Урурото не е моята машина, не ме впечатлява с нищо, освен като ювелирна машина. Daikin като цяло не ме впечатляват с нищо. Безумни цени за качеството и възможностите на машините. Една машина почти работеше нормално и я направиха 2900 лв.
За сега оглеждам Daiseikai 8, 35ZSX-S, Nocria 12.
@Mega, за да стане дайсейкай 8 твоя климатик, ще трябва сам да му доискусориш някои неща. От там нататък няма да имаш проблеми никакви с него. Ако те интересува, ще ти пратя на лични малко инфо.
Успех!
Не знам в моят случай дали 35-ZSX-S дали няма много да се задъхва.. А 50-ката идва над бюджета. На пролет като се санира ще е друго.. Имам познат който се занимава с това, а той ми препоръча МЕ или Гри( на МЕ със сигурност е представител, а на Гри не ми е известно да е) .. И той като идва да ремонтира старият ми климатик ми спомена че съм за 18-ка. Каза да гледам в сайта на Кондекс за модели и цени, щял да ми направи цена. Качих схема на помещенията в първият си пост.
Колебанията ми бяха за FH-35 или нокриятаklimatici_Fujitsu_awyz14lb_nocria ... Също мислех ако не е ФХ, да е новият на МЕ Diamond.
Благодаря Ви за отделеното време! Радвам се че се отзовавате на моят проблем! Живи и здрави!
Новия на MH -DIAMOND вероятно искаш да кажеш.Защото на ME не виждам такъв.Там вносителя е ClimaCom.Относно мощността,разбира се ,че по-големия е за предпочитане,да има запас от мощност и да работи по-добре.Само че разликите в цените стават много големи и COP по-нисък.За сметките никой не може да ти каже,те са доста различни в зависимост от темп.,големина на помещение,изолация.Учил съм топлотехника и хладилна техника,но с моите знания не се наемам да опровергавам големите фирми.И в тази връзка обърни внимание,че ME дава отоплителна мощност при -10 и -15 гр. Защо другите не го правят?Имаше някои сайтове с данни,но всеки производител ако е сигурен в качеството би трябвало сам да го направи.Колко е отоплителната мощност на MH-DIAMOND при -15 гр?
SRK / SRC 50 ZSX-S | Condex
MSZ - FH | Mitsubishi Electric | ClimaCom | Climate Control Systems
MSZ - FH | Mitsubishi Electric | ClimaCom | Climate Control Systems
http://climacom.com/files/documents/FH_small.pdf
http://climacom.com/files/documents/...DONE_small.pdf
cable, при -15°С външна температура, Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZSX-S~SRC50ZSX-S Diamond има номинална отоплителна мощност от 3.5 kW (20°C в помещението).
Да, объркал съм се, извинявам се за което.. Става въпрос за MHI Diamond серията.. Ами то все още няма и наблюдения над тях, понеже са доста нови като модели. На мен ми трябва нещо което е изпитано и със сигурност ще върши работа.
Cable - благодаря ти за мнението! Има може би някаква причина да не ги пишат никъде .. Той е представител само на MHI за Кондекс , в дилърите на МЕ Климаком го няма.. Нормално е да ми предлага точно МХИ, не че техните модели не са добри, просто там отстъпката му е голяма най-вероятно.
Този пост е редактиран от DJEmotioN; 09-09-17 в 11:48.
Благодаря,не се съмнявам в данните.Мога да попитам познати кой беше сайта,но не ми сезанимава чак толкова.
И след като е 3,5kw,а ZUBADAN35 e 4kw кой е по-добър?Разбира се,че има и други неща,но тук не сме сметнали и цената и COP.Иначе ,ако колегата пита за0 до -5гр. ми се струва,че ако му направят изолация всеки климатик (12) би се справил.Друг е въпроса,че както казах и по рано от личен опит с няколко LG вместо да ти е топло на краката,може да ти докара кахъри на главата.
>DJEmotion,можем да предполагаме защо ти предлагат един или друг климатик,и вероятно си прав.Затова гледам да сравнявам данни,доколкото мога и доколкото се намира информация.Колегата Aleksandars ми направи впечатление,че говори с факти....а когато фактите говорят...може би ще е по-полезен в точния избор.
Този пост е редактиран от cable; 09-09-17 в 12:15.
Малко бъркаш нещата. На ZUBADAN 50-ка номинала при -15 е около 2.85kw, а при -10 го дават 3.6kw. Тези 4kw, които цитираш при fh35 са максимално (а не номинално) топлоотдаване, при това при -10 градуса. Тези данни са от сервизните ръководства на двете марки, не си ги смуче някой от пръстите. Това, което се пише по някои сайтове и Еуровент са малко "мижи да те лажим".
Sent from my iPhone using Tapatalk
Може и да бъркам,затова показвам кое откъде го гледам и всеки си прави извода.Показах това за ZUBADAN:
Истината е,че пише че FH35 има 4 kw от. мощност при -15 гр.,но не пише дали е номинална или максимална.Ако имате желание може да покажете повече данни ,разбира се като посочите източник.Ще е от полза за всички,особенно ако се обобщят данните при еднакви условия.
Освен това,може да обясните дали дори да е макс. мощност не е добре да я има,защото все пак ще те стопли,въпреки,че няма да работи в най-добрия си режим.
Този пост е редактиран от cable; 09-09-17 в 12:33.
Сервизно ръководство за ZUBADAN серията на ME:
https://planetaklimata.com.ua/instr/...Manual_Eng.pdf
Сервизно ръководство на MHI ZSX Diamond:
http://www.mhi.vamco.info/downloads/...0-60ZSX-S).pdf
В тези ръководства има графики, таблици и т.н., по които можеш и максимално топлоотдаване да си сметнеш, при различни температури и условия. Като ги сравниш с тези данни, които ти даваиш и пишат наляво-надясно, ще се убедиш, че нещата малко не са така, както ги представят. Нито тези 4kw, при -15 са много верни, нито че FH50 е по-мощен от 50ZSX, както излиза от някои каталози при отрицателни температури.
Този пост е редактиран от rosswen; 09-09-17 в 13:04.
Само малко да напомня за #2072 - ще съм благодарен за допълнителни насоки.
А предвид разположението на прозорци и врати, по-добре ли ще е да се сложи подов климатик?
Ако пък е по-добре стенен, къде ще е най-оптимално да се сложи - срещу врата на коридора може би?
Прикрепям и по-подробна схема.
Ще разгледам,когато имам време ръководствата.Сега погледнах отново това което дадох в предния си пост.Тъй като по памет си спомням,че декларираха,че ''запазва мощността си дори при -15гр.''.Запазва според мен означава ном.=ном.,макс.=макс. и нищо друго.Обаче на 2 -та страница ясно е написано с диаграмка даже,че 4 kw е номинална мощност за ZUBADAN35!!!Ако някъде в ръководството на ZUBADAN пише нещо друго,моля посочете какво и на коя страница.Ще попитам лично ClimaCom на дадените телефони.Молбата ми е не за друго,а само поради факта,че за всеки който се интересува епизодично от климатици едва ли ще му се четат 1000 -ди страници литература.А пък ако знаех толкова както казах и преди нямаше да пиша във форуми,а вероятно щях да работя в някоя от тези фирми с немалка заплата.
А това,че може аз да бъркам е извън всякакво съмнение!!!
Виж на 2 стр. в дясно:
Този пост е редактиран от cable; 09-09-17 в 13:15.