Памперс....????
Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk
Памперс....????
Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk
За финален бандаж на връзките на вътрешното тяло.
Aха...спестили са ми ги.Продават се ,да си избия малко от монтажа ..
И аз се чудих какво е това. Сложили са го в найлоновата торба с инструкциите, кетахиновия филтър и йонизатора.
Здравейте колеги, зa тaзи зимa планувам да премина на инверторен ĸлимaтиