А кои модели топлят и са тихи с цени до 1000 лв ?
Защото съседа с една Мидея за 750 лв. с монтажа искара тази студена зима и не трепна климатика (свидетел съм спалнята му е под моята ) ,но аз не искам Мидея.За това си търся нещо до 1000 лв.
А кои модели топлят и са тихи с цени до 1000 лв ?
Защото съседа с една Мидея за 750 лв. с монтажа искара тази студена зима и не трепна климатика (свидетел съм спалнята му е под моята ) ,но аз не искам Мидея.За това си търся нещо до 1000 лв.
Този пост е редактиран от asa77; 11-08-17 в 09:29.
1000 лева е скромен бюджета за топлеща и тиха машина.Ще трябват повече.От това което съм чел,в този ценови сегмент оптималния вариант е Change на Gree.Като съотношение цена качество това е май оптимално добрия избор,имайки в предвид факта че повечето от мненията за него са положителни.Не липсват и критики разбира се,някой от които доста сериозни.Но като цяло са малцинство.
Не знам ,но на повечето климатици около 1000 лв. съм гледал в Евровент мощностите при -15 как са, не мисля че ДАЙКИН ИЛИ МИТСУБИШИ ЕЛЕКТРИК (БАЗОВИТЕ МОДЕЛИ ) няма да се справят при отдаване на 2 кв. и малко при -15 ? Фуджитсу с 24 кила тяло се справя а Даикин с 30 кг или Митсубиши Електрик с 25 кг . (говоря за базовите серии) ??? Хора с 35 кила машина и 12 кв. прозорци поддържах 22 градуса в хол северен 28 кв. без съседи от горе, даже разбивах над мен вратата за да затворя прозорците в най големите студове ,че Мечо се изпоти и на 50 минути спираше да почива А тази Медея с даже не мръдна но тя е преоразмерена малко ,може би за това не трепна в суровите дни .Та за това не съм обеден , че за под 1000 лв. няма машини за топлене . И то 14 кв.!
Евровента е бати бутафорията....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Не знам кой те е излъгал, но под 1000лв определено има машини за топлене и те се наричат печки, радиатори, духалки и тем подобни. Нещото което се намира между 2та свята е Гри Чейндж. При желание и наличие на големи т... и може да пробваш да забиеш и един Inventor, Aux, Hunter и Мънтър те поне от имена ги докарват.
Извинявам се, ако е станала грешка с произхода, не съм гледал какво пише на самия климатик, а и не знам къде го пише, но на придружаващите го брошури, които са запечатани в найлонов плик и съм ги гледал само отвън, без да ги разпечатвам, пишеше, ...Made in Japan.., това не ме впечатли и не прибави някакво ново възприятие към оценка на машината, на Мицубишито /серия премиум/ бяха писали мисля, че е с произход Малайзия, но не това повлия на избора ми, почти бяха еднакви техническите показатели с Фуджицото и разликата бе около 500 лв в цената, стаята е сравнително малка 15.4 кв.м. и климатика ще се използва основно за охлаждане, в момента се справя отлично...
Не можах да разбера Малайзия и Тайланд по-приемливо ли звучат от Китай?
Този Адакс дали е 3000 Вата? По спомен като купувах, най-големия беше 2000, сега проверих и видях, че в ниския клас има 2500. Като гледам моя Гламокс 2000 вата, го дават за помещения 19 м2./49.4 м3 а аз тази зима топлих с него 35 м2 около 90 м3. и държеше 21-23 градуса :D За същото помещение монтирах нордик-а 14 LMCB уж идеята беше да не се топля с него, но ще пробвам. Вероятно ще работи нормално, без он/оф понеже вратата към коридора, ще е често отворена (имам един 4 годишен мъник, който с това се занимава главно)
Panasonic KIT-KE35TKE Това го намирам евтино ще топли ли 13 квадрата ? И навсякаде до 1000 ми предлагат ГРЕЕ ЧЕЙНДЖ . Този е на същата цена .Какво ще кажете?
Този пост е редактиран от asa77; 12-08-17 в 11:59.
Не съм в България в момента и не мога да го видя, но може и да е 2500В, около 300 лв струваше когато го купихме, доста широк и не много висок. Когато го дам на максимум вдига градусите, но не изгасва лампичката. С какво си изолиран, че с този Гламокс да затоплиш 35м2?
За нашите при всеки вариант ще е 12-ка, но за спалнята се колебая. Дали да е 12 или 9, защото като квадратура е за 9, но е "хладилник" и си мисля за 12-ка.
С конвектора в момента топлим североизточната спалня, а там е осезаемо по-топло от тази в която ще бъдем тази зима (северозападната).
32-35 м2 е е дневната, южна и е топла, но е последен етаж, точно с тоя гламокс се топлих цяла зима. Изолацията е минимума за комфорт, тухла с 7 см ЕПС външна изолация, на тавана под замазката на покрива е фибран, но няма да е повече от 5-6 см, там не гледах като го слагаха. Прозорците са големи и като се покаже слънцето вече е топло. Това е, не смятам да споря с който и да било. За първа година съм в жилището и съм приятно изненадан понеже по люта зима аз не помня, просто студа се задържа около 40 дни без да отпусне (това за Варна). Детската топля пак с Адакс 2000 от ниския клас, а в другите 2 спални са applimo, единият е 1200 май, другия е ... 750 вата, от старата баня го взех.
Конвектори или КЛИМАТИЦИ се избират тук?
Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk