Ако разбирах дали щях да питам... , и все пак има ли по добро на тая цена?
Ако разбирах дали щях да питам... , и все пак има ли по добро на тая цена?
Колеги,
по моят казус:
В понеделник поръчвам HITACHI RAK-25PSA/RAC-25WSA. Ако някой може да предложи по-добър климатик в този ценови диапазон да казва.
Този пост е редактиран от fantoms; 06-07-15 в 14:05.
Влез в подраздела Климатици Митсубиши и ще видиш поне 5-6 теми специално за FH25VE и FH25VEHZ/Zubadan/. Доста е изписано и сега няма смисъл да се изрежда всичко отначало.
А въпроса за нещо по добро на тази цена е общо взето безмислен, защото - какво значи по добро? Трябва да уточниш критериите си за машина, която търсиш и за какво я търсиш.
Например - за малки, добре изолирани помещения тази машина определено не е много добра, така че в това отношение има и по добри машини, даже на по ниска цена. Зубадана е същата машина като твоята, но има в повече нагреватели в тавата, за да не замръзва при ниски температури. Tози нагревател бачка нон стоп под -2С/мисля/, като си харчи 150W.
Та, искам да кажа, уточни си критериите и тогава питай - за това, това и това коя машина би вършила по добра работа?
Еми нова кооперация е, апартаментите са заети вече т.е. не е като да е празна сграда (отоплява се) затова не пояснявам условията- има изолация, дограма навсякаде и т.н. на мен ми трябва да е надежден зимата, да може да стопли 20 квадрата стая с 6 квадрата коридор с възможно най - ниска консумация на електричество.
- - - - - - - - - -
Еми моята класация е нещо такова:
1. Тошиба 13 - аз бих потърсил Дайсейкай 6, ако не можеш да намериш, то тогава Дайсейкаи 8
2. Митсубиши Хеви 35ZMX-S
3. Дайкин FTXZ35 - много висока цена!
Нямам поглед върху Самсунг и ЛГ - там колегите могат да те ориентират
Триото Фуджитсу и т.н. - в момента не виждам свестни модели, а новите им цени ги правят непродаваеми според мен.
Ако трябва да се мотивирам - за мен най важното, при добре изолирани помещения, е алгоритъма на дефрост и минималната мощност. Кел файда от КОП 5+, ако при отрицателни температури ще ми цикли като часовник, а при положителни ще ми работи като конвенционалка за 700лв.
Всичко това е много общо - трябва си оглед на място и конкретна фирма. Важното е ти да си добре информиран и да знаеш какво търсиш.
Този пост е редактиран от tony34al; 05-07-15 в 09:55.
здравейте, трябва ми климатик за 21 кв всекидневна с източно изложение етаж5 с 2 външни стени с вътрешна изолация и с пвц дограма панелен блок, имам приятел който се занимава с монтаж на климатици и направи оглед на помещението и ми препоръча следните машини:
Fujitsu General ASYG12LMC
Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE / MUZ-SF35VE
Daikin FTX35JV/RX35JV
интересува ме коя от 3-те ще е най подходяща и коя е с най-редки дефрости ако мога така да се изразя. интересува ме също струва ли си по високата цена на МЕ спрямо другите 2 и ако да защо, климатикът ще се използва предимно за отопление
И трите модела са... ако може така да се изразя - хвани единия, удари другия....Моето мнение е, че най-добре да се насочиш към 12LMC. Явно бюджета е ограничен, щом са предложени подобни модели.
ами да бюджетът е ограничен да кажем на около 1300-1400 лв, в съседната стая, която е идентична с тази имам тошиба ras137sav-e5 и въпреки че е бюджетна машина ми върши мн добра работа,мислех си дали да не сложа пак такъв, но тези климатици ми ги предложиха уж за по добри, а с дефростите на тошибата няма проблем, както при пове4ето бюджетни климатици
Аз бих Ви предложил вместо ras-137sav-e5, да си вземете RAS-137SKV-E3 Avant. Или пък Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZMP-S tandart, а може и Panasonic CS-RE12QKE.
LMC рядко размразява при нормално зададена температура. Например при 22 може да не дефросва цял ден.
Здравейте! Колебанието ми е между тези два, конкретни модела на Panasonic и Hitachi. Кой от двата е за предпочитане?
1.Panasonic cs-re12qke/cu-re12qke 2014
2.Hitachi rak35ppb/rac35wpb performance 2014