В сайта на емаг обещават от утре някакви революционно ниски цени. Ако го направят на 1000 си вземам един.
В сайта на емаг обещават от утре някакви революционно ниски цени. Ако го направят на 1000 си вземам един.
Здравейте,
Дойде времето, когато трябва да си купя климатик. Надявам се на вашата помощ при избора
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
Жилищно,
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора?
И двете, предимно отопление. В горещите летни дни ще се ползва и за охлаждане естествено, но няма да работи постоянно лятото.
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
23м2, 2.80 височина.
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
PVC
в) квадратура на прозорците;
3.5м2
г) изложението на помещението;
Югоизток, но няма директна слънчева светлина.
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)?
4 от 9, нормален апартамент.
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
Всекидневна (хол + кухня).
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
Апартамент.
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
Варна.
5. каква е желаната температура за поддържане зима?
Около 22.
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
Външни стени няма, освен прозорците, които са към терасата (неостъклена).
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
Телевизор, фурна, котлони, хладилник.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
1500-1800, до 2000 е тавана.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
Всякаква, надявам се. Във Варна рядко става повече от -15 и то за ден два само.
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Нямам схема, ако ви е нужна ще начертая.
Да кажа и аз няколко думи. Първо, не разбирам нищо от климатици, затова силно се надявам на вашата помощ. Нямам особено доверие на фирмите за климатици и техните консултанти, затова предпочитам да ме насочите към модел. Климатика ще се ползва предимно за отопление на всекидневната, като от време на време ще се оставят вратите отворени към коридора (баня/тоалетна и спалня). Целта не е топлене и на тези стаи, ами колкото да "пречупят въздуха". Апартамента като цяло е топъл. Само на двете спални има външни стени, с изолация. Всички други са вътрешни. Бюджета е около 1500-1800лв, като ако има нещо, за което си заслужава, бих дал до 2000лв. Насочил съм се към Daikin. Предпочитам да дам малко повечко пари, но да е нещо хубаво. Не държа на глезотии тип wi-fi (да, разбрах и че такива има). Искам нормален климатик, да не е много шумен. Ако ви трябва още информация ще ви дам
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=230
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=230
Не държа да е някой от тези. Просто като разглеждах мисля, че ще свършат работа. Тъпото е, че всички климатици ми изглеждат еднакви ... бели с грозни въшни тела :D
Този пост е редактиран от petarvalchev; 22-06-15 в 23:34.
И двете машини не са подходящи. Също така можеш да потърсиш и някоя друга фирма.
Целта не е топлене и на тези стаи, ами колкото да "пречупят въздуха".
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? Около 25.
ненужното да се зачеркне
Този пост е редактиран от Kasap; 22-06-15 в 22:18.
слабички са тия машинки ,9ка става за 23 квадрата но с повечко топлоотдаване някой модел ..
Благодаря За фирма не съм се спрял. Нека първо изберем климатика. Просто дадох линк към модела А и май малко съм се поизхвърлил с градусите по-гореИ двете машини не са подходящи. Също така можеш да потърсиш и някоя друга фирма.
Продължавам с четенето. Май ще се отказвам от Дайкина (не че съм си казвал, че ще е такъв де, просто ми го препоръчваха).
Гледам има добри отзиви и препоръки за Клима Нова ООД - Климатик Toshiba RAS-B16N3KV2-E / RAS-16N3AV2-E Suzumi Plus - Климатици в Пловдив и региона
това е мощна машина ,за 23 квадрата и 13ката ще се справи
На тези които Ви го препоръчват, им кажете да не спират с хапчетата...
А за Вашето помещение:
Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi Plus
Toshiba RAS-13SKVR-E~RAS-13SAVR-E DaiSeiKai
Toshiba RAS-167SKV-E3 AvAnt
General Fujitsu ASHG12LUCA
General Fujitsu ASHG14LMCA
Panasonic CS-E12QKEW~CU-E12QKE
Sharp AY-XPC12RR
Samsung AR12HSSDAWKNEU Series 7000
Така, вече втори ден чета за тази машина, благодаря за споменаването ѝ, хареса ми. Цената също изглежда убиец за машината, няма много мнения за самата машина, но с оглед мненията на хората и прочетеното съм навит да рискувам. И тук идва въпроса, как аджеба да се обзаведа с машината, защото съм от гр.Шумен. Реално, мисля че имам 2 варианта:
1. Използвам оторизиран сервиз за монтаж, ама най-близкия е от Варна на 100км. Дали ще се навият и колко ще струва според вас?
2. Използвам някой от сервизите в града ни, ако изобщо някой се навие да го монтира. Тук предполагам горя с гаранцията, но аз така или иначе си горя, защото ако стане проблем предполагам пак трябва да викам сервиз от Варна, т.е. златна работа.
Дали си струва галимацията?
Намираш фирма която да го монтира, плащаш си съответно монтажа, а гаранцията се поема от Емаг.
п.п Прочети пост 884 на предната страница.
То точно това е проблема да намериш оторизирана фирма за монтажа, за да има гаранция. А списъкът е даден на сайта на ЕМаг: http://s3emagst.akamaized.net/produc...nstalatori.pdf
Списъкът си е доста постен, столицата разбира се + 3 града, другите ряпа да ръфат.
Ето я и цялата ми кореспонденция с Емаг. Впрочем за Русе също няма оторизирана фирма, междрудругото оторизираните фирми също не знаят че са оторизирани.
Въпроса ми е следния, ако закупя климатика и ми бъде монтиран професионално от фирма в Русе, ще има ли гаранция? Ангажирате ли се вие със отстраняването на проблеми по климатика, в случай че се появят такива. Каква е процедурата?
Отговор, пост 884
Видях, явно съм го пропуснал отговора на ЕМаг за монтирането.
Обаче, ей това " куриер за наша сметка ще отнесе разваления продукт в сервиза ни" не ми харесва. В смисъл, кой ще демонтира климатика, че да може да го пратиш с куриера на сервиз? Климатиците по принцип не са лесни за демонтаж, ще те изтупат яко от сервиза да ти го свалят, после като ти го върнат пак трябва да плащаш за монтаж, пълнене и т.н., златна работа защото сигурно ти ще трябва да плащаш тези процедури, а не ЕМаг. А ако е нещо по-дребно, което може да се ремонтира на място без сваляне, обикновено голяма част от повредите са такива? Пак ли сваляме?
Нещо няма да я бъде работата май. Реално, ако човек си този климатик от ЕМаг и не живее в изброените 4 града си остава без гаранция, или с много скъпа за него гаранция.
П.П. А за Русе като гледам има местни фирми да го продават на място, не ти трябва галимацията.
горе долу да ,така излиза .. ама то и от технотата да го вземеш е кажи речи същата работа