Честит да ти е и да споделяш как се справя през зимата! Пък и добра оферта си оцелил на машината.
Честит да ти е и да споделяш как се справя през зимата! Пък и добра оферта си оцелил на машината.
JKanchev, мисля, че си направил добър избор. Лесно може да прочетеш всички мнения с търсачката за E9QKE. Аз доста съм спорил и не мисля вече да хабя толкова енергия. Твърдения, че Е9QKE е за охлаждане и обръщане на въздуха е ... са меко казано смешни. Даже се сещам и за по-силни думи, но не искам да обидя някой. Преди да направя избора си съм се консултирал и чел доста. Консултирал съм се с хора, които си изкарват хляба с това и тук във форума са доста уважавани, а не потребители, повярвали си с това, че са свалили сервизното. Доста тих климатик, запазващ голям процент от капацитета си при отрицателни температури, ефективен, работещ йонизатор. При отопление покрива показателите на масовите 12-ски. Малко са моделите, които му съперничат в този ценови клас. Евентуално сузуми на тошиба...Вярвам , че доста от хората тук ще се съгласят - не искам да влизам в спорове. Недостатъкът му е пластмасата на вътрешното тяло. Всичко друго е с приемливо качество, че и отгоре!
П.П.
Между другото някои си мислят, че с трици могат маймуни да ловят. Да сложиш 12-ска и да се мъчиш да отопляваш цял апартамент в район, в който зимата е истинска ... си е голям оптимизъм.
Този пост е редактиран от spas.slavchev; 21-11-15 в 00:34.
Колега, честит избор. Имам два климатизатора, но предния модел E9PKE - смея да твърдя, че две години работят само на отопление и драми нямам.
E09PKE не обичат бързото боравене с дистанционното, сиреч подаване на няколсо последователни команди за кратко време. Иначе са си безупречни.
особено ,ако командите са за увеличаване на градусите
Алекси, увеличаването на градусите представлява само една команда, без значение колко пъти и колко често натискаш стрелката. Ако се добереш до едно такова съкровище, ще се изненадаш какво може машината и как точно го прави.
Аз пък не съм съгласен. Много ги превъзнасяте панасониците. Добре ги знаем що за стока са тези дървета. Нищо особено. Под -5 циклят дефрости на 40 минути като луди.
В средния клас и LG, и Самсунгите като на Рокера ги бият по мощност, по топлене и по алгоритъм на дефрости. А мицубиши ги бият по топлене и по комфорт.
На каква 12-ка покрива показателите този E9QKE, след като са му дали проектна мощност 2,5/2,7 киловата?
На Панасониците предимството е откъм икономичност, COP, тишина и минимум/максимуми. Имат корав хардуер и добър йонизатор, който пречиства хубаво въздуха. Другите глезотии като еконави и аутокомфорт са малко безполезни и неизползваеми при ежедневно ползване.
Обаче като топлене и като комфорт при сериозни минусови температури отстъпват на конкуренцията.
Панасоник имат и корави, топлещи зимни модели, на които девятките са с по 900 вата компресори и COP-а е от 5 нагоре, но странно защо в България не се внасят. Продават само разни орязани Етереи.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 21-11-15 в 19:59.
внасяха се ,и сега се намират но цената е прекалено висока
Jack Krauser, тези проектни мощности са изсмукани от пръстите, както и факта, да се избира машина по такъв критерии съчетан с COP. Пълни щуротии. Но, явно има хора като теб които вярват безусловно на такива данни. Ако трябваше да подбирам и предлагам машини по такива показатели, то тогава, щях да предлагам модели с номинали над 5 kW за помещения до 15 m². Хайде моля Ви се....
От скоро имам toshiba ras-13n3av2-e1 и тя работи по този начин също. И на Авто и на зададена степен първо стартира на макс обороти и след тога ги намалява. Проблем ли е или просто такъв алгоритъм имат? Не че има база за сравнение, но предни климатик - Хайер, правеше същото. Стартира на макс за секунда и след това застава на степента, което е зададена.
Ако си имаше бегла представа, нямаше да пишеш глупости. При -8°С, Е09РКЕ дефроства само при нужда, отоплявайки 60 куб. метра подпокривно помещение. И идея си нямаш за предлагания комфорт от машината, тъй като не знаеш за какви помещения, с какви топлозагуби са предназначени.
Нещо си се объркал. При теб не дефроства в това подпокривно помещение, защото си задал 18-20 градуса и компресора ти работи непрекъснато в он-офф. Нали се сещаш, че отвън като е -10, в дневна или хол, където има непрекъснато хора не може да държиш климатика на 20 градуса, защото ще трябва да стоят вътре с шубите.
Така че ти си частен случай.
И на твоя ако му вдигнеш градусите на 24-25-26 , ще подкара дефростите на 40 минути.
Между другото, така като му задаваш ниска температура да работи непрекъснато в он-офф, даже и при -15 няма да ти дефроства, но вътре обитателите ще скрежасат от студ.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 21-11-15 в 20:51.