Страница 173 от 334 ПърваПърва ... 123163171172173174175183223 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,581 до 2,595 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Отговор: Избор на климатик 2017

Памперс....????

Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

За финален бандаж на връзките на вътрешното тяло.
    Rumb@ta и ponyasd харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Aха...спестили са ми ги.Продават се ,да си избия малко от монтажа ..

5. Тук е от
    Jul 2017

И аз се чудих какво е това. Сложили са го в найлоновата торба с инструкциите, кетахиновия филтър и йонизатора.

6. Тук е от
    Sep 2016

Здравейте колеги, зa тaзи зимa планувам да премина на инверторен ĸлимaтиĸ зa oтoплeниe, зaщoтo cъм нa мacлeн paдиaтop 3kW и за изминалата зима максималния ми разход за отопление удари 823kWh за месец. B Coфия cъм, стара едноетажна къща 40кв.м, c ĸлимaтиĸa щe oтoплявaм само спалня 14m2 нa 2,2m виcoчинa, 31ĸyб.м, направо ви пускам подробна схема на жилището:

Oтнocитeлнaтa влaжнocт в спалнята cĸaчa eдин път в ceдмицaтa, тъй ĸaтo ce cyши пране в помещението. В дневната/кухнята рядко се включва духалка само като се седи там, но отоплението е предимно пасивно вследствие на загубите от стаята, нормално вратата към дневната седи затворена и се отваря рядко за малко колкото да отвърне въздуха. Антрето и банята не се отопляват и вратата към тях седи винаги затворена, температурите там си падат под нулата, но за сега това ми е възможността.
    Ориентирал съм се към японски марки, бюджет около 2000лв (+/-), хвърлил съм око на Mitsubishi и Daikin:
    Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE
    Daikin FTXM25M
    Въпроса ми е дали 9000BTU ще ми свърши работа или трябва да се търси 12000?
    Имате ли мнение дали си заслужава ZUBADAN серията на Mitsubishi, която я дават, че държи до -25 градуса или е загуба на пари?
    Като цяло давайте предложения, че с климатична техника съм бос. Мерси предварително.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 03-09-17 в 10:56.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Абе брат,хем викаш че си тънък и немаш пари ,хем искаш да се мяташ на Зубадан за 2200 за тия мижави 14 квадрата ? 850 киловата за отопление с един маслен радиатор !? При условие че сам казваш,че дневната ти и кухнята рядко виждат духалка,а антрето и спалнята - хич ! Ти би трябвало да нямаш покрив в тая къща ? Ама гледам си написал че имаш,и то изолиран.
    Вземи си едно Хитачи или Фуджи 12-ка от 1200 лева с монтажа ,има ги на промоция в момента и го монтирай на другата страна на спалнята,до прозореца срещу варата на хола.Зимата може да насочваш клапите така ,че въздуха да минава през вратата и да топлиш и него.
    И Gree Change за 800 лева да си вземеш пак ще ти свърши същата работа.Гледам грамотен мъж си,направил си схема за пример,кой ви пълни главите с тия глупости за климатици от по 2000 >>>> лева не знам.
    VanDan, SPSt, hitman0013 и 3 други харесват това.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2016

Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    Абе брат,хем викаш че си тънък и немаш пари ,хем искаш да се мяташ на Зубадан за 2200 за тия мижави 14 квадрата ? 850 киловата за отопление с един маслен радиатор !? При условие че сам казваш,че дневната ти и кухнята рядко виждат духалка,а антрето и спалнята - хич ! Ти би трябвало да нямаш покрив в тая къща ? Ама гледам си написал че имаш,и то изолиран.
    Вземи си едно Хитачи или Фуджи 12-ка от 1200 лева с монтажа ,има ги на промоция в момента и го монтирай на другата страна на спалнята,до прозореца срещу варата на хола.Зимата може да насочваш клапите така ,че въздуха да минава през вратата и да топлиш и него.
    И Gree Change за 800 лева да си вземеш пак ще ти свърши същата работа.Гледам грамотен мъж си,направил си схема за пример,кой ви пълни главите с тия глупости за климатици от по 2000 >>>> лева не знам.
    Виждам, че изложения от мен проблем е придобил хумористично измерение за Вас
    Климатичната техника ще я финансирам чрез кредит, тъй че разглеждам проекта в инвестиционна перспектива. Кой колко покрив има е друга тема.
    ponyasd, rosswen, Genadi80 и 1 други харесват това.

10. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от black Виж публикацията
    Климатичната техника ще я финансирам чрез кредит, тъй че разглеждам проекта в инвестиционна перспектива. Кой колко покрив има е друга тема.
    Мда тук понякога хумора понякога е на почит.....Взимай каквото си намислил и това е

Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk
    rosswen одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Климатичната техника ще я финансирам чрез кредит, тъй че разглеждам проекта в инвестиционна перспектива
    С кредит или кеш - пак ще платиш двойно за нещо от което нямаш реална нужда.Но всъщност - вие си решавате,аз няма да ви плащам кредита,само изказах мнение.

12. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Аз пък не виждам нищо смешно. Човекът много правилно Ви е посъветвал. Какъв е смисълът да вземаш кредит и да го налееш в една машина от която няма нужда /еле пък и Зубадан/? Машините, които Ви е посочил ще Ви отопляват без проблем и двете помещения и сметката за отопление ще падне доста. Друг е въпросът ако искате да имате "показни" машини-тогава вземете кредит и купете Дайкинът. Ако вземете малко по-голям кредит си купете японски Дайкин Уруро-Сарара-те са върха на сладоледа.
    Rafailiev одобрява това.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от avast3 Виж публикацията
    ...
    Единият от тези филтри е на ME FH-VE. Кой от трите Ви харесва най-много и как бихте ги подредили по ефективност, основавайки се само и единствено на зрителни възприятия? Само за протокола: филтрите са от климатизатори от различни марки
    Аз постигнах много добри резултати с мрежа от неръждавейка, 350uM x 0,1mm нишка, въпреки липсата на електростатичен ефект при работа. Не възпрепятства въздушния поток, става за машини без прахосмукачки и държи 2 седмици, докато се запраши. Долу са снимките на различни филтри, с които сравнявам:

14.  

15. Тук е от
    Feb 2016

Някой да удари рамо по моя въпрос?

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Няма проблем да се дадат съвети, но прехвърлете мнението си в точната тема. Също така, на някой модели сте объркали сигнатурите....

17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

black - за тези пари аз бих сложил във всяка стая по едно :

MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZMP-S
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 03-09-17 в 16:17.
    Aleksandars и rosswen харесват това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017

Здравейте,

Предстои ми цялостна климатизатиция на апартамента и се нуждая от съвет какъв климатик да избера. Като марка на първо място съм се насочил към хиперинверторните модели на Mitsubishi Electric, други варианти са Daikin, Toshiba и Fujitsu. Мислех също и за Mitsubishi Heavy, но от фирмите във Варна не ми ги препоръчват, неясно защо.

Ето и информация за сградата:
    1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора – жилищно, сградата е построена 2003 г., тухла, не е на булевард, единствено западната и част е открита, а около другите страни има жилищни блокове
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - приоритет е отоплението, но ще се ползва и за охлаждане в големите жеги
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението; - всекидневна с кухненска част (бокс) 30 кв.м., 75 куб.м., спалните са по 18-20 кв.м., съответно 45-50 куб.м., смятам ги на височина 2,50 до гипсокартона с ватата, а иначе до плочата е 2,60 м
    б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - ПВЦ двоен стъклопакет на Rehau
    в) квадратура на прозорците; - всекидневна: 3,75 кв.м.; спални: 4,35 кв.м. във всяка от трите
    г) изложението на помещението; - всекидневната е с южно изложение, а спалните със северно
    д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - първи жилищен етаж, над гаражи, едната стена на всекидневната и едната спалня е външна (калкан), в горния апартамент не живее никой и най-вероятно няма и да живее в близкото бъдеще
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; - всекидневна с кухненски част (бокс) и три спални, баня/тоалетна, перално, дрешник към едната спалня, голям коридор (около 13 кв.м.)
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? – апартамент с обща площ 138 кв.м.
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? – Варна
    5. Каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - зима: 24-25 градуса, лято: 22-23 градуса
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - таваните са изолирани с 5 см каменна вата на Knauf, а стените ще се изолират външно с 10 см стиропор или вата (за тях все още обмислям най-добрия вариант)
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? – всевъзможни
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - цената не е от решаващо значение, гоня комфорт и надеждност
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - предвид предходната зима до -20 градуса
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе