Страница 146 от 190 ПърваПърва ... 96136144145146147148156 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,176 до 2,190 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Отговор: Избор на Климатик

Аз като лаик сравнявам два модела на различни марки и намирам разлика само в ниския минимум на Тошибата. Според вас кое друго им е различно? Екстрите не ме интересуват, никога не са ме интересували. Гледам машината да изкара възможно по-дълго във времето, да не ми създава проблеми и да е тиха. И да топли!
    Машините са:
    Toshiba RAS-10G2KVP-E/RAS-10G2AVP-E DAISEIKAI 8
    и
    Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от bagerista9 Виж публикацията
    Toshiba RAS-B10N3KV2-E1/RAS-10N3AV2-E1 SUZUMI 2015
    Благодаря ти! Този е един от набелязаните.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 29-10-15 в 19:39.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Може да набележиш и fujitsu-general *09LTCA.
    mirandi одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Избор на Климатик

Взимай тошибата дайсекай 8 заслужава си по високата цена. Много редки дефрости само при нужда а мицубишето може да си цъка дефрости през 1-2 часа, много тихо външно тяло, на тошибата т,н

5. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

rumialex ако можеш да си позволиш Toshiba RAS-10G2KVP-E/RAS-10G2AVP-E DAISEIKAI 8 не се замисляй
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 29-10-15 в 19:39.
    bobbyap одобрява това.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от rumialex Виж публикацията
    Някой друг ще ми предложи ли още нещо? Бюджета ми е до 2000лв. Един приятел ме навива за Митсубиши FH 25VE, аз клоня към Тошибите...Когато не разбираш е много сложно. Един друг пък ми каза, че Фуджитсутата се обледявали зимата..И някой ще ми каже ли защо се предпочита този минимум да е възможно по-нисък? Сори, но не разбирам..
    Това е добро предложение. Принципно е добре машината, която ще вземеш да има начин на работа еднакъв или поне близък до начина на работа на съществуващата машина. Иначе, ако сложиш, примерно, Тошиба - тя има коренно различен начин на работа и машините ти няма да работят коректно - едната ще се напъва , а другата ще си почива - няма да е приятно, а и няма да е икономично. Помисли добре, не се подлъгвай само по марките.

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Комфортът и тишината на дайсейкай 8 са незаменими. Може да топли, когато е мъгливо и много студено, както и когато вали сняг (температури около -2 до 0 градуса). Много малко са машините, които го могат и тоя дайсейкай е от тях. Имаш ли пари, взимай него.

8.  

9. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

трети вариант:местиш и другия климатик и слагаш на негово място една нокрия
    mirort одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Сашо, mitnick търсеше високоефективна машина за 30м2, сега станаха 20м2 без каквито и да било други параметри. Утре може да посочи 15м2.
    20 квадрата точно спалня пред нея има тераса с pvc дограма. ако са нужни други данни питаите.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

mitnick, попълни "лексикона" и тогава ще получиш отговори.
    Alexi, Mega, tony34al и 1 други харесват това.

12. Тук е от
    Oct 2014

Моля за малко помощ в избора на климатик за спалня 14 кв.м
    Предложиха ми
    TOSHIBA RAS-2514M DAISEIKAI 1549лв. без монтаж
    FUJITSU ASYG09LUCA NEW PREMIUM 1519лв, с монтаж

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    mitnick, попълни "лексикона" и тогава ще получиш отговори.

1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н? - жилищно в блок
    2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? Ще се ползва главно зимата за отопление и по -рядко лятото.
    3. Kaĸвa e: a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 20 м2 б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); пвс в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; запад д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 2ри етаж e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; спалня ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? в апартамент
    4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? Варна
    5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? поне 20-25 градуса.
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? не
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo, в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? няма уреди само две легла.
    8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop. 2000 лв с включен монтаж.
    9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? до 25 за отопление и 20 за охлаждане.
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop, cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. Нямам възможност за схема. Има само две легла.
    Този пост е редактиран от avenger; 30-10-15 в 09:53.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Това е добро предложение. Принципно е добре машината, която ще вземеш да има начин на работа еднакъв или поне близък до начина на работа на съществуващата машина. Иначе, ако сложиш, примерно, Тошиба - тя има коренно различен начин на работа и машините ти няма да работят коректно - едната ще се напъва , а другата ще си почива - няма да е приятно, а и няма да е икономично. Помисли добре, не се подлъгвай само по марките.
    Благодаря за отговора! Може би имаш право, различни марки- различен начин на работа..Значи да си взимам Мишо пак. Някак си над 2000лв всичко вече ми се струва много и неоправдано. Поне за мен. С двете Митсубишита предната година + бойлер, готвене, пране...имах около 100-110лв ток зимата, но и тя си беше топла зима, което нас ни устройва. Идеята е машината да се напасне с другата и да ме топли. Е, и да е здрава повечко време.

16. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

Как ги постигате тия сметки за ток не знам,аз без отопление и със слънчев бойлер не падам под 40лв и то в най-пестеливите месеци!

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от rumialex Виж публикацията
    Благодаря за отговора! Може би имаш право, различни марки- различен начин на работа..Значи да си взимам Мишо пак. Някак си над 2000лв всичко вече ми се струва много и неоправдано. Поне за мен. С двете Митсубишита предната година + бойлер, готвене, пране...имах около 100-110лв ток зимата, но и тя си беше топла зима, което нас ни устройва. Идеята е машината да се напасне с другата и да ме топли. Е, и да е здрава повечко време.
    Ами, според мен, не се изхвърляй - вземи си Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25ZM-S
    Aleksandars одобрява това.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Лично аз бих си избрал между 12LUC и 13СУЗУМИ +.Хем в бюджета, хем топлещи машини.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе