Новини ние нямаме, но все пак ти търсиш машини, ти трябва да имаш новини и ако желаеш можеш да ги споделиш с нас. Нали не вярваш, че някой от форума ще почне да върти телефони и да ти търси машини....
Новини ние нямаме, но все пак ти търсиш машини, ти трябва да имаш новини и ако желаеш можеш да ги споделиш с нас. Нали не вярваш, че някой от форума ще почне да върти телефони и да ти търси машини....
Аз приключих с моята дилема-вчера взехме Fujitsu ASYG12LMCA(за 1100 без монт.).На 16-ти ще ми го монтират. Колебаех се и за 12-ка лука,ама да не му изпочупа капаците при чистене филтъра с тоя шантав механизъм и се отказах.
Лука е много по добра машина а капака е много елементарен за отваряне.
Този пост е редактиран от VeleV.Klima; 11-11-15 в 19:04.
механизма е прост ,здрав и надежден а и ти като отваряш капака той не е повдигнат и си се отваря като на всеки климатик
Здравейте,
помогнете ми за избор на климатик, който ще се използва само за отопление през зимата.
Сграда: тухлен апартамент в Пловдив, последен етаж, не се отоплява отникъде, съседните стаи също не се отопляват
Стая: 3,25x4,6m, височина:2,9m
Размери: 15м2; 43м3
Разположение: 2 външни стени(западна и южна) и 2 вътрешни(северна и източна), голям прозорец на западната стена
Изолация: 8см стиропор на западната стена, дограма PVC с обикновен двоен стъклопакет
Бюджет: 700лв без монтажа/съответно 850лв с монтаж/
Предполагам, че бюджета е малко затова търся и втора употреба климатик, но имам нужда да ме насочите към кои модели и с какви характеристики да се насоча?
https://www.youtube.com/watch?v=TDBu.......втора употреба не значи евтино,ако е качествена машина
Търся климатик за баща ми, живеят в тухлен апартамент. Климатика се гласи да отоплява стая 24 квадрата и коридор около 4-5 квадрата. Местоположението е Шумен. За сега няма изолация, но това е заложено в програмата за следващата година. От прочетеното във форума набелязох 2 модела и въпросът ми към вас е дали са удачни.
LG E18SQ и Самсунг AR18HSFNCWKNEU. Според вас ще се справят ли тия климатици. За самсунга прочетох добри мнения и ми изглежда интересен модел. Покупката на климатик втора употреба вече не е на дневен ред предвид че за момента няма човек който да поддържа машината в този регион, затова и се насочих към горните два модела. То и за тия ще трябва да се търси читава фирма да ги монтира, ако имате съответно предложения за това няма да лошо.
Самсунгът е страхотна машинаа, нямам проблеми с такива в Добрич, монтирани в 35-40м2 без изолация. Предостатъчно корава машина за 24 + 4-5 квадрата. Даже, ако наистина ще правите изолация можете да вземете AR12HSSDAWKNEU и той ще е достатъчно мощен, за да се справи.
Климатик Daikin FTXB35C / RXB35C |Варна, София какво ви е мнението за това?
Цвета му е бял (като на повечето климатици), дизайна на вътрешният модул е семпъл и изчистен, на външният има лепенка Daikin със син цвят.
С две думи хубав е на външен вид, а сега да питаш ако искаш нещо по-точно, като на пример за какво ще се ползва, къде (град) ще се ползва, кубатура, квадратура, архитектура на помещението, дето се вика, неща свързани с климатика