Здравейте
Нужна ми е помощ за избор на климатик на следното помещение:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора - охлаждане и отопление
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението 25 кв м б) вида на дограмата и стъклопакета ПВЦ троен стъклопакет; в) квадратура на прозорците 6 кв м; г) изложението на помещението - югоизток д) етаж на помещението в сградата 6 от 8 е) какво е предназначението на помещението- хол; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение - панелка
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 24/23
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията стени 7 см
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? ТВ, Комп
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 2500+-
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Помещението е хол 25 кв, към него има преходна спалня 15 кв м, която ми се иска да охлаждам, бе да слагам климатик там.
Моделите , които ми предлагат
МЕ - FH35VE
RAS-B22N3KV2-E
На каква база Ви предлагат тези две машини, коренно различни една от друга...?! За пореден път се убеждавам, че има глупаци, които като има кажеш едни квадрати и дават безброй съвети...визирам разните там набедени консултанти в разни дюкяни за такава техника.
Предвид условията които споменавате, може да обърнете внимание на следните модели:
Toshiba RAS-13G2KVP-E Super DaiSeiKai 8
Toshiba RAS-B16N3KV2-E1 Suzumi Plus
General Fujitsu ASHG12LTCA Winner Silver
Mitsubishi MSZ-FH35VE~MUZ-FH35VEH
General Fujitsu ASHG14LUCA Discovery White
Имайте предвид, че винаги ще има разлика в температурата в двете помещения.
Здравейте, нуждая се от съвет какъв климатик да избера. Всъщност след доста изчетени коментари тук, съм се спрял основно на 2 климатика: Fujitsu 09 Luca и MHI 25 ZS-S. Като цена са сходни,кой според вас е по-подходящ за мен?
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. Климатизатора ще се използва като основно средство за отопление, както и за охлаждане.
3. Квадратура - 12 кв. м., кубатура - 30 куб. м.; б) вида на дограмата - ПВЦ, стъклопакет -двоен; в) квадратура на прозорците - 3 кв. м., г) изложение - изток, д) етаж - 6, непоследен, е)детска, ж) апартамент.
4. Ямбол
5. Желаната температура за поддържане лято - 26, зима - 23
6. Предстои саниране след 1 месец, 2 стени са вътрешни, 1 стена е с вратопрозорец, като пред нея е затворена тераса с ПВЦ дограма, 1 стена е външна на която ще направя вътрешна изолация, защото се пада във фугата между 2 ъглови секции на блока и не може да се изолира отвън. На тази стена ще бъде поставен климатика.
7. В помещението ще има компютър и телевизор.
8. 1500 лв.
По принцип не сме любители на големите разлики между външната и вътрешната температура. Допускам, че през по-голямата част от времето вратата на тази стая ще е отворена към коридор, като в хола сме с едно "старо куче" Fujitsu 12 LCC,което отоплява спокойно хола и въпросния коридор. Като за детска стая е важен комфорта в помещението и това да има не толкова силна въздушна струя, но все пак основното е да няма проблеми с отоплението през студовете зимата.
Благодаря!
Този пост е редактиран от cokela; 18-08-17 в 01:17.
Аз продължавам да ровя из форума и да чета. И явно няма да получа за 1300 лв машина за 3000, но ми се ще поне малко да е по - добра от сегашната ми. По - горе писах за мнение за 3 климатика, но до 53 страница мненията почти ме разубедиха. Сега питам за този. Надежден ли е . Най - много искам да прочета , че дефроства 1 път на ден при насъбрала се много скреж.Mitsubishi Heavy SRK35ZMP-S/SRC35ZMP-S STANDARD. Другите ,за които се колебая са Fujitsu General ASHG12LMCA иHitachi RAK35RPC/RAC35WPC PERFORMANCE. Искам да избягам от дефроста без причина на всеки час или по малко....
Здравейте, имам нужда от съвет за избор на климатик, при следните опции:
1. Жилищно помещение
2. Основно за отопление и по-рядко за охлаждане /лятото/.
3. Квадратура: 21,25 кв.м.; Кубатура: 53,12 куб.м.; ПВЦ дограма, Квадратура на прозорците: 5 кв.м.; Изложение - Изток, Юг; 8-ми етаж, последен /на калкан, съседният вход на блок е на 7 етажа/; Апартамента е краен десен /при три апартамента на етаж/, Панелен блок /1979 година построен/. Блока има ТЕЦ, като доста от съседите са си спрели радиаторите. При нанасянето си /ноември месец/ заварихме радиатор /стар/ само в хола, който не успя да стопли стаята през изминалата зима /включвахме и маслен радиатор допълнително/; Предназначението на помещението - хол, спалня и всекидневна.
4. гр. Варна
5. Ориентировъчно; зима - около 22 градуса, лято - около 25-26 градуса
6. Има вътрешна изолация само на едната стена /външната/, не се знае вида и дебелината ѝ. Трябва да слагаме и външна изолация /най-рано другото лято/.
7. Стандартните: телевизор, настолен компютър.
8. Сума за покупката - от 1500 лв. до към 2000 лв. /може да предлагате и по-скъпи варианти, пък ще се мисли /
За отоплението за сега сме се спрели на варианта: климатик за хола, а за детската стая - алуминиев радиатор към ТЕЦ /около десетина ребра/.
Ще помоля Aleksandars освен за предложения и за фирми за монтаж във Варна. /по-назад прочетох за две коректни фирми, но дали са актуални/.
Благодаря Ви предварително.
Качвам и схема на апартамента:
Здравейте,
Алтернативите на посоченото Mitsubishi MSZ-DX28MAJ са:
- Fujitsu AS-E28V-W
- National CS-Z255A-W
- Daikin AN22FUXS-W
- Daikin F22CTSS-W
- Sharp AY-N22SC-W
Забелязвам, че долните 3 модела са с 2.2 kW отпимална мощност за охлаждане, но според мен и този вариант би ме устройвал за помещението което ще се ползва - около 30 м2. Напомням, че планирам да го използвам само за охлаждане като в момента в най-топлите дни стига 29-30 градуса в стаята, целта ми е 24-25.
Също Sharp-а е с йонизация и плазма. Има ли смисъл от тези функции според вас?
Ето няколко предложения, които ще се справят със задачата:
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-S~SRC35ZS-S Premium
General Fujitsu ASHG12LUC
Toshiba RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi Plus
Ако имате място за подов, може да се замислите. Комфорта е несравним спрямо стенните.
Поздрави.
Бюджета е недостатъчен за подов, кой модел визираш?
Изпратено от ЖиСиЕм
Здравейте !
След дълго лутане и много четене най-сете сведох избора си за 30 м2 до два климатика:
Fujitsu General ASHG12LUCA /AOHG12LUC и Toshiba RAS-16BKVG-E Mirai
Колегата Aleksandars ми помогна като ме насочи към Toshiba-та, но в магазина консултантът ми каза, че LUC-ата е "По-висок клс" съответно по-икономичен.
Някой ако е ползвал горните модели или има познания - моля да помага. Fujitsu General ASHG12LUCA/AOHG12LUC срещу Toshiba RAS-16BKVG-E Mirai
Този пост е редактиран от RENTON777; 18-08-17 в 17:17.
За 30м2 се ориентирай към 14-ка, с тази 12-ка LUC ще е мъка зимата. Ако успееш да намериш 14-ка Нокрия - това е климатика за теб.
Човека е дал бюджет до 1900....къде го пратихте с тази нокрия?
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk