За помещение с локално парно аз бих препоръчал от изброените ZM-S и наравно с него Тошибата. За другите просто няма смисъл.
За помещение с локално парно аз бих препоръчал от изброените ZM-S и наравно с него Тошибата. За другите просто няма смисъл.
При това ползване добре си помислил да има подгряване на компресора, хитачи нямат подряване и толкова скъпа машина тая пускаш и спираш постоянно, не е препорачително.
Виж наистина модел който има тази функция, ако ще се ползва така и данее много скъп, защото се обесмисля
Лошото е че фуджицуту струва колкото хитачито.
+ има отопление на компресора
- по нисък клас машина е
От някъде може ли да се вземе Sanyo нов. Мисля, че и те имат подгрев.
Този пост е редактиран от fantoms; 01-07-15 в 21:24.
е Хитачи е с КОП 5.5 ,40 кила външно ,скрол компресор .. определено си е по висок клас .. относно нов Саньо - няма откъде за жалост ..
Баш Sanyo май вече от никъде, закъснял си с няколко години.
абе до миналата година знаех къде имат 2 залежали бройки на 100 волта новички ама се продадоха
хитачито не е ли кам 2500 а фужитцу към 1800 разликата е доста голяма
мне по евтино е ,излезе нов модел и тия ги разпродават
Този е А+++ на отопление друг път.Пак се изказваш неподготвен:Климатик стенен инверторен Fujitsu General ASHG09LTCA/AOHG09LTC - Bulclima
Има ли начин да разбера дали HITACHI RAK-25PSA, RAC25-WSA е с подгрев или не.
От
MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
Toshiba RAS B10N3KV2-E SUZUMI
кой е за предпочитане. При нас много често през зимата е мъгливо, но за сметка на това и температурите са нискиПоради тази причина исках хитачито. Отдава 3 kW на -20 оС. Само не му знам COPа на -20 колко е. Има си и самопочистване, неръждаеми филтри и т.н.
Разликата между Хитачито и моделите на MHI и Тошиба след приспадане на енергийна ефективност е 360 лв. И компресорът на Хитачито май е Sanyo.