Страница 113 от 334 ПърваПърва ... 63103111112113114115123163 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,681 до 1,695 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Отговор: Избор на климатик 2017

С какъв компресор е 35цата?

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

KNB073FUXMC - 550 W, 720 gr. (R410A)
    KI_YOOU одобрява това.

4. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от flame Виж публикацията
    А също кой от двата модела е по надежден и безпроблемен като експлотация
    1-Daikin FTXV35
    2-Gree GWH12KF/K3DNA6G
    И двата са безпроблемни.
    Gree Change е с 850 гр. хладилен агент, Daikin FtxV е с 950гр.
    И двата са с двуредови външни топлообменници и EXV.
    Gree Change има нагреватели, Дайкина няма.
    Вътрешното тяло на FTXV като дизайн е по-добро, но няма дисплей.
    Компресорите са еднакви-китайски на Gree.
    Daikin-а всъщност е произведен от Gree.

5. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Даикина не беше ли чешко производство?

Sent from my LG-G3 using Tapatalk

6. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Не всички модели!

Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Колеги към момента кой е най добрия в техническо отношение вариант в ценовия диапазон до 1300-1400 лв. за 12-ка ?

8.  

9. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от bsdfun Виж публикацията
    Колеги към момента кой е най добрия в техническо отношение вариант в ценовия диапазон до 1300-1400 лв. за 12-ка ?
    Ако се абстрахирате от "марката" това е един много читав и недооценен в БГ модел :
    AUX LAR1DI
    https://www.google.bg/search?q=aux+L...w=1024&bih=672
    Предимства спрямо цената:
    -двоен топлообменник на външното тяло
    -троен на вътрешното
    -йонизатор
    -плазма
    -интелигентни клапи
    -хоризонтална автоматична клапа
    -5 степени на вътрешния вентилатор (реални и добре преценени)
    -BLDC мотори навсякъде
    -IPX4 защита на външното тяло - може да се монтира на много замърсено място, например булевард, тротоар и т.н.
    -iFEEL на дистанционното
    -1100 грама фреон, което за 12-ка е доста
    -32кг външно тяло
    -уникален дизайн на вътрешното тяло
    Сигурно има и други предимства, много от тях ги има и в повечето други модели, но така събрани на едно в 1200лв не се сещам за друго подобно предложение.

Недостатъци:
    -"куча" за БГ марка - като дойдат гости и ще питат какво е това
    -не се знае как ще се представи като дълговечност и надеждност във времето
    -липса на поддръжка и части, предвид, че се внася от Магнум-Д

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Genadi80 Виж публикацията
    Даикина не беше ли чешко производство?

Sent from my LG-G3 using Tapatalk
    FTXV е произведен в Китай от GREE.
    Чешките модели са други.
    Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 11-07-17 в 09:49.

10. SAP
    SAP е офлайн

Тук е от
    Jul 2017

Здравейте,
    Искам да си закупя климатик за всекидневна с кухня, които са с общ преход - 28м2 -73м3. Ходих във Вимакс и от там ми препоръчаха : https://*********/invertoren-klimatik...?search=shorai

Имам нужда от мнение за този климатик дали е подходящ и няма ли нещо по-добро, защото от Вимакс само ми казаха, че това е добър климатик и ще ми върши чудесна работа.
    Благодаря предварително.
    Този пост е редактиран от avenger; 12-07-17 в 19:55.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Ако ще се охлаждате, САМО, най-вероятно ще ви върши чудесната работа, за която са ви казали. Ако искате и да се отоплявате с него, ще останете неприятно изненадан. добре е да споделите повече подробности за характеристиките на помещенията и какви са вашите очаквания от машината, за да може да получите сравнително достоверни насоки.
    Този пост е редактиран от avenger; 12-07-17 в 19:56.

12. Тук е от
    Mar 2017
    Цитат Първоначално публикувано от SAP Виж публикацията
    Здравейте,
    Искам да си закупя климатик за всекидневна с кухня, който са с общ преход - 28м2 -73м3. Ходих във Вимакс и от там ми препоръчаха : https://*********/invertoren-klimatik-toshiba-ras-13pkvsg-e-ras-13pavsg-e-shorai.html?search=shorai

Имам нужда от мнение за този климатик дали е подходящ и няма ли нещо по-добро, защото от Вимакс само ми казаха, че това е добър климатик и ще ми върши чудесна работа.
    Благодаря предварително.
    Аз съм с Митсубиши 35zm-s и съм доволен за дадената от вас квадратура освен ,че есеверно и имам много прозорци.Тази зима издържа в София леко му помогнах с конвектор нп бяха оставили прозорци в апартамента над нас отворвни ,който не е продаден все още .

