Дефростта си има и своите предимства. Недейте забравяйте, че зимата обледенен със скреж климатик с дни без дефрост понижава копа, а и мн. добре си спомням снежния човек на алекси.....
Както винаги пак пишете само от вашата гледна точка…..
Дефростта си има и своите предимства. Недейте забравяйте, че зимата обледенен със скреж климатик с дни без дефрост понижава копа, а и мн. добре си спомням снежния човек на алекси.....
Както винаги пак пишете само от вашата гледна точка…..
Нали се сещаш, че има машини, които не дефростват, защото просто не са обледенени и няма нужда. Обледеняването и дефроста са функции на време /климатично/, хардуер и софтуер на машината.
- - - - - - - - - -
Бях обещал снимка на два филтъра, при които с просто око си личи разликата в едрината. Ако е необходимо дай зуум на снимката и ще разбереш разликата.
Разлика,че има,има.Просто искам да кажа,че не знам до колко директно влияе на пречиствателните способности.И ако това е така съм сигурен,че големите класове климатици едва ли биха пестили много от прахов филтър.И пак казвам,че донякъде се доверявам на обявеното от сериозните фирми относно възможностите на климатика.Въпроса ми беше Вие откъде имате данни за това как влияе едрината на филтъра в/у пречистването(сигурно има такава зависимост ,но съм сигурен,че и който трябва в MITSUBISHI,DAIKIN и.т.н.по-добре ги знае от мене тези работи).
И ако имате такива моля да споделите какви са те за топ моделите н MITSUBISHI,DAIKIN,FUJITSU,TOSHIBA.За което Ви благодаря предварително.
Финния филтър е от DaiSeiKai за Япония и в европеиски модел такъв филтър никога няма да има. Същия има система за автоматично почистване на праховите замърсявания по тях.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Не знам защо горната мрежа се нарича "филтър". Филтрира какво?
[QUOTE=Aleksandars;834216]Финния филтър е от DaiSeiKai за Япония и в европеиски модел такъв филтър никога няма да има. Същия има система за автоматично почистване на праховите замърсявания по тях.
Благодаря,сега остана да кажете какъв е другия филтър и евентуално да сравните филтрите в топ моделите.Разбира се с данни,ако има такива.
Ето ти мрежата на топ модел за европейският пазар, дайсейкай-6
Идеята на тези филтри не е ли да пазят климатика от замърсяване , а не да филтрират въздуха в помещението.Това ,че част от прахоляка е останал по тях според мен е просто бонус.
За второто си има съвсем други машини.Гледайки филтрите на моя въздухоочистител и знаейки какво се събира по тях и по филтъра на климатика в същата стая - просто никакво сравнение не може да става.
Въздържайте се от подобни прояви. Обиждате участниците, а това е недопустимо.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 05-09-17 в 17:13.
На снимката, която е показана се вижда отложила се на филтъра част от прахта. През климатика ежечасно минават големи количества въздух, ако решетката е по-плътна /като на прахосмукачка/ много бързо ще се запушва филтъра и ще затруднява въздухооборота. В долната част на климатика, клапите, през които духа са също замърсени, което значи, че не не малка част от мръсотията си излиза от климатика. Може би стремежът на тези филтри е да намалят ефекта на отлагане на прах около климатика. Доколко активните филтри - плазмени, йонизатори стриймери влияят на алергени вируси и т.н., няма как да се установи в домашни условия, при всички случаи само част от въздушния поток минава през тях.
Така е. Но нека поне има избор, ситна мрежа на който му се мият на 3 дена. И по едра за тези на които не им се занимава. А сега като се запушат ламелките на питата к`во става. Все едно се е запушила ситната мрежа, но ситната мрежа можеш да я свалиш и измиеш. А питата?
Абсурд е да окомплектоваш толкова скъпа машина с комарници вмсето с нормални филтри .