Разбирам творческите пориви в областта на термодинамиката, но това не означава, че трябва да се неглижира географията.
Разбирам творческите пориви в областта на термодинамиката, но това не означава, че трябва да се неглижира географията.
1. Жилищно 2. За охлаждане, за отопление3. Каква е:
а) квадратурата 24квадрата и кубатурата на помещението 60кубика ;
б)ПВЦ в)6 квадратни метра прозорци; 2 външни стени
г) изток - юг ;
д) етаж - 3
е) хол ж) апартамент 4. В коя част на България - Бургас 5. 22 - 23 градуса желана температура при отопление 6. Има ли изолация на стени/таван - НЕ 7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора - готварска печка 8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор 2000 лв 9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление 0 до -5 /Разполагам с камина с водна риза за по - големи студове
Ще съм благодарен за всяко компетентно мнение относно избора на климатизатор . Това на което се спирам засега са 1 - Mitsubishi MSZ SF50VE // 2 - Daikin ftx 50 gv // 3 - General ASHG 12 LTCA // 4 Nokria 14 - ако успея да намеря такава в Бургас . Реда на климатиците е произволен и Мицубишито не ми е пръв избор. Климатиците са мощни за 24 квадрата , пък били те и без изолация , но може да се наложи да отварям вратата към малък коридор 4 квадрата и 9 квадрата детска стая главно лятото за охлаждане
General Fujitsu ASHG12LTC
Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus
Panasonic CS-E15QKE
Daikin FTXB50C
Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZM-S Premium
Samsung AR12HSSDAWKNEU Series 7000
Sharp AY-ZP40PR
Gree GWH18UB-K3DNA4F U-Crown
mehanotehnika99 ,
Ако не намериш Нокрия, ето това - Fujitsu AS-F40C2- става и цената му е доста добра.
Не знам, опразнили са някой склад. Имаше малко бройки.
Здравейте!
Един бърз въпрос и от мен.
Преди два дни ми приключи Fuji-то на 12/13 годинки. Много бях доволен. Но ме хвана в най неподходящият момент в който правя ремонт. Та няма как без клима.
Стая - всекидневна южно изложение с много добре изолация от вън - 4см фибран, а от два дни и вътре 2см фибран (панелка). Терасата с ПВЦ достакамерно и тройни стъклопакети навсякъде. Помещението е 20кв.
Търся си нещо до 1000лв. Може би едва ли са достатъчни но пак казвам малко в лош момент се налага. Иначе ако има някъде нещо подходящо на изплащане може и до 1500/1800лв.
Важно ми е да е тих и с приличен дефрост, както и не на последно место консумация и КПД. Всички останали екстри (като плазми и УВта например) не ме вълнуват. Благодаря!
То и тих,и приличен дефрост, и консумация, и КПД, за 1000лв, ще бъдат като за 1000лв. Не трябва да имаш кой знае какви очаквания.
Твоето старо Fujitsu надали е било 1000лв, за да изкара безпроблемно 13г.
Ясно!
Тоест Заек до 1000лв едва ли. По скоро Таралеж, така ли да разбирам?
Ще се ходи по "битака" явно (техн...ис и техн....ет) и каквото излезе от торбата. Ако все пак някой спомене нещо малко по подходящо ще съм благодарен.
Ето ти някакъв вариант: Fujitsu ASHG 12LUCA върви някъде около 1400-1450лв. Взимаш го с REECL, т.е кредит от банка и си го изплащаш.
Ок съм за Fujitsu определено.
И последният ми въпрос е:
Моделите на Daikin FTXB35C стават ли? Гледам се правят в Чехия. Поне така пише по рекламата. И цената му е прилична - 900лв. Та това ми е питането струва ли си? Ако ли не съм на Fuji отново...