Страница 75 от 190 ПърваПърва ... 2565737475767785125 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,111 до 1,125 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Избор на Климатик

^Rokera^, почти съм убеден на 100%, че нямаш наблюдения върху модела. Нещата на хартия и в действителност са доста различни. Това, че има висок минимум не го прави неподходяща машина. Факта, че има незабележима работа, го прави подходящ.
    dodo_pv, tony34al и JOKVN харесват това.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2014

Здравейте отново
    Преди време ви попитах за избор на климатик. Едва днес имах време да обиколя фирмите за климатици във Варна и тотално ме объркаха и затова отново търся съвет от вас. Това е информацията за помещението и нуждите на климатика

Цитат Първоначално публикувано от petarvalchev Виж публикацията
    1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
    Жилищно,

2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора?
    И двете, предимно отопление. В горещите летни дни ще се ползва и за охлаждане естествено, но няма да работи постоянно лятото.

3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението;
    23м2, 2.80 височина.

б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
    PVC

в) квадратура на прозорците;
    3.5м2

г) изложението на помещението;
    Югоизток, но няма директна слънчева светлина.

д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)?
    4 от 9, нормален апартамент.

е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
    Всекидневна (хол + кухня).

ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
    Апартамент.

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
    Варна.

5. каква е желаната температура за поддържане зима?
    Около 22.

6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
    Външни стени няма, освен прозорците, които са към терасата (неостъклена).

7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
    Телевизор, фурна, котлони, хладилник.

8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
    1500-1800, до 2000 е тавана.

9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
    Всякаква, надявам се. Във Варна рядко става повече от -15 и то за ден два само.

10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
    Нямам схема, ако ви е нужна ще начертая.

Да кажа и аз няколко думи. Първо, не разбирам нищо от климатици, затова силно се надявам на вашата помощ. Нямам особено доверие на фирмите за климатици и техните консултанти, затова предпочитам да ме насочите към модел. Климатика ще се ползва предимно за отопление на всекидневната, като от време на време ще се оставят вратите отворени към коридора (баня/тоалетна и спалня). Целта не е топлене и на тези стаи, ами колкото да "пречупят въздуха". Апартамента като цяло е топъл. Само на двете спални има външни стени, с изолация. Всички други са вътрешни. Бюджета е около 1500-1800лв, като ако има нещо, за което си заслужава, бих дал до 2000лв. Насочил съм се към Daikin. Предпочитам да дам малко повечко пари, но да е нещо хубаво. Не държа на глезотии тип wi-fi (да, разбрах и че такива има). Искам нормален климатик, да не е много шумен. Ако ви трябва още информация ще ви дам

Това са моделите, които ми препоръчахте и се въртя около тях -

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    На тези които Ви го препоръчват, им кажете да не спират с хапчетата...
    А за Вашето помещение:
    Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi Plus
    Toshiba RAS-13SKVR-E~RAS-13SAVR-E DaiSeiKai
    Toshiba RAS-167SKV-E3 AvAnt
    General Fujitsu ASHG12LUCA
    General Fujitsu ASHG14LMCA
    Panasonic CS-E12QKEW~CU-E12QKE
    Sharp AY-XPC12RR
    Samsung AR12HSSDAWKNEU Series 7000

Във Варна Клима ми препоръчаха този модел на Daikin -
    http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=576
    както и един Panasonic
    http://www.varnaklima.com/index.php?...&product_id=63
    Като и двата са произведени за японския пазар (до колкото разбрах е по-добре да са за там, а не за европейския).

В другите фирми ми препоръчаха Дайсекай -
    Климатик TOSHIBA Хиперинвертор Япония RAS-2824D DAISEIKAI PROMO :: Термо Клима Варна.
    И този - Toshiba RAS-13SKVR-E~RAS-13SAVR-E DaiSeiKai

Като Дайсекая бил произведен за европейския пазар, но единия от двата е с плазмен филтър и йонизатор, а другите нямат.

В момента имам стар климатик, който от варна клима ще ми направят отстъпка от 250лв за него, което никак не е малко. За другите фирми няма приспадане на цената за стария климатик.

Какво бихте препоръчали? Дайсекая или един от двата - панасоник или дайкин + отстъпката. За момента повече клоня към Панасоник-а или Дайкин-а от Варна клима, но ... надявам се на компетентно мнение от вас

Благодаря ви много.

4. Тук е от
    Jan 2015

А защо никой не отговаря на моя пост?!?!?!

5. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

FTXB35C
    Viola II
    MHI 25 ZMP-S

Вече квото си харесаш, но като че ли най добрия избор би бил Хевито!

към Петър сега, на мен лично нито един от предлаганите климатици не ми харесва. Максимал от по 4.7 - 5 са недостатъчни. Търси нещо една идея по мощно.
    Този пост е редактиран от KI_YOOU; 25-07-15 в 13:55.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2014

за тази квадратура 23 кв.м с вис. 2,80 м ще Ви трябва малко по-мощна машина, от тези на "Варна клима". Вие си преценете от коя марка да бъде- има 28-ци с развъртане до 7,7 кW. Все пак е желателно да имате малко разерв от мощност. Ако ще ползвате климатизатора основно за охлаждане тогава няма проблем с посочените модели. Но за отопление мисля, че Ви трябва една идея по-мощна машина. В цитираната фирма имат достатъчно добри машини, да Ви предложат нещо по-добро.
    Alexi одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    ^Rokera^, почти съм убеден на 100%, че нямаш наблюдения върху модела. Нещата на хартия и в действителност са доста различни. Това, че има висок минимум не го прави неподходяща машина. Факта, че има незабележима работа, го прави подходящ.
    Така е,действително не съм виждал Mitsubishi наживо.Просто ми прави впечатление че масово се препоръчва за спалня въпреки високия минимум,явно има защо.А триъгълния Samsung съм го виждал наживо, и при тих режим не се чува никакъв звук,само се вижда как се върти турбината и се усеща лек полъх на около метър от него.И си мисля че при 13 кв ,топла вътрешна спалня ще я топли при този тих режим съвсем безшумно.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010

