Страница 176 от 334 ПърваПърва ... 126166174175176177178186226 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,626 до 2,640 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2012

Отговор: Избор на климатик 2017

Дефростта си има и своите предимства. Недейте забравяйте, че зимата обледенен със скреж климатик с дни без дефрост понижава копа, а и мн. добре си спомням снежния човек на алекси.....

Както винаги пак пишете само от вашата гледна точка…..
    stutgart и Rafailiev харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Нали се сещаш, че има машини, които не дефростват, защото просто не са обледенени и няма нужда. Обледеняването и дефроста са функции на време /климатично/, хардуер и софтуер на машината.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    Колеги ,ако можех като видя 2 филтъра да кажа кой е по-добър просто нямаше да пиша във форума.''Вервайте ми''.Доверявам се ,че фирми като Mitsubishi и Toshiba знаят как се правят филтри и доняктде на това което обявяват.След някоя и друга година експлоатация може и да направя разлика,ако ползвам и двата разбира се(в което не съм сигурен).Ако се виждаха на външен вид си мисля,че който трябва ще изкопира от другите и няма нищо да се вижда.Несериозно е като говорим за микрони да гледаме на външен вид.Пък де да знам,ако не е така,научете и мене.
    Бях обещал снимка на два филтъра, при които с просто око си личи разликата в едрината. Ако е необходимо дай зуум на снимката и ще разбереш разликата.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Aleksandars одобрява това.

4. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Разлика,че има,има.Просто искам да кажа,че не знам до колко директно влияе на пречиствателните способности.И ако това е така съм сигурен,че големите класове климатици едва ли биха пестили много от прахов филтър.И пак казвам,че донякъде се доверявам на обявеното от сериозните фирми относно възможностите на климатика.Въпроса ми беше Вие откъде имате данни за това как влияе едрината на филтъра в/у пречистването(сигурно има такава зависимост ,но съм сигурен,че и който трябва в MITSUBISHI,DAIKIN и.т.н.по-добре ги знае от мене тези работи).
    И ако имате такива моля да споделите какви са те за топ моделите н MITSUBISHI,DAIKIN,FUJITSU,TOSHIBA.За което Ви благодаря предварително.

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Финния филтър е от DaiSeiKai за Япония и в европеиски модел такъв филтър никога няма да има. Същия има система за автоматично почистване на праховите замърсявания по тях.

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    cable и SPSt харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Не знам защо горната мрежа се нарича "филтър". Филтрира какво?
    ponyasd одобрява това.

7. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

[QUOTE=Aleksandars;834216]Финния филтър е от DaiSeiKai за Япония и в европеиски модел такъв филтър никога няма да има. Същия има система за автоматично почистване на праховите замърсявания по тях.

Благодаря,сега остана да кажете какъв е другия филтър и евентуално да сравните филтрите в топ моделите.Разбира се с данни,ако има такива.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Ето ти мрежата на топ модел за европейският пазар, дайсейкай-6

10. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Не знам защо горната мрежа се нарича "филтър". Филтрира какво?
    И аз това съм се чудел винаги...Тия мрежи освем от нощни пеперуди от друго не могат да филтрират..Май се слагат само за парлама,толкова са дървени !

11. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Идеята на тези филтри не е ли да пазят климатика от замърсяване , а не да филтрират въздуха в помещението.Това ,че част от прахоляка е останал по тях според мен е просто бонус.
    За второто си има съвсем други машини.Гледайки филтрите на моя въздухоочистител и знаейки какво се събира по тях и по филтъра на климатика в същата стая - просто никакво сравнение не може да става.
    emil vasilev и Rafailiev харесват това.

12. Тук е от
    Mar 2015

Въздържайте се от подобни прояви. Обиждате участниците, а това е недопустимо.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 05-09-17 в 17:13.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Идеята на тези филтри не е ли да пазят климатика от замърсяване , а не да филтрират въздуха в помещението.Това ,че част от прахоляка е останал по тях според мен е просто бонус.
    За второто си има съвсем други машини.Гледайки филтрите на моя въздухоочистител и знаейки какво се събира по тях и по филтъра на климатика в същата стая - просто никакво сравнение не може да става.
    Еми не го пазят от замърсяване:

14.  

15. Тук е от
    Jun 2015

На снимката, която е показана се вижда отложила се на филтъра част от прахта. През климатика ежечасно минават големи количества въздух, ако решетката е по-плътна /като на прахосмукачка/ много бързо ще се запушва филтъра и ще затруднява въздухооборота. В долната част на климатика, клапите, през които духа са също замърсени, което значи, че не не малка част от мръсотията си излиза от климатика. Може би стремежът на тези филтри е да намалят ефекта на отлагане на прах около климатика. Доколко активните филтри - плазмени, йонизатори стриймери влияят на алергени вируси и т.н., няма как да се установи в домашни условия, при всички случаи само част от въздушния поток минава през тях.
    rosswen одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Така е. Но нека поне има избор, ситна мрежа на който му се мият на 3 дена. И по едра за тези на които не им се занимава. А сега като се запушат ламелките на питата к`во става. Все едно се е запушила ситната мрежа, но ситната мрежа можеш да я свалиш и измиеш. А питата?

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Също може да се свали и да се измие....

18. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Абсурд е да окомплектоваш толкова скъпа машина с комарници вмсето с нормални филтри .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе