Дайсейкай винаги е бил по-евтин в Гърция. За малки стаички няма кой знае какъв избор от модели на 230V, затова са скъпи тошибите.
Дайсейкай винаги е бил по-евтин в Гърция. За малки стаички няма кой знае какъв избор от модели на 230V, затова са скъпи тошибите.
ъъ ,то голям героизъм да набиеш един дайсейкай за 2400 лв в 12 квадрата ... и пак ще е он/офф ако си с изолации .. за такива малки помещения си има машини на 100 волта ,на японците хола им е 12 квадрата ,измислили са климатик за 8 квадрата стая по спецификация за отопление - масовите 22ки ,че са и наполовина по цена нови на дайсейкай 10ка
На колко волта сте у вас? Бюджетът няма общо с героизма.
Ми като гледам подписа, предимно са на 100. Ти такова, не беше ли фен на Панасоник...?
Бях, но бая отдавна. Вече е опасно да ставаш фен на която и да е марка, надлъгват се една с друга. А някои още не са разбрали за разминаването между реалния цикъл на дефрост и този, на хартия. Ма т´ва е друга бира...
TEST
Няма разминаване. Ти имаш малки топлозагуби и при достигане на зададената температура компресора се изключва. Затова при теб не дефроства толкова често. Я му задай високи градуси и го остави да работи непрекъснато и ще видиш дали има разминаване.
Загубите са огромни там, където е панасоника ми. Но той е от старите етери и беше предвиден само за охлаждане. Силно ме изненада как топли, както и дефроста му. В положителен смисъл. Разминаване между реалния дефрост и този на хартия съм забелязал много отдавна при Панасоник. Сигурен съм, че го има и при дайсейкай, но не е имало достатъчно ниски температури, за да го проверя. Информацията на хартия е непълна, прави се нарочно.
зависи от алгоритъма .. масово се следи времето за работа на компресора а не астрономически часове .. при Панасоник специално ако е под -10 навън и компресора работи постоянно имаш дефрости на 40 мин които траят по 10 мин и тя машината дори да има капацитет да стопли тоя алгоритъм я осира откъм топлоотдаване ..
Точно, защото се следи работата на компресора става насерация с дефростите. Ако да кажем влезе в оф режим на 35-тата минута и топлообменника е буца лед, след това ще стане тройна буца лед, защото ще трябва да си спази минималното време за работа преди дефрост.
Това е доста рядко явление, но съм го виждал при всички марки, включително и тази с най-хубавите и прекрасни дефрости.
Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 25-06-15 в 13:31.
Защо под -10 ? Топлината винаги се пренася от по-топлото към по-студеното тяло. За да може климатика да функционира и за да има ефективен топлообмен, трябва температурата на топлообменника да е поне с 5-9 градуса по-ниска от околната температура.
От -9 като сметнем (поне)5 градуса разлика излиза, че дефрости на 40 минути могат да се очакват още при -5 градуса.
Иначе алгоритъма за дефрост на панасониците не е лош. Има възможност за промяна и за бърникане.
На есен, ако не ме домързи, съм замислил една модификация на моя панасоник, ей така за спорта. Леко ще му модна дефроста, даже и при -15 да прави дефростите само при необходимост.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 25-06-15 в 14:51.
топлообменника да е на 9 градуса под околната ,мне ,това не се случва освен ако не е обледен
да ливна малко НАПАЛМ........90% от купилите си качествена машина спират да питат,а само четат форума...