Страница 42 от 190 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Избор на Климатик

Идеални са за .....пролетта.
    Този пост е редактиран от avenger; 16-05-15 в 19:19.

2.  

3. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

От новия Дайкин, само 50цата става за отопление по нашите географски ширини.

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Ще видим зимата.

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2015

Здравейте. Търся климатик за отопление и охлаждане. Зимата не отоплява по цял ден, а предимно вечер след 17 часа (ползва се и печка на дърва в друга стая). В района на Бургас съм - гр. Поморие. Стаята е около 13 квадрата. Спрял съм се на няколко модела, понеже такива имат в местната фирма. Предпочитам 12ка (макар че и 9 ще работи), за да не вижда зомата зор с отоплението. До сега се използваше климатик Haier 12ка, но вече е стар и компесора му тръгва след доста бучене (сменяхме кондензатора, но изкара 1 година след смяната и вече си е за смяна целия климатик).

Бюджета е около 1000-1200 лв, като идеята е това да е цената след като се ползва кредит по програмата за енергийна ефективност.

Моделите на които съм се спрял са от сайта на фирмата и тези дни ще видя дали ги имат същита налични, или просто информацията им във стайта е стара (от преди 1.5 - 2 години)

Тези 2 модела са мо основните "фаворити":
    - Fujitsu General ASHG12LMCA - 1360лв с монтаж без "намалението"
    - Mitsubishi Heavy industries SRK/SRC-35ZMP-S - 1465 лв с монтаж без "намалението"

Другите модели в този клас в сайта са:
    - PANASONIC CS/CU-RE12QKE - 1360лв с монтаж без "намалението"
    - Mitsubishi Electric MSZ/MUZ SF25VE - 1367лв с монтаж без "намалението" (този е по-слаб, 35 модела е 1650 с монтажа и след намалението ще излесе към 1350-1400).
    - DAIKIN FTX35J – Comfort inverter - 1580лв с монтаж без "намалението"

За по-евтните модели на Дайкин не четох добри неща и затова е във 2рата група (макар че този модел може да е приличен, понеже е по-стар).

В същата стая на долния етаж се ползва Fujitsu General ASH12USBCW от 6 години и съм доволен. Затова и първо бях харесал Fujitsu General ASHG12LMCA, но после в раздела във форума прочетох доста обплаквания от него (шумно външно тяло, вечер фреона се чувал и др.). Иначе коефициентите са му по-високи спямо Mitsubishi Heavy 35ZMP-S. Следващия ми фаворит е 35ZMP-S, като даже май е по-добрия избор спрямо General-a.

От фирмата мисля, че могат и да доставят друг климатик по поръчка, но горе долу и аз на тия модели се спрях (според цена и характеристики).
    Друг вариант е да се закупи климатик от другаде, а фирмата само да го монтира. И без това няма да им ползваме гаранцията, защото за да важи взимат всяка година 30-40лв за профилактика, която както сме установили е само чистене на филтрите (и може би отваряне и затваряне на външното тяло).
    Този пост е редактиран от NoneBG; 17-05-15 в 19:48.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Вземи Mitsubishi heavy 25zm-s ще се справя перфектно в тази стая не прави грешка с презапасяване с 12ки.
    tony34al одобрява това.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

за 13 квадрата дори 20 на МХИ ще се справя
    VeleV.Klima одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от NoneBG Виж публикацията
    И без това няма да им ползваме гаранцията, защото за да важи взимат всяка година 30-40лв за профилактика
    Аз няма да ти препоръчам климатик, но определено препоръчвам да смениш фирмата...
    VeleV.Klima, Aleksandars и Kasap харесват това.

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2015

Благодаря за предложенията

Mitsubishi heavy 25zm-s го няма в тая фирма която гледах - имат Mitsubishi Electric SF25VE, който идва на малко по-висока цена, но пък има по-добри параметри.

Относно фирмата - може да питам дали още им е такава политиката относно гаранциите и ако да - вероятно ще се насоча към друга фирма от Бургас, при която нямаше доплащане всяка година, за да имаш право на гаранция.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Обади се на Frescor, с много добри впечатления съм. Смятам, че ще получиш обслужване на ниво. По спомен за Бургас питаше нали?

