и като го сложиш в това коридорче къде ще отива отделяната топлина от външното тяло?
и като го сложиш в това коридорче къде ще отива отделяната топлина от външното тяло?
Хора четете човека казва в коридорче вътрешното тяло.
Здравейте!
Снощи техникът постави диагноза "Компресора си е отишъл" на старата Мидеа, което налага да се замисля за нов климатик.
Става въпрос за следната стая:
- Жилищна стая, всекидневна, ползва се около 12 часа в денонощието.
-Ще се ползва за отопление и охлаждане
-Стаята е 18 кв. метра, 45 куб. метра
-Стара дървена дограма с площ 4,5 кв.метра
-Изложение Север-Изток, първи етаж, всекидневна - ползва се около 12 часа дневно
-Панелен блок в град Русе, външна стая, вътрешна изолация правена от някакви ентусиасти преди 13 години с фибран - 2 см
-В помещението няма много мебели, "търси" се температура 21-23 градуса през зимата.
Досега е използван климатик MIdea MSG-12HR, който се справяше, макар и трудно при -15
Не съм решил дали да взема конвенционален климатик (бих платил до 650-670 с монтаж) или инвертор (бих платил до 1200-1350 с монтаж)
Вчера получих оферта за HITACHI RAK 35PPB - 1250 лева с монтаж . Някакви мнения???
Благодаря предварително!
Хубава оферта са ти направили. Вземай HITACHI RAK 35PPB.
Моля за помощ при избора ни за климатик. Съвсем сбито отговарям по десетте точки, необходими за правилния избор. т.1-жилищно, т.2-и за двете, т3. а/ 24кв.м ,60 куб.м ; б/дървена; в/5 кв.м; г/юг-запад; д/партер; е/всекидневна; ж/къща т4. с.Гложене,Тетевен т.5.24 /20 т.6.не т.7.не т. 8. до 2500 лв. т.9. 35/-15 т.10. правоъгълник 6/4/2,5 метра. Моля, препоръчайте ми добра и коректна фирма в нашия район, разполагаща с нужните модели климатици и специалисти, които да си свършат бързо, качествено и коректно работата. Благодаря Ви предварително !
Охлаждане пичове,охлаждане......
Вътрешно тяло в коридорче.,....така е проектираном,така е направено.Трябва само да купя климатика и да го сложа...Според мен е направено с цел да не го чуваш и да не умираш от студ докато спиш....Само да кажа,че ситуацията не е в БГ....
Еми хващай една 14ка или 16ка за ушите и слагай. Трябват ти около 4-4,5кВт номинално на охлаждане.
Стига бе, айде поне 13ка, че 2000+ хвърлени ей така е малко тъпо.....
Този пост е редактиран от Aleksandars; 09-12-15 в 22:49.