13. Novice
    Тук е от
    Feb 2014

Здравейте,предстои ми покупка на климатик и сред голямото разнообразие на пазара съм затруднен в избора си.ще ви бъда благодарен,ако ми помогнете с вашите компетентни мнения.

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? -жилище
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? -охлаждане и отопление
    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението-29 кв.м; б) вида на дограмата-дървена ,двойна; в) квадратура на прозорците-4 кв.м; г) изложението на помещението-север; д) етаж на помещението в сградата-последен,под тавански етаж е) какво е предназначението на помещението- всекидневна с кухненски бокс; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? -апартамент
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? -Стара Загора
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?-24-25 градуса/лято/,21-22 градуса /зима/
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? -има 5 см.изолация само на тавана
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? -телевизор.лаптоп,готварска печка,пералня,сушилня/ползва се само зимата/,хладилник
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. -2200-2300 с монтажа

Спрял съм се на няколко модела,но съм отворен и към вашите предложения:
    1.Климатик стенен тип Fujitsu - AWYZ 14 LBC NOKRIA на цена от 2450 лв. от БГ КЛИМА
    2.Климатик MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ-EF35 VE(W/B) информация и цена
    3.Климатик стенен тип Daikin -FTXM35M / RXM35M на цена от 2045 лв. от БГ КЛИМА

14.  

15. SAP
    SAP е офлайн

Тук е от
    Jul 2017

Цитат Първоначално публикувано от pipocas Виж публикацията
    Аз съм с Митсубиши 35zm-s и съм доволен за дадената от вас квадратура освен ,че есеверно и имам много прозорци.Тази зима издържа в София леко му помогнах с конвектор нп бяха оставили прозорци в апартамента над нас отворвни ,който не е продаден все още .
    Надявам се и Тошибата да се държи прилично.

16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Живее в
    София

И Тошибата ще се държи даже повече от прилично. 12Luc също ще пасне идеално. Въпрос на избор на марка. Не ходете в "хипермаркетите" - "облъчват" , а работа много много не вършат. Там е като гушенето на патките - всичко е на конвейер - и естествено клиента губи. Добрата новина е, че тук затова сме се събрали - да си помагаме. Поздрави

17. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от sstoyanov_sz Виж публикацията
    Здравейте,предстои ми покупка на климатик и сред голямото разнообразие на пазара съм затруднен в избора си.ще ви бъда благодарен,ако ми помогнете с вашите компетентни мнения.

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? -жилище
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? -охлаждане и отопление
    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението-29 кв.м; б) вида на дограмата-дървена ,двойна; в) квадратура на прозорците-4 кв.м; г) изложението на помещението-север; д) етаж на помещението в сградата-последен,под тавански етаж е) какво е предназначението на помещението- всекидневна с кухненски бокс; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? -апартамент
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? -Стара Загора
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?-24-25 градуса/лято/,21-22 градуса /зима/
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? -има 5 см.изолация само на тавана
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? -телевизор.лаптоп,готварска печка,пералня,сушилня/ползва се само зимата/,хладилник
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. -2200-2300 с монтажа

Спрял съм се на няколко модела,но съм отворен и към вашите предложения:
    1.Климатик стенен тип Fujitsu - AWYZ 14 LBC NOKRIA на цена от 2450 лв. от БГ КЛИМА
    2.Климатик MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ-EF35 VE(W/B) информация и цена
    3.Климатик стенен тип Daikin -FTXM35M / RXM35M на цена от 2045 лв. от БГ КЛИМА
    Ако я имат налична Нокрията я вземете нея, ако не Fujitsu general 12lt.

18. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Живее в
    София

Нокрията дори и да я има вече поддръжката и куца. Иначе е ненадмината.
    При положение, че разговорът е за всекидневна - триото според мен ще се справи
    най-добре. Една 14LUC дори би надминала очакванията. Все пак бих препоръчал оглед
    от специалист. Има прекалено много фактори в избора. Поздрави
    Този пост е редактиран от georat; 11-07-17 в 22:31.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе