Явно не си виждал истински климатизатор....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Явно не си виждал истински климатизатор....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Здравейте, бихте ли ми препоръчали климатик, ето и информацията:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилищно.
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - за охлаждане и за отопление.
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - хол 33 m2 - 86 m3; ПВЦ дограма с двоен стъклопакет; прозорци 8 m2; изложение - юг и запад; апартамент на 3 етаж
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? Сливен
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 25 градуса лято; 24 градуса зима
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - изолация 5см XPS
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? Телевизор, лаптоп, хладилник.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. Около 2400 лева
Насочил съм се към този модел Mitsubishi Heavy SRC50ZS-S PREMIUM, но ако няма да се справи или има по добро решение около тази сума, моля да ми помогнете.
Също така бих желал да ми препоръчате и фирма в Сливен, която да извърши монтажа.
Този пост е редактиран от petko.n.p; 08-08-17 в 16:48.
Здравейте, бихте ли ми препоръчали климатик за помещение 55м2 в София, изчислени загуби 4 киловата при -20 градуса, 3.5 при -15. Предимно за отопление ще се ползва, желана температура 20 градуса, не е необходимо някакви екстри, да е надежден и да не е от най-скъпите. Благодаря предварително.
Може да погледнете General-Fujitsu ASGH24LFCC.
Този пост е редактиран от kokovox; 08-08-17 в 19:51.
Докажи го!Няма да коментирам модераторския ти талант, въпреки че забърса множество мнения, които биха били полезни на съфорумците при избора на климатик.Този пост е редактиран от avenger; Днес в 18:58.
Определено не би могъл да ме провокираш да наруша правилата.
Здравейте,
Искам да Ви попитам относно тези 2 модела:
1. Fujitsu ASYG 12 LMCE
и
2. Hitachi RAK 35 RPC
Кой от тях според Вас е по-добрият модел и кой бихте избрали, ако е за Вас?
Както и давам пояснения, става въпрос за стандартен панелен апартамент с 2 стаи и кухня.
Целият таван, както и външните стени са с топлоизолация от гипскартон и вата.
Намира се в гр. Русе, дограмата също е сменена с PVC.
Климатика ще бъде монтиран в хол/всекидневна, което помещение е 19 м2.
Необходимо е да може и да го отоплява това помещение.
Както и според Вас необходимо ли е евентуално, ако се слага и в спалното помещение, което е по-малко 12 м2, да бъде по-слаб климатика за там, защото не виждам ценово голяма разлика между моделите 9000 BTU и 12000 BTU? Би ли било недостатък, ако в малкото помещение е същия климатик, като в голямото?
Също така може да предложите и друга марка/модел от този ценови клас, ако смятате, че е по-добро
Благодаря Ви предварително!
За 12 m2 и 9-ката ще е голям. По би му подхождала 7-ца. Климатикът трябва да е добре оразмерен-нито по-малък, нито по-голям за съответното помещение. Ако е по-голям ще изпитвате дискомфорт-работа като конвенционален, повече шум, повече "духане".
Аз сам с RPC-35 сложен в спалня 12кв/м и сам много доволен от машината
Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk
Този пост е редактиран от Genadi80; 08-08-17 в 22:31.
Аааа пръцкаш ама не става.....
Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk
На Фуджицуто пада до 180.Но като цяло това е крайно недостатъчен аргумент,изхождайки от когото би следвало да даваш категорично мнение относно избора между двата.Не искам да бъда разбран грешно,не се заяждам,но просто отговорите в тоя форум трябва да са сериозно подплатени или от дългогодишна практика,или от личен опит с дадена марка.ПОНЕЖЕ ако някои от тях се окажат подвеждащи,а в същото време са наклонили везната при определянето на покупката от дадено лице,то тогава жалко за парите.А знаете,че да купиши монтираш климатик ,не е като да си купиш някой конвектор от 50 лева,и ако не ви кефи да го ползвате в кухнята вместо в спалнята.
И накрая ,ще ти кажа защо въобще написах тоя пост.Мой приятел има същото Хитачи,както и Фуджито .Зимата ми сподели,че категорично е бил по доволен от Фуджито.