Купувай Нокрията.
Забрави ги тези 14ки с вътрешно на 9ка.
Купувай Нокрията.
Забрави ги тези 14ки с вътрешно на 9ка.
Аз бих препоръчал Преносим климатик SANG MAC-07 CH. Може да се намери в големите търговски вериги. Изкльочително надежден и ефективен. Даже му замервах и разхода. Пада по 69 вата в режим на работа на охлаждане - направо като мегаинвертор. Малко му трака компресора като тръгва, ама иначе цепи мрака!
П.п. сега го предлагаха някъде на промоция с безплатен монтаж.
Този пост е редактиран от klitier; 12-07-17 в 00:55.
... лично Император Акихито ползва такъв. Хай!
Ще се използва предимно за охлаждане. Отоплението е на ТЕЦ, но мисля да го пускам като помощ на парното. Защо ще остана неприятно изненадан?
Прикачвам JPG на помещението с примерно местоположение на климатика. Северозападно е изложението на апартамента, панелен с изолация и прозорци със стъклопакет "четири сезона".
Този пост е редактиран от SAP; 12-07-17 в 10:19.
Добър вечер на всички,
Имам въпрос към Вас.
Стая (дневна с кухня) 32-35 кв. м. южно изложение във Варна. Последен етаж, плосък студен покрив (т. е. над плочата има XPS 6-7 см. над него замазка и отгоре хидроизолация) на стените EPS 7 см. прозореца е ... около 7 кв. м. във Варна.
Трябва ми климатик, главно за охлаждане, тази люта зима се топлих с конвектор на Адакс 2000 вата (високия клас, не му помня името на модела) и при тези близо минус 20 градуса, които задържаха 40 дни, поддържаше температура около 20-22 градуса, което ме устройва. Обаче жегата мори много, планирам на отворена врата да охлаждам целия апартамент (още няколко стаи), там няма вариант за отделен климатик.
Отидох при познат и ми предложи 2 варианта
Fujitsu ASYG 14 - LMCBN (Нордик)
Fuji Electric RSG 14 LMCA
И двата щели да ми свършат работа, но по-добре бил нордик-а, което не ме бърка, разликата в цената е минимална и ако е по-добре съм съгласен.
Удачни ли са тези модели, ако има нещо по-добро около тези пари - препоръчайте. Също ме интересува дали са шумни, търсих в гугъл, но не ми излиза нищо точно с тези символи на модела които написах горе. Продавача ми каза, че по-добро има, но вече е в друг ценови клас (над 3500 лв. ) което не е оправдано.
Благодаря!
...ефективно охлаждането на цял апартамент с една машина е трудна задача. Търси 18ка (50ца) - Mitsubishi Heavy Industries 50ZS-S, Daikin FTX50GV, Toshiba Suzumi + 16.
Нещо е изтрещел народа, за охлаждане нордици, за отопление разни лайт версии....
tolostoi, някакво мулти няма ли да ти е по удачно. Едно външно с 2..3 вътрешни.
Относно охлаждането, изхождам от стария апартамент. Там бяха 3 стаи и коридор, около 60 кв. Никаква изолация, панелка, в двете стаи бях сложил пвц дограма, но в кухнята не (западна) след обед като напечеше ... щото имаше и остъклена тераса ставаше 40+ градуса и охлаждах с отворени врати целият апартамент с една 12-ка на самсунг, от простите (не инвертор) и се се справяше супер. Това ми е базата за сравнение, тук в общия случай ще охлаждам дневната, коридора и спалнята, другите 2 стаи ... ще ги охлажда сина ми, като мине да отвори вратите и някой ги затвори след него. За това си мисля, че ще се справи, а и всеки който продава климатици, казва, че за охлаждане всичко ще ти свърши работа. От друга страна, като ще го слагам тоя климатик, ще е добре и да може да топли, ако се наложи. После ще се бия по кифлата, що не съм дал още 200-300 лв, които се явяват десетина процента от цялото.
Относно другите стаи ... в едната може да се сложи, дори не е нужно да е мултисплит, делят с дневната една стена и обща тераса. Но другите са на северната страна, където монтажа е почти невъзможен, таваните имат скосове (мансарда) и достъпа е много труден, защото външните стени са калкан с други сгради и трябва да се влиза през скатния покрив, което глупост. А от тераста са доста далеч, и ще се чудя къде да крия тръбите.
Ако този, който е предложен, не би се справил, бих купил и по мощен.
Този пост е редактиран от tolostoi; 12-07-17 в 22:29.
Предложеният от теб климатик е с компактно вътрешно тяло, което от своя страна се превежда като повече веене, шум и съответно комфорта намалява.. Още повече, че възнамеряваш да охлаждаш и цял апартамент с него. Насочи си вниманието към по едрогабаритна машина, а защо не и втора употреба японка.
Да си купи няколко вентилатора и ще си реши проблема.....
Sent from my LG-G3 using Tapatalk
За това което искаш ти препоръчвам Panasonic 12-ка, стария модел(QKE). При мен се справя без усилия с охлаждането на 60+ квадрата, дори при външна околна t 44°. Работи незабележимо като конвектор, на тих режим не можеш да го чуеш и навсякъде е приятно хладно само от естествена конвекция. От началото на лятото до сега ми е навъртял 14 лева ток. Има и йонизиращ, дезодориращ ефект. Просто за охлаждане комфортът му е супер.
Jack, непрекъснато ли работи или го спираш през ноща?