pulsedriverbg
От избраните аз съм за номер 4 -Toshiba-та.
Иначе от един К2У ще останете по-доволни.Нещо такова:
pulsedriverbg
От избраните аз съм за номер 4 -Toshiba-та.
Иначе от един К2У ще останете по-доволни.Нещо такова:
То и аз съм за 4ти вариант, но бюджета се стегна сякаш. А на първата Мидейка могат да пуснат малко отстъпка и т.е. да се вземе за 1300лв. Но все още има време за размисъл. За К2У тук в нашия град вече има доста които се опариха така, че отпада.
Заради 250лв после ще платиш още 1650 за да вземеш читава машина ама ще се чудиш какво да я правиш тази мъдея.
Здравейте, нуждая се от спешен съвет!
Днес установих, че 10 годишното ми Хитачи се е предало и се налага слагането на нов климатик на негово място. Помещението е спалня 17 м2 с височина 2,65 м. Стаята е вътрешна, като едната дълга страна граничи с апартамент, който е необитаем за момента. Дограмата е ПВЦ с двоен стъклопакет с обикновени стъкла, въпросната дограма лятото ще бъде подменена с нова 7-камерна със троен стъклопакет с дебелина 42 или 50 мм. Комбинацията на стъклата ще бъде може би к/обикновено/4-ри сезонно. Изложението на стаята е югоизточно и през лятото е адски горещо. Климатикът при мен се експлоатира здраво както през лятото така и през зимата. Основният въпрос който ме мъчи е на 9-ка или 12-ка да се спра? За сега съм си харесал следният климатик:
Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE
И вторият ми основен въпрос е заслужава ли си да дам повече пари за т.н. „Зубадан“ :
Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ Zubadan
За мен разликата между тези два климатика е наличието на подгряваща тава на външното тяло при Зубадана и ако е така заслужава ли си разликата в цената между двата климатика?
Този пост е редактиран от Aleksandars; 24-11-15 в 23:48.
Разликата не си заслужава, а като цяло употребата на този модел в това помещение ще създава толкова сериозен дискомфорт, че ще е по-добре да мръзнете без климатик, отколкото да използвате този.
препоръчвам Е9QKE, RAS-B10N3KV2-E1, RAS-10G2KVP или други подобни модели.
Или това - Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
Заслужава си ако живееш в Сибир или в Русе
Има мн∞го изпизано по темата с Елетрика, с една дума не е за препоръчване моделчето. Ориентирай се между Тошиба (10ка Сузуми+ или Дайсейкай) и Митсyбиши Хеви (25 ZMX-S / ZM-S)
п.п На някои места има и Панасоник Етереа на промоционална цена, определено си заслужава!
п.п 12ка не ти трябва. Мидеи няма да слагаме. TEST
Този пост е редактиран от avenger; 25-11-15 в 18:01.
Ами аз живея в гр. Лом където зимите са много сурови, комбинация от ниски температури и мъгла е нещо съвсем нормално, слънце през зимата не виждаме. От написаното разбрах, че дори и 9-ката ще е предостатъчно за описаното от мен помещение или се бъркам? Какво имате в предвид комфорта на този климатик? Да разбирам ли, че работи шумно, прави ненужни дефрости или пък не е качествен (надежден) като цяло? В нашият град е много трудно да се поръча нещо различно от МЕ, ако живеех в София е лесна работата.
Лом не е на края на света поръчваш си клима и ти я доставят и монтират. Ние например сме монтирали в Чипровци.
Решил си да е хипер, избора на FH25 е добър и в момента се намира на добри цени. Daiseikai 8 10G2 също много добра инвестиция с няколко стотачки над FH. Разликата не е фрапантна при двата модела.
Pulsedriverbg Грии-то ще свърши работа.Във фризьорския салон в който се стрижа го отопляват със същия модел, но 12-ка.Мога да каже, че досега 4 години не съм почувствал да е студено, дори в онази кучешки студена зима преди 4 години...
Има и една друга възможност: sharp-ay-xp09ghr-ae-x09ghr за точно 1399лв с монтажа.Вярно е девятка, но мисля че само тошибата може да му се опре и най=много 18-ката грии
То като се има в предвид цената на Gree-то и липсата на фирма, която да го предлага тук сякаш везните ще успеят да се наклонят към Тошибата. Но главната причина е че 1~2 разхода отпаднаха. Но забелязах че пише Toshiba RAS-167SKV-E7 / RAS-167SAV-E5 и не намирам информация за така потърсена комбинация като модели. Дали наистина ще се справя за такова голямо помещение?
EDIT: Сега ми споменаха, че и Daikin FTXB50C ми го дават за същата сума от 1535лв. с монтаж. Гледам е с по тежко вътрешно и външно тяло. Дали би бил по добрия избор?
Този пост е редактиран от pulsedriverbg; 25-11-15 в 15:45.
Ами да прави сте но предпочитам фирмата която ще монтира да има седалище в града или на 60 км. от града. Знаете, че за да се поддържа гаранцията на климатика се нуждае от профилактика 1 път годишно и ако фирмата е от София аз ще трябва да им плащам всички транспортни разходи и в двете посоки + цената на профилактика. С една дума за две профилактики трябва да платя около 500 лв. Днес прозвънях няколко телефона и се оказа, че коментираното FH25 го няма никъде в страната и се очаква внос към средата на др. месец така, че греда с въпросният климатик. Предложиха ми SF модела на ME но този модел не искам и да го коментирам. Оказа се, че в нашият град си имаме представител и на МЕ и на МХ но и при МХ нещата с наличните бройки на по-хубавите модели не стоят добре и за тях също трябва да се чака.
Слагай FH в такъв случай, но поискай и допълнителен нискотемпературен кит. Или директно поръчвай Зубадана и си свиркай.
Този пост е редактиран от KI_YOOU; 25-11-15 в 14:49.