Страница 92 от 190 ПърваПърва ... 42829091929394102142 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,366 до 1,380 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Отговор: Избор на Климатик

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Ми как-как... просто - внимавал съм в часовете по литература. Но ти продължавай да се излагаш като кифладжия.
    Да наблегна само, че правописа се учи в часовете по Български език, не по литература . Не се заяждам

2.  

3. Тук е от
    Mar 2014

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    zaqza, ще си позволя и аз да напиша как трябва да се направи качествена профилактика, за да сте сигурен, че машината ще Ви служи добре за в бъдеще.

• Демонтаж на климатичната система;
    • Разглобяване на вътрешно тяло;
    • Измиване на всички пластмасови компоненти с препарати и водоструйка, като изпарителят се третира с безопасен разтвор на сода каустик за унищожаване на всички биологични замърсявания - след това се измива с водоструйка и почистващи препарати;
    • Разглобяване на на външното тяло и преглед на всички компоненти за механични повреди (от вибрации и триене), както и проверка за корозия (компресор, метални части и т.н);
    • Пълно измиване на външното тяло;
    • След като всички компоненти изсъхнат, се сглобяват;
    • Проверка на параметрите на системата след профилактика - проверява се налягане на хладилния агент (за 100% сигурност, че хладния агент е в норми - източване на стария хладилен агент, проверка за херметичност, вакуумиране и зареждане с точното количество упоменато от производителя) в различни режими, ток, изходяща температура;
    • Монтаж - ако е необходимо се сменя изолация на тръбите и т.н.

Подобна профилактика си струва пари, но гарантира, че машината ще има още ресурс. Като се има предвид, че подобно мероприятие не се прави всяка година (зависи от много фактори);
    Това е правилен метод-абсолютно съгласен! Но колко фирми го практикуват :-) а и интересно на каква цена - някъде във форума четох,че монтажа го докарват по ценоразпис около 200-250лв. (имаше и цени на някаква фирма цитирани).При положение,че тук имаме демонтаж,пълно разглобяване на двете тела,почистване и сглобяване,монтаж,какво се получава като крайна цена за клиента и няма ли да се окаже по-удачно да го използуваш без каквито и да е намеси за профилактика и като "сгъне"- на боклука (или "златен second hand ") и директно купуваш нов?
    И още нещо - в гаранционните карти,обикновенно е включено условието,че веднъж годишно,сервизиращата фирма трябва да извърши профилактика на климатика (срещу заплащане,естествено) за да е валидна гаранцията (такива спомени ми се въртят в главата-гаранционните карти не са пред мен докато пиша).Какво "профилактират" при тези посещения и не е ли това само "отбиване на номера"?(измерване на налягането на фреона не е профилактика,според мен)
    Този пост е редактиран от sas64; 19-08-15 в 10:28.

4. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Ако потребителя полага някакви минимални грижи за машината, то цялостната профилактика настъпва далеч във времето. Има си спрейчета за почистване на топлообменниците, 2 пъти в годината за по 30 минути. Редовно почистване на филтри - 5 минути. Всичко това обаче допринася за коректната работа на машината.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

А може ли да се пръска с обезмаслител ,като се изплакне след това?
    Това при свален предвн панел.В стаята се пуши много , и ме съмнява че за 7 години се е задръстил топлообменника.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Ето ТАКА се прави. За повече, викаш фирма да сваля телата.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Ето ТАКА се прави. За повече, викаш фирма да сваля телата.
    Благодаря.Ще се свалят телата значи.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2010

Re: Избор на Климатик

Тия дни ще взимам. Четох доста, спрял съм се на тези модели, кой ще е най-читав. Ставаше на въпроса за 15кв. спалня. В най-студените дни, ако се наложи и печка ще се включва.
    TOSHIBA RAS-137SAV-E5
    Fujitsu general ashg12llc aohg12llc
    Mitsubishi heavy srk25zmp s src25zmp s standard
    Mitsubishi heavy srk40hg s src40hg

10. tgn
    tgn е офлайн

Тук е от
    Oct 2013
    Живее в
    София

Отговор: Re: Избор на Климатик

Цитат Първоначално публикувано от amxcs Виж публикацията
    Тия дни ще взимам. Четох доста, спрял съм се на тези модели, кой ще е най-читав. Ставаше на въпроса за 15кв. спалня. В най-студените дни, ако се наложи и печка ще се включва.
    TOSHIBA RAS-137SAV-E5
    Fujitsu general ashg12llc aohg12llc
    Mitsubishi heavy srk25zmp s src25zmp s standard
    Mitsubishi heavy srk40hg s src40hg
    Ето ти един вариант

11. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Заложи на този модел и няма да съжаляваш Mitsubishi heavy srk25zmp
    Все пак говорим за спалня, а и модела е сполучлив за такова предназначение. Успех в избора.

12. Тук е от
    Oct 2014

TOSHIBA RAS-137SAV-E5 и Mitsubishi heavy srk25zmp стават. Който и да избереш ще ти свърши работа за това помещение.

13. Тук е от
    Aug 2015

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    тоя модел на тошиба не е дайсейкай ,но е приятен особено 25цата който е с доста по тежко външно тяло .. за твоята стая и 22 ще свърши работа .. МЕ-SF не е за препоръчване ..орязана машинка ,но и той би се справил с помещението

Все още се колебая ....

МЕ - SF или да пробвам да си намери стария модел на МЕ - GE май беше, сега видях и MH - SRK 25 ZMP - S

или някакви други алтернативи с бюджет 1350 - 1450 лв с монтажа, някакви идеи?

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

може да загледаш Тошиба Сузуми 10 ,определено е по добър от моделите на МЕ
    AC_From_Hell одобрява това.

16. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

10n3 Suzumi или 25ZMP-S са страхотни машини, ако успееш да намериш GE25 на ME, ще останеш още по доволен, но не мисля че ще намериш.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

GE25 е доста посредствена машинка ( без да се обиждаш щото гледам го имаш ) с много висок минимум и нисък максимум
    Bivola одобрява това.

18. Тук е от
    Aug 2015

Здравейте!
    От едно известно време чета и си търся климатизатор за спалнята , уви удрям на камък с повечето съвети , които ми биват дадени

1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - Жилище
    2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - Най-вероятно както и отопление и охлаждане.
    3. Kaĸвa e:
    a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 16кв. иколо 40к.
    б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa ΠBЦ
    в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; ~ 2.5-3куб.м.
    г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; Запад.
    д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти 1ви , с портална врата към друго помещение , която ще стои затворена в режим отопление.
    e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo-cпaлняж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? Къща
    4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? Казанлък
    5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 23-25
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? 10см външна на стени , предстои изолация на таван
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? PC ~ 700 max load , Телевизор с до 40 вата консумация.
    8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop. ~1500+-150
    9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Имам и локално парно , което не работи през цялото денонощие и нощем става страшно
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.http://s21.postimg.org/te1tqmm6v/Untitled.jpg

П.с предпочитам 12+ , ей така , ако случайно отворя порталната врата към другото помещение
    П.с2 за сега избора клони към този : Mitsubishi MSZ-SF35V/MUZ-SF35V
    Благодаря предварително!
    Този пост е редактиран от Светослав Тишев; 22-08-15 в 03:00.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе