^Rokera^, почти съм убеден на 100%, че нямаш наблюдения върху модела. Нещата на хартия и в действителност са доста различни. Това, че има висок минимум не го прави неподходяща машина. Факта, че има незабележима работа, го прави подходящ.
Здравейте отново
Преди време ви попитах за избор на климатик. Едва днес имах време да обиколя фирмите за климатици във Варна и тотално ме объркаха и затова отново търся съвет от вас. Това е информацията за помещението и нуждите на климатика
Това са моделите, които ми препоръчахте и се въртя около тях -
Във Варна Клима ми препоръчаха този модел на Daikin -
http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=576
както и един Panasonic
http://www.varnaklima.com/index.php?...&product_id=63
Като и двата са произведени за японския пазар (до колкото разбрах е по-добре да са за там, а не за европейския).
В другите фирми ми препоръчаха Дайсекай -
Климатик TOSHIBA Хиперинвертор Япония RAS-2824D DAISEIKAI PROMO :: Термо Клима Варна.
И този - Toshiba RAS-13SKVR-E~RAS-13SAVR-E DaiSeiKai
Като Дайсекая бил произведен за европейския пазар, но единия от двата е с плазмен филтър и йонизатор, а другите нямат.
В момента имам стар климатик, който от варна клима ще ми направят отстъпка от 250лв за него, което никак не е малко. За другите фирми няма приспадане на цената за стария климатик.
Какво бихте препоръчали? Дайсекая или един от двата - панасоник или дайкин + отстъпката. За момента повече клоня към Панасоник-а или Дайкин-а от Варна клима, но ... надявам се на компетентно мнение от вас
Благодаря ви много.
FTXB35C
Viola II
MHI 25 ZMP-S
Вече квото си харесаш, но като че ли най добрия избор би бил Хевито!
към Петър сега, на мен лично нито един от предлаганите климатици не ми харесва. Максимал от по 4.7 - 5 са недостатъчни. Търси нещо една идея по мощно.
Този пост е редактиран от KI_YOOU; 25-07-15 в 13:55.
за тази квадратура 23 кв.м с вис. 2,80 м ще Ви трябва малко по-мощна машина, от тези на "Варна клима". Вие си преценете от коя марка да бъде- има 28-ци с развъртане до 7,7 кW. Все пак е желателно да имате малко разерв от мощност. Ако ще ползвате климатизатора основно за охлаждане тогава няма проблем с посочените модели. Но за отопление мисля, че Ви трябва една идея по-мощна машина. В цитираната фирма имат достатъчно добри машини, да Ви предложат нещо по-добро.
Така е,действително не съм виждал Mitsubishi наживо.Просто ми прави впечатление че масово се препоръчва за спалня въпреки високия минимум,явно има защо.А триъгълния Samsung съм го виждал наживо, и при тих режим не се чува никакъв звук,само се вижда как се върти турбината и се усеща лек полъх на около метър от него.И си мисля че при 13 кв ,топла вътрешна спалня ще я топли при този тих режим съвсем безшумно.
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н?
Жилище - Спалня.
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
И за двете. (евентуално ще пробваме тази зима, ако не ни хареса (най-вече финансово), се връшаме на локалното парно).
3. Kaĸвa e:a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
21 кв.м. Кубатура 57 куб.м. (малко са завишени)
б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa, и ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe:12кв.м. Г-образен По-голямата част 9кв.м. е от старите дървени.
г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; Югоизток.
д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти :3-ти етаж
e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - cпaлня / всекидневна в aпapтaмeнт
4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? - гр.Шумен
5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 24 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa - Двете ми вънщни стени са почти изцяло прозорци, така че няма изолация. От доло и отгоре няма изолация, апартаментите се обитават и отопляват.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Телевизор, компютър
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop. около 1700 лв с монтажа.
9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -15/18 - зимата (но може и да се ползва алтернативно отоплени при много студена зима). +40 лятото
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
П.С. По принцип е много топъл апартамента, тази зима не беше студена, но ми напратви впечатление, че като отсъствахме 20 дена (края на декември началото на януари) като се върнахме беше 14-17 градуса. И един много глупав въпрос, на който не намерих отговор в темата за сметките (понеже се казват сметки с всички ел уреди), доло горе колко покачване мога да очаквам на тока лятото и зимата. Един казват 50-60 лв, други 150-160 лв (зимата), определено 150-160 лв за една стая ми се вижда много. Едни 20-30 лв лятото други 60 лв лятото.
Какво мислите за този модел? http://www.technopolis.bg/bg/Invertе...12QKE/p/651653
Препоръчителен обем (охлаждане):80 куб. м.Препоръчителен обем (отопление):75 куб. м.Отдавана мощност (охлаждане):0.85-3.50-4.00 kWОтдавана мощност (отопление):0.80-4.00-6.00 kWКонсумирана мощност (охлаждане):0.835 kWКонсумирана мощност (отопление):0.84 kW
Градски Alexi удари едно рамо
Този пост е редактиран от Peter Radev; 26-07-15 в 22:31.
перпоръчайте 9-ка 12-ка ИЗКЛЮЧИТЕЛНО за охлаждане.
основен определящ фактор е цената.
въпроса е кой от най-евтините да бъде?
мерси
Взех Панасоника и утре ще го монтират, нядявам се, че ще се държи добре и ще духа топло зимата .
доста изисквания ,бих предложил тая машинка докато я има и е намалена - седмичен таймер ,на тиха степен е незабележима
hitachi-rak-35psa-rac-35wsa/