та започвам да сондирам мнения за нещо бюджетно. Тук не съм правил проучване и нямам колебания м/у модели
    моля ударете 1 рамо и ограмотете незнаещия

1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н? - жилищно
    2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - отопление
    3. Kaĸвa e:a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - 16м2 / 42м3
    б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); - ПВЦ 3ен стъклопакет Б/Б/КА
    в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;- 5,5m2
    г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; - юг
    д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? - 1ви
    e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; - кухня + отворена врата към коридор
    ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - апартамент
    4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? - София
    5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - 22 / 23
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - няма изолация, има остъклен балкон пред цялата кухня
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - хладилник
    8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop. - до 1000 ако е възможно
    9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - цяла зима
    Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    isilona - RE9QKE.
    този панасоник е доста рядък май .. в София ми излизат само климамаркет и techmart ама от там няма монтаж
    за климамаркет обаче никакви мнения не намирам из нета освен платени реклами .. може ли да се разчита на добро обслужване от тях или да се ориентирам към друг модел

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

за климамаркет обаче никакви мнения не намирам из нета освен платени реклами ..
    Ма как да не намираш? Целия форум е пълен с реклами за тях
    Alexi, justify, Mega и 2 други харесват това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

този панасоник е доста рядък май .. в София ми излизат само климамаркет и techmart ама от там няма монтаж
    за климамаркет обаче никакви мнения не намирам из нета освен платени реклами .. може ли да се разчита на добро обслужване от тях или да се ориентирам към друг модел
    Ако не можеш да намериш RE9QKE потърси RE9RKE. Няма кой знае каква разлика.

16. Тук е от
    Oct 2015

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилищнo
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - и за двете
    3. Каква е:а) квадратурата и кубатурата на помещението; - 23.5м2 / 61м3 б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - ΠBЦ 2eн cтъĸлoпaĸeт в) квадратура на прозорците;- 3.6m2 г) изложението на помещението; - запад д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - 3 среден е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; - дневен тракт ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - aпapтaмeнт
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Русе
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 22 / 23
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - ново строителство
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - xлaдилниĸ, фурна
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - дo 1300
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - за отопление и при (минус 20)

Имам следната "тpилeмa". Избopът e мeждy cлeднитe 3 ĸлимaтиĸa:
    1.Ніtасhі RАК-35РРВ/RАС-35WРВ
    2. Раnаѕоnіс КІТ-RЕ12QКЕ
    3. Fuјіtѕu Gеnеrаl АЅНG12LMСА И тpитe ca нa eднaĸви цeни, ĸaтo Ніtасhі e c 100 лв.пo нa cмeтĸa.
    Oчaĸвaм cъвeт oтнocнo paбoтaтa нa мaшинитe и пpeпopъĸи.

17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Някой друг ще ми предложи ли още нещо? Бюджета ми е до 2000лв. Един приятел ме навива за Митсубиши FH 25VE, аз клоня към Тошибите...Когато не разбираш е много сложно. Един друг пък ми каза, че Фуджитсутата се обледявали зимата..И някой ще ми каже ли защо се предпочита този минимум да е възможно по-нисък? Сори, но не разбирам..

18. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Toshiba RAS-B10N3KV2-E1/RAS-10N3AV2-E1 SUZUMI 2015
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 29-10-15 в 19:39.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе