Страница 175 от 334 ПърваПърва ... 125165173174175176177185225 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,611 до 2,625 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2014

Отговор: Избор на климатик 2017

Здравейте, имам нужда от съвет за избор на климатик за спалня, която по-късно ще стане детска. Спалнята е сравнително топла и без пряка слънчева светлина.
    1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - основно за отопление
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението; - 14м2; 36м3
    б) вида на дограмата и стъклопакета - ПВЦ - 5 камерна - Сламандър, троен стъклопакет, 4 сезона + КА;
    в) квадратура на прозорците - 3,5м2; г) изложението на помещението - южно, без пряка слънчева светлина
    д) етаж на помещението в сградата, особености - 3 етаж от общо 4 + тавански помещения в блок; среден апартамент - тухла ;
    е) какво е предназначението на помещението - спалня/ детска в апартамент
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата - гр.Плевен
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 22-23 градуса
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - няма изолация, предстои поставяне на външна изолация на стената
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - няма
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.- 900-1100
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? отопление -15/по възможност -20/, за охлаждане почти няма да се използва - само в най-големите жеги
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от vubel; 04-09-17 в 18:00. Причина: прикачване на снимка

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

За този бюджет с монтаж от gree 12kf до general ashg-12llcc.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Tsekov Виж публикацията
    Благодаря за съветите А като вариант за всекидневната MI MSZ-FH50VE удачен ли е, в сравнение с останалите предложени модели. Или пък Zubadan версията му (не знам има ли смисъл от такова презастраховане относно работата му през зимата). Виждам че като цяло няма предложения за MI, каква е причината, не стават като изпълнение или просто не си заслужават парите? И като цяло за всекидневната не е ли по-добре климатикът да е 18ка, а за спалните 12ка, с по-малки не е ли рисковано от към топлене? И ако може да кажете нещо и за Toshiba Daisekai. Относно MHI, говорих с мой познат, собственик на една от големите фирми за климатици, причината поради която не ми препоръчва MHI е сервизирането (поддръжка на резервни части и квалифицирани техници) им при евентуална нужда, дали наистина е така, нямам време да проучвам.
    п.п. Nocria X ме грабна от всякъде (предполагам това е моделът: ASHG12KXCA/AOHG12KXCA), ако и в действителност оправдава възможностите си, според мен си заслужава парите.
    Така като гледам мислим еднакво относно климатиците.
    Ако съм на твое място бих направил следното.
    В хола 12 ка Нокрия Х ( огледай се има ги на добри цени, ако пък ти я дават на висока искай отстъпка,защото знам каква и е реалната цена , а търговците си слагат дооооста солидна комисионна)
    МИ FH50 zubadan e горе долу на цената на Нокрия Х .
    За спалня слагам задължително МИ FH25 обикновена .
    От климите с които разполагам съм стигнал до извода ,че FH за спалнята е перфектен
    За хол Нокрията !
    Другите благинки с които нокрията изпъква да само почистващите филтри и екстрите за пречистване на въздуха.
    Не на последно място е нов модел.
    Не им гледай 12 или пък 18 ка.Виж им номиналите ,максималите и може би най-важното колко остава да кажем на -10-15 градуса.
    За тошибата съм изказвал мнение няколко пъти.
    Не искам да се повтаря... само мога да ти предложа моята ������
    16 ка Даисекай на около 8 месеца..... това мисля ,че е достатъчно относно тошибата

5. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Какво му е доброто на FH25 за спалня с тоя висок минимум? Он-офф цяла нощ, мерси ама не, мерси.
    Mega и rosswen харесват това.

6. Тук е от
    Mar 2015

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - отопление
    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; - 19 квадрата или 48 кубика б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - Pvc дограма с К стъкло в) квадратура на прозорците; - 4 квадрата г) изложението на помещението; - североизток д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - 4 етаж /среден етаж/, е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - всекидневна в панелно жилище
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? гр.Разград
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 22 градуса
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - вътрешна изолация на външни стени /фибран 3см./ и таван гипскартон с минерална вата/
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - готварска печка
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 1400лв
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? -20 градуса

7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    Какво му е доброто на FH25 за спалня с тоя висок минимум? Он-офф цяла нощ, мерси ама не, мерси.
    При мен е с спалня 20 кв Нз колко му е висок минимума и колко работи ОНН ОФФ .
    Аз не го разбирам кога работи и кога не .
    Няма шумни клапи , няма паразитни шумове .Други собственици на FH казват ,че сензора за зони дето се върти бил Шумен.
    При мен той работи,както и пречистването ,и това да не духа в мен.
    Пускам климатика нагласям температурата и забравям за него.
    Може и аз да спя дълбоко знае ли човек.
    Когато спя чувам тъпата Тошиба даисекай 8 когато дига клапите и прави дефрост,която не ми е над глават ,а в хола!!!!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ми, най-малкото помага да заспиш по-лесно. Вместо да броиш овце, заспиваш с мисълта:”Абе, тези що ми го хвалят тоя кютюк?”

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от avast3 Виж публикацията
    Ми, най-малкото помага да заспиш по-лесно. Вместо да броиш овце, заспиваш с мисълта:”Абе, тези що ми го хвалят тоя кютюк?”
    Имаш ли тоя "кютюк" ?
    Каде е сложен при теб?
    Какви са оплакванията?
    Аз не спамя! Споделям моя скромен потребителски опит.
    При мен е така.При друг може да стоят нещата по друг начин.
    И все пак да кажа ако има желаещ за моя Даисекай , може да се разберем за цената.
    ponyasd одобрява това.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Rafailiev, точно дефроста на двете машини е насравним. Нямат нищо общо. Едната дефроства по няколко пъти на зима, другата на ден.
    Aleksandars, tony34al и rosswen харесват това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

И колко е минимума на дайсейкай-8 при -5°. Колкото на FH....или...

13. Тук е от
    Dec 2014

"За този бюджет с монтаж от gree 12kf до general ashg-12llcc."

това е бюджета за климатик - монтажа отделно

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    За този бюджет с монтаж от gree 12kf до general ashg-12llcc.
    това е бюджета за климатик - монтажа отделно

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Rafailiev, точно дефроста на двете машини е насравним. Нямат нищо общо. Едната дефроства по няколко пъти на зима, другата на ден.
    Mega за дефроста си прав.
    Тошибата ми дефроства много рядко и шумно.
    МИ съм го хващал да дефроства като съм на двора.
    Чесно казано Нз как точно дефроства ,но не го разбирам кога го прави.
    Коментирах тук с един колега и най-вероятно аз нямам проблем с повечето машини,защото по 5 метра тръби нямам.
    Тошибата даже е с около 8 ,но когато дефроства се чува !!! И то силно.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Не ти ли идва на ум, че обслужва доста по-голямо помещение? При мен е обратното, чувам MHI-то, Тошибата не, защо ли? Въпреки това не бих нарекъл MHI-то боклук. А замислял ли си се, че времето прекарано в дефрост са пари?
    Aleksandars, tony34al и rosswen харесват това.

17. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Искам да попитам ти имаш ли такъв климатик или просто ти е ясно?Моя е подобен -FD35 за 28 м2,On/Off работи по малко през октомври и ноември през деня.През нощта ако работи така,вероятно е трябвало да го изключиш защото е топло.Но както казах по рано Mits. и Daikin работят така,защото са сметнали,че когато климатика работи с много ниска мощност духа студено,което е неприятно,особенно в спалня над главата ти!Поне така съм чувал,може и да греша.Но много се съмнявам да има друга причина,напр. ,че не могат да ги направят по този начин.А шума от включване и изключване едва ли ще ти е най-големия проблем за съня.Преди да купя моя прочетох такива приказки за on/off и малко ме разколебаха,нали уж инверор пък.....Ама според мен това което са направили едни от най-добрите фирми едва ли ние с нашите знания(учили или не топлотехника)ще можем да опровергаем.Аз поне не се наемам.Който желае-wc.Друг е въпроса дали в малки спални трябва изобщо да се слага климатик,за колко време ще се избие и дали накрая икономията ще ти изплати неудобството.Хубавите климатици са скъпи,а пък такива които уж ''ще свършат работа'' понякога създават само ядове-от личен опит с боклуци на LG,даже и с плазма филтър,ама повече ремонти от колкото работа....
    >колегата който даде снимките на филтрите
    колега,може би познаваш по външния вид,но с какво подкрепи тези твърдения....може би..
    1.Струва ти се има по-малко прах в стаята?
    2.Замери ги по някакъв начин?
    3.Използва други замервания-напр. на РИОСВ за финни прахови частици?
    4.Прочете на друго място?
    Не пиша това да се заяждам,а да разбера,ако има леснодостъпен начин да го знам и аз.
    Този пост е редактиран от cable; 05-09-17 в 13:00.
    Rafailiev одобрява това.

18. Тук е от
    Mar 2015

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - отопление
    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; - 19 квадрата или 48 кубика б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - Pvc дограма с К стъкло в) квадратура на прозорците; - 4 квадрата г) изложението на помещението; - североизток д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - 4 етаж /среден етаж/, е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - всекидневна в панелно жилище
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? гр.Разград
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 22 градуса
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - вътрешна изолация на външни стени /фибран 3см./ и таван гипскартон с минерална вата/
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - готварска печка
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 1400лв
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? -20 градуса

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе