FTXM35M/RXM35M,*
Някой може ли даде бърз и отговор за тази машина.....Един мой приятел нещо е закъсал и продава въпросната машина спешно....
Sent from my LG-G3 using Tapatalk
FTXM35M/RXM35M,*
Някой може ли даде бърз и отговор за тази машина.....Един мой приятел нещо е закъсал и продава въпросната машина спешно....
Ха за 10 години 1 седмица истинска зима сте имали, в северозиточна България много често си държи по 2-3 седмици през деня -7 -8 вечер -13 -15. И аз съм много доволен от панасоник. Вземете си новия модел Panasonic KIT-Z12SKEM
или предния модел, който е с доста добра цена вече Panasonic KIT-E12QKE
Сделката е налице ,само трябва утре да намеря някой за демонтаж на машината.....
Честито Генади! Както се пее в една "песен" на Gangsta Man, Мерцедеса яко движи!
А в характеристиките не забеляза ли, че на 35zs-s външното тяло е с 8,5кг. по-тежко от на 12lmce? Също така компресорът му е 900w, докато на 12lmce, доколкото съм чел, е 600w. На хартийка при +7 градуса при повечето климатици нещата изглеждат много розови. Разликата в цените е основателна.
Sent from my iPhone using Tapatalk
12lmce е китайска пръчка и общото му с 35zs-s е само предназначението. Едва ли на хартийката е записано нещо вярно за реалната разлика в комфорта и шума.
Българката се роди !,!,! Даже са си вкъщи.
Вече съм горд татко.
От снощи имам един лек проблем (ако може да се нарече такъв) с Панасоника.
Жената с малката са в стаята и снощи е спряла климатика ,защото се чувал шум от външното тяло.
Чува се едно боботене и то доста отчетливо когато отворя прозореца.
Когато се пусна за първи път се чу подобен шум.
След това уж изчезна.
Може ли да е някакъв проблем или така си работи?
Вътрешното е просто перфектно ни звук ни стон.
Възможно ли е да е това ,че трябва да се сложи още една гайка?
Аз го чувам от към компресора все едно компресора не е на тампони и опира някъде ?
Здравейте. Много изчетох за климатиците и като че ли колкото повече чета, толкова по-труден става избора. А и съм наясно че в магазините се опитват да продадат или моделите с голям маргин на печалба или тези които са на доизчерпване. Като цяло по всичко прочетено харесах митсубиши, но като гледам май не са ми в бюджета. Та реших да помоля за съвет:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - Жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - За охлаждане и отопление;
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението - 24м2;
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид) – ПВЦ с двоен стъклопакет;
в) квадратура на прозорците - 6m2;
г) изложението на помещението - Запад;
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - Първи етаж, с тунел за автомобили под цялата квадратура, 10 метра външни стени, 2.6м височина. Размери на помещението 6х4м.
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н. – хол/ всекидневна/кухня;
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? – апартамент;
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? – гр.Варна;
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? – 25/23 градуса;
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? – 4см стиропор под плочата и на външните стени.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? – хладилник, печка, компютър и телевизор.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. – максимум 1800лв.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - +40/-15;
Получих 3 оферти всички с включен монтаж:
Toshiba RAS-16BKV-E / RAS-16BAV-E Mirai new 2016 – 1600лв., 5г. Гаранция
Daikin FTXB50C/RXB50C ECO COMFORT – 1700лв., 3г. гаранция
Carrier 42QHC018DSA / 38QHC018DS – 1700лв., 5г, гаранция
Избрах фирмата защото бяха единствените, които не ми отговориха на въпроса:
- Вакуумирате ли при монтажа? - с: -Издухваме въздуха с фреона... То е същото...
А и така е описано в линка за монтаж на сайта им.
Отворен съм и за други предложения. Благодаря предварително.
Аз бих погледнал тези модели
Fujitsu general 12luca
Toshiba 13 Shorai
Fujitsu general 9lt
MHI 35zs-s