Страница 60 от 190 ПърваПърва ... 1050585960616270110 ... ПоследноПоследно
Резултати от 886 до 900 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Отговор: Избор на Климатик

В сайта на емаг обещават от утре някакви революционно ниски цени. Ако го направят на 1000 си вземам един.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2014

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията

Преди да питате какъв климатизатор Ви е необходим, трябва да си/ни отговорите на въпросите:
    Здравейте,
    Дойде времето, когато трябва да си купя климатик. Надявам се на вашата помощ при избора

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
    Жилищно,

2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора?
    И двете, предимно отопление. В горещите летни дни ще се ползва и за охлаждане естествено, но няма да работи постоянно лятото.

3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението;
    23м2, 2.80 височина.

б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
    PVC

в) квадратура на прозорците;
    3.5м2

г) изложението на помещението;
    Югоизток, но няма директна слънчева светлина.

д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)?
    4 от 9, нормален апартамент.

е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
    Всекидневна (хол + кухня).

ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
    Апартамент.

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
    Варна.

5. каква е желаната температура за поддържане зима?
    Около 22.

6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
    Външни стени няма, освен прозорците, които са към терасата (неостъклена).

7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
    Телевизор, фурна, котлони, хладилник.

8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
    1500-1800, до 2000 е тавана.

9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
    Всякаква, надявам се. Във Варна рядко става повече от -15 и то за ден два само.

10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
    Нямам схема, ако ви е нужна ще начертая.

Да кажа и аз няколко думи. Първо, не разбирам нищо от климатици, затова силно се надявам на вашата помощ. Нямам особено доверие на фирмите за климатици и техните консултанти, затова предпочитам да ме насочите към модел. Климатика ще се ползва предимно за отопление на всекидневната, като от време на време ще се оставят вратите отворени към коридора (баня/тоалетна и спалня). Целта не е топлене и на тези стаи, ами колкото да "пречупят въздуха". Апартамента като цяло е топъл. Само на двете спални има външни стени, с изолация. Всички други са вътрешни. Бюджета е около 1500-1800лв, като ако има нещо, за което си заслужава, бих дал до 2000лв. Насочил съм се към Daikin. Предпочитам да дам малко повечко пари, но да е нещо хубаво. Не държа на глезотии тип wi-fi (да, разбрах и че такива има). Искам нормален климатик, да не е много шумен. Ако ви трябва още информация ще ви дам

http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=230

http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=230

Не държа да е някой от тези. Просто като разглеждах мисля, че ще свършат работа. Тъпото е, че всички климатици ми изглеждат еднакви ... бели с грозни въшни тела :D
    Този пост е редактиран от petarvalchev; 22-06-15 в 23:34.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

И двете машини не са подходящи. Също така можеш да потърсиш и някоя друга фирма.

Целта не е топлене и на тези стаи, ами колкото да "пречупят въздуха".

5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? Около 25.

ненужното да се зачеркне
    Този пост е редактиран от Kasap; 22-06-15 в 22:18.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

слабички са тия машинки ,9ка става за 23 квадрата но с повечко топлоотдаване някой модел ..

6. Тук е от
    Sep 2014

И двете машини не са подходящи. Също така можеш да потърсиш и някоя друга фирма.
    Благодаря За фирма не съм се спрял. Нека първо изберем климатика. Просто дадох линк към модела А и май малко съм се поизхвърлил с градусите по-горе

Продължавам с четенето. Май ще се отказвам от Дайкина (не че съм си казвал, че ще е такъв де, просто ми го препоръчваха).

Гледам има добри отзиви и препоръки за Клима Нова ООД - Климатик Toshiba RAS-B16N3KV2-E / RAS-16N3AV2-E Suzumi Plus - Климатици в Пловдив и региона

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това е мощна машина ,за 23 квадрата и 13ката ще се справи

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от petarvalchev Виж публикацията
    Май ще се отказвам от Дайкина (не че съм си казвал, че ще е такъв де, просто ми го препоръчваха).
    На тези които Ви го препоръчват, им кажете да не спират с хапчетата...
    А за Вашето помещение:
    Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi Plus
    Toshiba RAS-13SKVR-E~RAS-13SAVR-E DaiSeiKai
    Toshiba RAS-167SKV-E3 AvAnt
    General Fujitsu ASHG12LUCA
    General Fujitsu ASHG14LMCA
    Panasonic CS-E12QKEW~CU-E12QKE
    Sharp AY-XPC12RR
    Samsung AR12HSSDAWKNEU Series 7000

10. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    В сайта на емаг обещават от утре някакви революционно ниски цени. Ако го направят на 1000 си вземам един.