1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н?
    Жилище - Спалня.
    2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    И за двете. (евентуално ще пробваме тази зима, ако не ни хареса (най-вече финансово), се връшаме на локалното парно).
    3. Kaĸвa e:a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
    21 кв.м. Кубатура 57 куб.м. (малко са завишени)
    б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa, и ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe:12кв.м. Г-образен По-голямата част 9кв.м. е от старите дървени.
    г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; Югоизток.
    д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти :3-ти етаж
    e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - cпaлня / всекидневна в aпapтaмeнт
    4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? - гр.Шумен
    5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 24 градуса
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa - Двете ми вънщни стени са почти изцяло прозорци, така че няма изолация. От доло и отгоре няма изолация, апартаментите се обитават и отопляват.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Телевизор, компютър
    8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop. около 1700 лв с монтажа.
    9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -15/18 - зимата (но може и да се ползва алтернативно отоплени при много студена зима). +40 лятото
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
    П.С. По принцип е много топъл апартамента, тази зима не беше студена, но ми напратви впечатление, че като отсъствахме 20 дена (края на декември началото на януари) като се върнахме беше 14-17 градуса. И един много глупав въпрос, на който не намерих отговор в темата за сметките (понеже се казват сметки с всички ел уреди), доло горе колко покачване мога да очаквам на тока лятото и зимата. Един казват 50-60 лв, други 150-160 лв (зимата), определено 150-160 лв за една стая ми се вижда много. Едни 20-30 лв лятото други 60 лв лятото.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Тук е от
    Jan 2015

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    FTXB35C
    Viola II
    MHI 25 ZMP-S

Вече квото си харесаш, но като че ли най добрия избор би бил Хевито!

към Петър сега, на мен лично нито един от предлаганите климатици не ми харесва. Максимал от по 4.7 - 5 са недостатъчни. Търси нещо една идея по мощно.
    Тези три модела, ако се отнасят за мен, то аз ти благодаря! Оценявам, че най накрая някой ми обърна внимание и ми отговори. Виждам, че тук всички много разбирате, но почти на никой не му се занимава да пише на начинаещи, още повече на жена. Още веднъж благодаря!

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

напротив писано е много ама няма кой да чете !
    bobovo одобрява това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Peter Radev Виж публикацията
    1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н?
    Жилище - Спалня.
    2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    И за двете. (евентуално ще пробваме тази зима, ако не ни хареса (най-вече финансово), се връшаме на локалното парно).
    3. Kaĸвa e:a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
    21 кв.м. Кубатура 57 куб.м. (малко са завишени)
    б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa, и ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe:12кв.м. Г-образен По-голямата част 9кв.м. е от старите дървени.
    г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; Югоизток.
    д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти :3-ти етаж
    e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - cпaлня / всекидневна в aпapтaмeнт
    4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? - гр.Шумен
    5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 24 градуса
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa - Двете ми вънщни стени са почти изцяло прозорци, така че няма изолация. От доло и отгоре няма изолация, апартаментите се обитават и отопляват.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Телевизор, компютър
    8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop. около 1700 лв с монтажа.
    9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -15/18 - зимата (но може и да се ползва алтернативно отоплени при много студена зима). +40 лятото
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
    П.С. По принцип е много топъл апартамента, тази зима не беше студена, но ми напратви впечатление, че като отсъствахме 20 дена (края на декември началото на януари) като се върнахме беше 14-17 градуса. И един много глупав въпрос, на който не намерих отговор в темата за сметките (понеже се казват сметки с всички ел уреди), доло горе колко покачване мога да очаквам на тока лятото и зимата. Един казват 50-60 лв, други 150-160 лв (зимата), определено 150-160 лв за една стая ми се вижда много. Едни 20-30 лв лятото други 60 лв лятото.
    Какво мислите за този модел? http://www.technopolis.bg/bg/Invertе...12QKE/p/651653
    Препоръчителен обем (охлаждане):80 куб. м.Препоръчителен обем (отопление):75 куб. м.Отдавана мощност (охлаждане):0.85-3.50-4.00 kWОтдавана мощност (отопление):0.80-4.00-6.00 kWКонсумирана мощност (охлаждане):0.835 kWКонсумирана мощност (отопление):0.84 kW
    Градски Alexi удари едно рамо
    Този пост е редактиран от Peter Radev; 26-07-15 в 22:31.

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

перпоръчайте 9-ка 12-ка ИЗКЛЮЧИТЕЛНО за охлаждане.
    основен определящ фактор е цената.
    въпроса е кой от най-евтините да бъде?

мерси

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

някой старец отнасяй поне да хаби малко ток
    estqwerty и DUNDURMA харесват това.

16. Тук е от
    Jan 2015

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    напротив писано е много ама няма кой да чете !
    Благодаря за отделеното време, квалификацията за четене и препоръките! Всичко добро и спорен ден!

17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010

Взех Панасоника и утре ще го монтират, нядявам се, че ще се държи добре и ще духа топло зимата .

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

доста изисквания ,бих предложил тая машинка докато я има и е намалена - седмичен таймер ,на тиха степен е незабележима
    hitachi-rak-35psa-rac-35wsa/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе