За БГ.
Мицубиши Хеви-от завода в Тайланд.
Триото се внася от Китай и Тайланд.
Колега,в тази фирма не се обаждай повече!
За БГ.
Мицубиши Хеви-от завода в Тайланд.
Триото се внася от Китай и Тайланд.
Колега,в тази фирма не се обаждай повече!
Да попитам и аз - имам да взимам 2 климатика, единия за приземно помещение около 40 кв с изолация 15 см spa отвън, 6 камерна дограма schoko немска( сигурен съм за дограмата ,че е немска) и изолация на тавана 2 см fibran. Мисля за Нокрия Х ,но все още няма отзиви за нея .Имам старата Нокрия в хол 50 кв и съм супер доволен.В темата за daisekai 8. Стана въпрос за toshiba SDR , но доколкото видях е само за Япония .За спалнята ,която ще е детска ( чакам бебе ) е около 13 кв , но е в апартамент изолиран много добре източен. Искам нещо добро, което и да пречиства въздуха.
Става въпрос за Пловдив, за апартамента, а къщата е до Пловдив.
Благодаря за помоща!
Този пост е редактиран от avenger; 23-07-17 в 19:09.
ВЕрно са само за Япония, ма разни "контрабандисти" ги продават и тук.
Малко извън темата: Винаги ми е било интересно, когато някой каже, че чака бебе и иска да му пречиства въздуха и в мен веднага възникват 2 въпроса:
1. Смятате да пушите в стаята на бебето ли?
2. Как ще "пречиствате" въздуха на бебето, когато го изведете навън-примерно на разходка около кръстовището на Сточна гара?
Аз съм изгледан в помещение с нафтова печка, двамата ми сина са изгледани в помещения с китайски конвенционални климатици и направо не зная как сме оцелели!
Този пост е редактиран от SPSt; 21-07-17 в 22:14.
А кое е по добро toshibata ili nocria
За това помещение не бързам много .Отворен съм и към други предложения.
по- спешно ми е за спалнята ,защото жената ще иска там да е около 24 градуса ,а аз на такава температура не мога да вирея
и затова искам да сложа клима в детската за да може в хола и спалнята да ми е около 22
Целия апартамент се охлажда и топли с daisekai 8 16ка
държа да има добро пречистване на въздуха ,че ме ми се дават 900 лв за още един пречиствател .....пък и място заема
- - - - - - - - - -
Живея до мола и тук има толкова прахоляк ,че дори мен ме дразни
това е мое предпочитание .......в къщата нямам такива пречистватели ,но там сме само събота и неделя
Ако проблем е прахът, плазмата няма да помогне. Търси климатик с много ситни въздушни филтри, което предполага и самопочистване на филтрите. Нека някой собственик на Дайсекай 8 да се включи и да каже дали са ситни или пазят от врабчета, като някои други.
Извинявам се може би трябваше да кажа какви климатици имам
в апартамента от миналата година toshiba daisekai 8 16 ка ( преди него 12 години Osaka 12 ка)
в офисите 2 Fuji electric 12 LLCC и един 18 ка ,но НЗ модела
в къщата
старата Osaka 12 ka в едната спалня
Mitsubishi FH 25 в другата спалня
Fujitsu nocria 14 в хола с кухня в едно
относно изолации и апартамента и къщата мога да кажа ,че са много добре изолирани ( баща ми се занимава с строителство )
от тези климатици съм доволен като цяло
мнение като потребител което мога да изкажа е
нокрията е перфектна за хол
FH е много комфортен за спалня и не се разбира ,че работи и и филтрацията е добра
за daisekai 8 не мога да кажа нещо съществено ,защото е в хола и не мога да кажа дали е шумен , но топли близо 50 кв
и съм нямал проблем с него дори тази студена зима
всички клима са на 22 градуса и зима и лято и е толкова на термометър
Най-ситните филтри,които аз съм виждал са на ШАРП.
Този пост е редактиран от avenger; 22-07-17 в 11:18.
А като се задръстят ламелите и брадяса турбината, това не води ли до проблеми. Вече писах, че ситните филтри вървят със самопочистване на филтрите-като за мързеливци.
Зависи, Panasonic имаха ситни филтри и нямат самопочистване. Нокрия има самопочистване, но няма ситни филтри.
Прав си-не съм се изразил правилно. По-скоро би трябвало да вървят, защото доста бързо се затлачват.
Нафтовата печка със сигурност е дала своя голям дял в оцеляването с несравнимия си комфорт и това, че постоянно сменя въздуха в помещението със свеж, без да го замърсява. Особено ако е някое съкровище на Балкан, с френски или дори побългарен дозатор.
Дайсейкай 8 са го оборудвали с 800 uM филтри, които са си едрички, въпреки доста дебелата им нишка. За радост са съобразени с едрата решетка на ламелите на топлообменника, което не допуска да се запушват от прахта и да падат мощността и ефективността. Проблем представлява натрупването на този прах по лопатките на турбината през лятото, което води до промяна на профила им и падане на дебита на въздуха. При десятките това увеличава риска на теория от "заспиване" през зимата. В момента моите филтри съм ги подменил с 350 uM, с нишка 0,1 mm и още ги тествам. Засега се справят добре и предполагат работа на машината от 10 дена до 2 седмици, без почистване и без да се променя работата и. Причината за подмяната е изключително голямото количество натрупан между пластмасите прах, което видях на снимки при профилактиката за пет сезона работа, което счетох за недопустимо.
Климатиците с много ситни въздушни филтри обикновено са с различна структура на топлообменника. Ламелите му са по-ситни, по-лесно се затлачват с прах и ако са дву- и триредови, нямат шанс да се изчистят от прахта на място, без да е необходимо свалянето на вътрешното тяло и разхерметизация.
Като обобщение, да разчиташ на това, климатизатор да ти чисти въздуха, си е чиста наивност. За целта се продават специални машини за филтриране на въздух, най-изгодните и с добра поддръжка от които са на Теси. Друг е въпроса, дали това изобщо има някакъв смисъл за нормалното семейство, със здрави деца.
mitsubishi heavy srk35zs-s
panasonic cs-z12skem
fujitsu general ashg12luca
Дайте мнение кой е за предпочитане и защо.
Би било от полза да препоръчате някоя фирма за района на Бургас - Айтос. Вимакс?
Dodo, този път съм напълно съгласен с теб. Добре си направил, че си сложил по-ситни филтри, но това наистина води до по-често чистене. Всъщност зависи и от праховото натоварване на помещението. В моя апартамент две стаи с различно изложение са със съвсем различно прахово натоварване. Една от причините да сменя климатика в хола с такъв със самопочистване на филтрите е именно повечето прах. Сега пак свалям филтри за почистване, но през месец и половина-два постоянна работа. Иначе самопочистване пускам най-много на седмица, защото филтрите са наистина много ситни.