Честит да ти е и да споделяш как се справя през зимата! Пък и добра оферта си оцелил на машината.![]()
Честит да ти е и да споделяш как се справя през зимата! Пък и добра оферта си оцелил на машината.![]()
JKanchev, мисля, че си направил добър избор. Лесно може да прочетеш всички мнения с търсачката за E9QKE. Аз доста съм спорил и не мисля вече да хабя толкова енергия. Твърдения, че Е9QKE е за охлаждане и обръщане на въздуха е ... са меко казано смешни. Даже се сещам и за по-силни думи, но не искам да обидя някой. Преди да направя избора си съм се консултирал и чел доста. Консултирал съм се с хора, които си изкарват хляба с това и тук във форума са доста уважавани, а не потребители, повярвали си с това, че са свалили сервизното. Доста тих климатик, запазващ голям процент от капацитета си при отрицателни температури, ефективен, работещ йонизатор. При отопление покрива показателите на масовите 12-ски. Малко са моделите, които му съперничат в този ценови клас. Евентуално сузуми на тошиба...Вярвам , че доста от хората тук ще се съгласят - не искам да влизам в спорове. Недостатъкът му е пластмасата на вътрешното тяло. Всичко друго е с приемливо качество, че и отгоре!
П.П.
Между другото някои си мислят, че с трици могат маймуни да ловят. Да сложиш 12-ска и да се мъчиш да отопляваш цял апартамент в район, в който зимата е истинска ... си е голям оптимизъм.
Този пост е редактиран от spas.slavchev; 20-11-15 в 23:34.
Колега, честит избор. Имам два климатизатора, но предния модел E9PKE - смея да твърдя, че две години работят само на отопление и драми нямам.
E09PKE не обичат бързото боравене с дистанционното, сиреч подаване на няколсо последователни команди за кратко време. Иначе са си безупречни.
особено ,ако командите са за увеличаване на градусите![]()
Алекси, увеличаването на градусите представлява само една команда, без значение колко пъти и колко често натискаш стрелката. Ако се добереш до едно такова съкровище, ще се изненадаш какво може машината и как точно го прави.
Аз пък не съм съгласен. Много ги превъзнасяте панасониците. Добре ги знаем що за стока са тези дървета. Нищо особено. Под -5 циклят дефрости на 40 минути като луди.
В средния клас и LG, и Самсунгите като на Рокера ги бият по мощност, по топлене и по алгоритъм на дефрости. А мицубиши ги бият по топлене и по комфорт.
На каква 12-ка покрива показателите този E9QKE, след като са му дали проектна мощност 2,5/2,7 киловата?
На Панасониците предимството е откъм икономичност, COP, тишина и минимум/максимуми. Имат корав хардуер и добър йонизатор, който пречиства хубаво въздуха. Другите глезотии като еконави и аутокомфорт са малко безполезни и неизползваеми при ежедневно ползване.
Обаче като топлене и като комфорт при сериозни минусови температури отстъпват на конкуренцията.
Панасоник имат и корави, топлещи зимни модели, на които девятките са с по 900 вата компресори и COP-а е от 5 нагоре, но странно защо в България не се внасят. Продават само разни орязани Етереи.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 21-11-15 в 18:59.
внасяха се ,и сега се намират но цената е прекалено висока
Jack Krauser, тези проектни мощности са изсмукани от пръстите, както и факта, да се избира машина по такъв критерии съчетан с COP. Пълни щуротии. Но, явно има хора като теб които вярват безусловно на такива данни. Ако трябваше да подбирам и предлагам машини по такива показатели, то тогава, щях да предлагам модели с номинали над 5 kW за помещения до 15 m². Хайде моля Ви се....
От скоро имам toshiba ras-13n3av2-e1 и тя работи по този начин също. И на Авто и на зададена степен първо стартира на макс обороти и след тога ги намалява. Проблем ли е или просто такъв алгоритъм имат? Не че има база за сравнение, но предни климатик - Хайер, правеше същото. Стартира на макс за секунда и след това застава на степента, което е зададена.
Ако си имаше бегла представа, нямаше да пишеш глупости. При -8°С, Е09РКЕ дефроства само при нужда, отоплявайки 60 куб. метра подпокривно помещение. И идея си нямаш за предлагания комфорт от машината, тъй като не знаеш за какви помещения, с какви топлозагуби са предназначени.
Нещо си се объркал. При теб не дефроства в това подпокривно помещение, защото си задал 18-20 градуса и компресора ти работи непрекъснато в он-офф. Нали се сещаш, че отвън като е -10, в дневна или хол, където има непрекъснато хора не може да държиш климатика на 20 градуса, защото ще трябва да стоят вътре с шубите.
Така че ти си частен случай.
И на твоя ако му вдигнеш градусите на 24-25-26 , ще подкара дефростите на 40 минути.
Между другото, така като му задаваш ниска температура да работи непрекъснато в он-офф, даже и при -15 няма да ти дефроства, но вътре обитателите ще скрежасат от студ.![]()
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 21-11-15 в 19:51.