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

NoneBG, ако фирмата е коректна спрямо своите клиенти, то би трябвало да се съобразява с гаранционните условия които предлагат вносителите на съответните марки:
    General Fujitsu - гаранционно обслужване до три години – след изтичане на първата и втората година е необходимо да се извърши технически преглед на климатизатора за да се удължи гаранционния срок с още една година;
    Fujitsu General - гаранционно обслужване до три години;
    Panasonic - гаранционно обслужване до две години и три допълнителни години гаранция на компресора (след извършване на пълна профилактика на климатизатор след две годишната гаранция, но не по късно от три месеца от датата на монтажа);
    Toshiba - гаранционно обслужване до три години (от друг вносител е само две години) – след изтичане на втората година е необходимо да се извърши пълна профилактика за да се удължи гаранционния срок с още една година;
    Mitsubishi Heavy Industries - гаранционно обслужване до три години;
    Daikin
    - гаранционно обслужване до три години;
    Mitsubishi Electric
    - гаранционно обслужване до три години;

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от NoneBG Виж публикацията
    Благодаря за предложенията

Mitsubishi heavy 25zm-s го няма в тая фирма която гледах - имат Mitsubishi Electric SF25VE, който идва на малко по-висока цена, но пък има по-добри параметри.

Относно фирмата - може да питам дали още им е такава политиката относно гаранциите и ако да - вероятно ще се насоча към друга фирма от Бургас, при която нямаше доплащане всяка година, за да имаш право на гаранция.
    Mitsubishi Electric SF25VE e по добър от Mitsubishi heavy 25zm-s точно на 30 февруари.... всяка година.
    edi1, Aleksandars и Mega харесват това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    May 2015

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    По спомен за Бургас питаше нали?
    за Поморие, но то е близко. Трябва фирмата да работи с енергийната ефективност, за да се хване намалението.

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Mitsubishi Electric SF25VE e по добър от Mitsubishi heavy 25zm-s точно на 30 февруари.... всяка година.
    Благодаря за разяснението. Написал съм, че по параметрите на хартия е по-добър. Прочетох е друга тема,че Хеви-то има по-добър компресор, софт и т.н. Затова питам - защото не съм запознат със спецификите различните модели.

Това за гаранцията ако е така и климатика е MHI - то излежда че няма да е нужна специална годишна профилактика от фирмата която ще монтира климатика, за да важи гаранцията. Ще питам допълнително. И ще питам дали могат да доставят този модел 25zm-s и каква цена (понеже предлагат 25zmp-s, който е друг).

16. Тук е от
    May 2015

здравейте, моля помогнете ми в избора на климатик. В нашият град има само две фирми за климатици и не бях очарована. Аз отивам подготвена с параметри, кубатура, изложение и т.н. с мисълта че, ще ми предложат нещо което е точно за моите потребности но и на двете места ме питаха само за кв.м. и отсякоха 12,другото нямало значение. Ама от 12 до 12 има разлика. несериозно ми изглежда такова отношение. Реагирах и те ми предложиха да си харесам нещо и те щели да ми го доставят. Та това е моята сага.
    Климатика ще е основно за отопление. Помещението е преходно. Едната стая 4м х 3,90 височина 2,35 и малка стая към нея 2,10м. 1,90м и височина 2,35 или общата кубатура е 46,03. В едноетажна къща, юг, външна топлоизолация, две външни стени, само едната с прозорци. Някъде четох че, кубатурата трябва да умножа по 75 W за да получа мощността на климатика които ми трябва. Но в хареактристиките има толкова много мощности и се обърках.
    иначе това което ми предложиха е
    Fuji Elecic rsg12lmca
    Mcubishi MSZ-SF35VE
    TOSHIBA RA-137 SKV
    PANASONIC RE-12 QKE

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Zlatka, а Вие сте от?

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

ся и снимка ще искате... /на града/.

Сега и двамата ще получите забележка в бележника,написана с червено-да пишете по темата!!!
    Този пост е редактиран от avenger; 18-05-15 в 23:51.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 190 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе