Страница 174 от 334 ПърваПърва ... 124164172173174175176184224 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,596 до 2,610 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Избор на климатик 2017

За Хола бих погледнал
    Fujitsu general 14 Luca
    Fujitsu general 12lt
    Fujitsu general 18lfca
    Toshiba Shorai 16
    MHI 50 zs-s

За спалните
    3х MHI 25zs-s
    3x Fujitsu general 9 Luca
    3x Fujitsu general 9lt
    3x Toshiba Shorai 10
    rosswen одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    Стара Загора

Tsekov... Мислех също и за Mitsubishi Heavy, но от фирмите във Варна не ми ги препоръчват, неясно защо... Не ги препоръчват,защото не са си договорили прилични търговски отстъпки, Фирмите налагат това,от което имат най-добра облага. Т.е. от което най-много ще спечелят. Скоро ми *препоръчаха* LM пред LUCA, защото луката била дизайнерски модел и не си заслужавала 150лв отгоре.НО...от дума на дума ,стана ясно ,че от по-масовите модели печелили по-добре. Те така...
    Aleksandars, justify, rosswen и 1 други харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    За Хола бих погледнал
    Fujitsu general 14 Luca
    Fujitsu general 12lt
    Fujitsu general 18lfca
    Toshiba Shorai 16
    MHI 50 zs-s

За спалните
    3х MHI 25zs-s
    3x Fujitsu general 9 Luca
    3x Fujitsu general 9lt
    3x Toshiba Shorai 10
    Kokovoc ги разбира ! От прочетеното в форума е дал добри предложения.
    Предложение от мен ако парите не са проблем Новата нокрия X
    За спалня бих ти препоръчал Митсубиши електрик FH 25 .....в моята спалня работи без забележка.
    Спалнята ми е почти същата като твоята и климатика ми е над главата.
    п.п.
    имам старата нория в хола и е идеален.
    Ако вземеш новата ( а дано за всеки по една) да дадеш отзиви ,че мисля и аз да взема една ,но на пролет
    toto4ev и tnaydenov харесват това.

5. Тук е от
    Sep 2017

Здравейте . Нов съм във форума и имам нужда от компетентно мнение. Искам да си купя климатик ( бюджет - до 2000 лв ) за жилищен блок тип ЕПК във гр. Бургас . Целта ми е отоплявам зимата ( около 25 °) сравнително топла , източна вътрешна стая хол 15 м2 ( 35 м3 ) , изолирана ( Esp 5 sm външно от към тераса + 5 см каменна вата и ГК на тавана) , с нова дограма ( 3 стъклопакет ) , като желая да новата придобивка да затопля и въздуха в друга преходна стая спалня 13 м2 ( 30 m3 ) , изолирана ( североизток, 10 см Esp външно , 5 см Esp външно от към терасата която ще бъде остъклена следващата година , 5 см каменна вата и ГК вътрешно на крайната външна стена + 5 см каменна вата с ГК на тавана ) и с нова дограма ( 3 стъклопакет ). Вътрешното тяло ще бъде поставено в хола на около 45° от вратата на спалнята . Желая климатика да има йонизатор или дуга система за пречистване на въздуха заради детето . Спрял съм се на следните модели :
    ME MSZ-FH25VE

Fujitsu General ASHG09LTCA (12-ка ако трябва)

Daikin FTXM35M

MHI SRK25ZMX-S

Благодаря ви предварително.

6. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Последните 2 нямат активни пречиствателни с-ми. Електрика би следвало да свърши работа (?)

Дайкина го изключи като възможност.
    rosswen и Rafailiev харесват това.

7. Тук е от
    Sep 2017

А съвет или препоръка за климатик за съответните нужди

8.  

9. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Не очаквай равномерно затопляне на двете помещения. Ако държиш постоянно отворено и има пряк достъп от хола към спалнята, разбирай без чупки и коридори, ако в хола е 25 то в другото помещение ще е 20/21. Ако искаш по високи Т в спалнята се замисли за 12LTCA. Не че и FH25ца няма да топли, но ще работи постоянно около номинала си и е възможно да размразява по често. В този ред на мисли, имаше един чешит в Бг който отопляваше (неефективно) 60кв с FH25, а друг изби рибата и зъбите на всички профита като заяви, че отоплява +100кв къща в Норвегия отново със същата машина май във вариант Зубадан.
    kokovox и rosswen харесват това.

10. Banned
    Тук е от
    May 2017

Ами къщите ако са пасивни,защо не?
    При такива жилища необходимата енергия за отопление и охлаждане е 15 kw на квадратен метър за година.
    В Норвегия има много пасивни сгради.
    Този пост е редактиран от Viking72; 04-09-17 в 03:22.

11. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от DelqnJ Виж публикацията
    Както е казал колегата не разчитайте на равномерно затопляне в двете стаи. Хубави машини за 16 кв са
    MHI 25zmx-s
    Fujitsu general 9lt
    Toshiba 10 Shorai
    rosswen одобрява това.

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Ще добавя и Toshiba RAS-10G2KVP-E Super DaiSeiKai 8 - класика в жанра!

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от DelqnJ Виж публикацията
    Най добре - препоръка след оглед на място. Тези изпълнения с отваряне на врата към неотопляемо помещение винаги носят изненади.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    Kokovoc ги разбира ! От прочетеното в форума е дал добри предложения.
    Предложение от мен ако парите не са проблем Новата нокрия X
    За спалня бих ти препоръчал Митсубиши електрик FH 25 .....в моята спалня работи без забележка.
    Спалнята ми е почти същата като твоята и климатика ми е над главата.
    п.п.
    имам старата нория в хола и е идеален.
    Ако вземеш новата ( а дано за всеки по една������) да дадеш отзиви ,че мисля и аз да взема една ,но на пролет
    Благодаря за съветите А като вариант за всекидневната MI MSZ-FH50VE удачен ли е, в сравнение с останалите предложени модели. Или пък Zubadan версията му (не знам има ли смисъл от такова презастраховане относно работата му през зимата). Виждам че като цяло няма предложения за MI, каква е причината, не стават като изпълнение или просто не си заслужават парите? И като цяло за всекидневната не е ли по-добре климатикът да е 18ка, а за спалните 12ка, с по-малки не е ли рисковано от към топлене? И ако може да кажете нещо и за Toshiba Daisekai. Относно MHI, говорих с мой познат, собственик на една от големите фирми за климатици, причината поради която не ми препоръчва MHI е сервизирането (поддръжка на резервни части и квалифицирани техници) им при евентуална нужда, дали наистина е така, нямам време да проучвам.
    п.п. Nocria X ме грабна от всякъде (предполагам това е моделът: ASHG12KXCA/AOHG12KXCA), ако и в действителност оправдава възможностите си, според мен си заслужава парите.

16. Тук е от
    Sep 2017

Здравейте,
    предстои ми да си монтирам климатик за новия отоплителен сезон. Климатикът ще се монтира в панелен блок, вътрешен апартамент с източно изложение с една външна стена. Помещението е 27 квадратни метра с височина 2.7 м. Спрял съм се на следните климатици като избор от моя страна (може да предлагате и вие в ценови диапазон 1100-1700 с монтажа):
    Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE/MUZSF35VE
    Hitachi RAK35RPB - RAC35WPB

Fujitsu General ASHG12LMC-AOHG12LMC

Fuji Electric RSG12LMC-ROG12LMC

Hitachi RAK35RPC/RAC35WPC

Моля, за съвет кой от гореспоменатите климатици е най-добрият избор и ако има нещо, което да си заслужава повече ще се радвам да го споделите.
    Благодаря Ви!

17. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Цитат Първоначално публикувано от Tsekov Виж публикацията
    Благодаря за съветите ....
    Вариант 1: Fuji 18 LFC + 2 броя Fuji 09 LTC
    Вариант 2: Heavy 35 или 50 ZSX-S + 2 броя 25 ZSX-S
    Вариант 3: Daiseikai 8 - 1 брой 13-ка и 2 броя 10-ка
    Може и комбинация - акцент на спалните с Мицубиши Хеви според мен.
    rosswen одобрява това.

18. Тук е от
    Mar 2015

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - отопление
    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; - 19 квадрата или 48 кубика б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - Pvc дограма с К стъкло в) квадратура на прозорците; - 4 квадрата г) изложението на помещението; - североизток д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - 4 етаж /среден етаж/, е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - всекидневна в панелно жилище
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? гр.Разград
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 22 градуса
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - вътрешна изолация на външни стени /фибран 3см./ и таван гипскартон с минерална вата/
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - готварска печка
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 1400лв
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? -20 градуса
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
    Този пост е редактиран от plamenof; 04-09-17 в 17:58.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе