Това е правилен метод-абсолютно съгласен! Но колко фирми го практикуват :-) а и интересно на каква цена - някъде във форума четох,че монтажа го докарват по ценоразпис около 200-250лв. (имаше и цени на някаква фирма цитирани).При положение,че тук имаме демонтаж,пълно разглобяване на двете тела,почистване и сглобяване,монтаж,какво се получава като крайна цена за клиента и няма ли да се окаже по-удачно да го използуваш без каквито и да е намеси за профилактика и като "сгъне"- на боклука (или "златен second hand ") и директно купуваш нов?
И още нещо - в гаранционните карти,обикновенно е включено условието,че веднъж годишно,сервизиращата фирма трябва да извърши профилактика на климатика (срещу заплащане,естествено) за да е валидна гаранцията (такива спомени ми се въртят в главата-гаранционните карти не са пред мен докато пиша).Какво "профилактират" при тези посещения и не е ли това само "отбиване на номера"?(измерване на налягането на фреона не е профилактика,според мен)
Този пост е редактиран от sas64; 19-08-15 в 10:28.
Ако потребителя полага някакви минимални грижи за машината, то цялостната профилактика настъпва далеч във времето. Има си спрейчета за почистване на топлообменниците, 2 пъти в годината за по 30 минути. Редовно почистване на филтри - 5 минути. Всичко това обаче допринася за коректната работа на машината.
А може ли да се пръска с обезмаслител ,като се изплакне след това?
Това при свален предвн панел.В стаята се пуши много , и ме съмнява че за 7 години се е задръстил топлообменника.
Тия дни ще взимам. Четох доста, спрял съм се на тези модели, кой ще е най-читав. Ставаше на въпроса за 15кв. спалня. В най-студените дни, ако се наложи и печка ще се включва.
TOSHIBA RAS-137SAV-E5
Fujitsu general ashg12llc aohg12llc
Mitsubishi heavy srk25zmp s src25zmp s standard
Mitsubishi heavy srk40hg s src40hg
Заложи на този модел и няма да съжаляваш Mitsubishi heavy srk25zmp
Все пак говорим за спалня, а и модела е сполучлив за такова предназначение. Успех в избора.
TOSHIBA RAS-137SAV-E5 и Mitsubishi heavy srk25zmp стават. Който и да избереш ще ти свърши работа за това помещение.
може да загледаш Тошиба Сузуми 10 ,определено е по добър от моделите на МЕ
10n3 Suzumi или 25ZMP-S са страхотни машини, ако успееш да намериш GE25 на ME, ще останеш още по доволен, но не мисля че ще намериш.
GE25 е доста посредствена машинка ( без да се обиждаш щото гледам го имаш ) с много висок минимум и нисък максимум
Здравейте!
От едно известно време чета и си търся климатизатор за спалнята , уви удрям на камък с повечето съвети , които ми биват дадени
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - Жилище
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - Най-вероятно както и отопление и охлаждане.
3. Kaĸвa e:
a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 16кв. иколо 40к.
б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa ΠBЦ
в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; ~ 2.5-3куб.м.
г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; Запад.
д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти 1ви , с портална врата към друго помещение , която ще стои затворена в режим отопление.
e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo-cпaлняж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? Къща
4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? Казанлък
5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 23-25
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? 10см външна на стени , предстои изолация на таван
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? PC ~ 700 max load , Телевизор с до 40 вата консумация.
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop. ~1500+-150
9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? ∞ Имам и локално парно , което не работи през цялото денонощие и нощем става страшно
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.http://s21.postimg.org/te1tqmm6v/Untitled.jpg
П.с предпочитам 12+ , ей така , ако случайно отворя порталната врата към другото помещение
П.с2 за сега избора клони към този : Mitsubishi MSZ-SF35V/MUZ-SF35V
Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от Светослав Тишев; 22-08-15 в 03:00.