Не вярвам,откакто го следя 1200 е най ниската цена.Преди беше на 1270 от 1450.За 12 ката ,най ниската цена е 1450 която е в момента ,намален от 1850.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Хвърли 1 поглед на Инверторен климатик Samsung AR09HSSFAWKNEU, 9000 BTU, Клас A+++, LCD дисплей, Smart Wi-Fi, Easy Filter, Самопочистване, Smart Check - eMAG.bg
    За 1200лв получаваш много. Супер тихо вътрешно тяло - 16дб, плазма,wi-fi контрол, двойнороторен компресор. В отношение цена/качество като че ли няма по добро предложение в момента на пазара (лично мнение).
    Така, вече втори ден чета за тази машина, благодаря за споменаването ѝ, хареса ми. Цената също изглежда убиец за машината, няма много мнения за самата машина, но с оглед мненията на хората и прочетеното съм навит да рискувам. И тук идва въпроса, как аджеба да се обзаведа с машината, защото съм от гр.Шумен. Реално, мисля че имам 2 варианта:
    1. Използвам оторизиран сервиз за монтаж, ама най-близкия е от Варна на 100км. Дали ще се навият и колко ще струва според вас?
    2. Използвам някой от сервизите в града ни, ако изобщо някой се навие да го монтира. Тук предполагам горя с гаранцията, но аз така или иначе си горя, защото ако стане проблем предполагам пак трябва да викам сервиз от Варна, т.е. златна работа.
    Дали си струва галимацията?

12. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Намираш фирма която да го монтира, плащаш си съответно монтажа, а гаранцията се поема от Емаг.

п.п Прочети пост 884 на предната страница.

13. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Намираш фирма която да го монтира, плащаш си съответно монтажа, а гаранцията се поема от Емаг.
    То точно това е проблема да намериш оторизирана фирма за монтажа, за да има гаранция. А списъкът е даден на сайта на ЕМаг: http://s3emagst.akamaized.net/produc...nstalatori.pdf
    Списъкът си е доста постен, столицата разбира се + 3 града, другите ряпа да ръфат.

14.  

15. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Ето я и цялата ми кореспонденция с Емаг. Впрочем за Русе също няма оторизирана фирма, междрудругото оторизираните фирми също не знаят че са оторизирани.
    Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Мхм, тъкмо говорих с него, цитирам: "Явно емаг са ме оторизирали вън от моето съзнание."

Въпроса ми е следния, ако закупя климатика и ми бъде монтиран професионално от фирма в Русе, ще има ли гаранция? Ангажирате ли се вие със отстраняването на проблеми по климатика, в случай че се появят такива. Каква е процедурата?

Отговор, пост 884

16. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Видях, явно съм го пропуснал отговора на ЕМаг за монтирането.
    Обаче, ей това " куриер за наша сметка ще отнесе разваления продукт в сервиза ни" не ми харесва. В смисъл, кой ще демонтира климатика, че да може да го пратиш с куриера на сервиз? Климатиците по принцип не са лесни за демонтаж, ще те изтупат яко от сервиза да ти го свалят, после като ти го върнат пак трябва да плащаш за монтаж, пълнене и т.н., златна работа защото сигурно ти ще трябва да плащаш тези процедури, а не ЕМаг. А ако е нещо по-дребно, което може да се ремонтира на място без сваляне, обикновено голяма част от повредите са такива? Пак ли сваляме?
    Нещо няма да я бъде работата май. Реално, ако човек си този климатик от ЕМаг и не живее в изброените 4 града си остава без гаранция, или с много скъпа за него гаранция.

П.П. А за Русе като гледам има местни фирми да го продават на място, не ти трябва галимацията.

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от Sad Reader Виж публикацията
    Реално, ако човек си този климатик от ЕМаг и не живее в изброените 4 града си остава без гаранция, или с много скъпа за него гаранция.
    Ти не си мисли, че емаг плащат на "оторизираните" фирми за демонтажи и монтажи, така че независимо в кой град си ще си плащаш като поп.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

горе долу да ,така излиза .. ама то и от технотата да го вземеш е кажи речи същата работа

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе