20 градуса?
да нямаш пингвини из вас си?
п.п тиха машина, може би трябва да се ориентираш към Митсубиши, особено пък щом става дума за спалня.
20 градуса?
да нямаш пингвини из вас си?
п.п тиха машина, може би трябва да се ориентираш към Митсубиши, особено пък щом става дума за спалня.
за тия пари има голям избор от машини на 220 и на 100 волта
Fujitsu General ASHG9LTCА
За тази машина какво мислите?
добра е ,но е неоправдано скъпа според мен .. то еквивалента и на 100 волта е по евтин и по хубав като параметри
1. 3-стаен апартамен.
2. Ще се ползва предимно за отопление и ще охлажда, ако е нужно (защото тия дни чакам дограма със стъкла 4 сезона и незнам още какъв ще е резултатът).
3. Kaĸвa e:
a) ĸвaдpaтypa - 15кв.м и 40 куб.м
б) aлyминиeва дoгpaмaтa, двoeн cтъĸлoпaĸeт (4 сезона + обикновено стъкло)
в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe ~2кв.м;
г) южно изложение;
д) 7 eтaж
e) cпaлня
ж) aпapтaмeнт
4. гр.Враца
5. Не съм ползвал климатик до сега и нямам много представа от градусите, но искам лятото да не е жега (~24гр) и зимата да не е студено (18-20гр).
6. Нямам изолация
7. Ел. ypeди: стар телевизор, евентуално и компютър с монитор.
8. Бюджет: до 1000лв с монтаж
9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? зимата до -10-15, лятото над 35гр.
Най ми е важно зимата да може да топли и да разчитам на климатика. Насочил съм се към най-евтините модели на Daikin 9ка и 12ка.
Благодаря!
1000лв. е възможно най-неудачния ценови интервал за климатик, дъвкано е многократно. Единствено "изхвърлените" стават.
Или купуваш за 500 или за 1500... или пък даваш 1000 на вятъра. Капиш?
Става дума само за една стая? Вие ме прибихте с тези отговори. Наистина ли е такова положението?
Отначало бях хвърлил око на Osaka 12ка за около 600лв.
Amxcs не ти трябваше да питаш тук объркал си се. Вземи си даикинчето като ти е по джоба и мерака. Тук се хвалят само климатици над 10години ползвани от японци или такива над 3к.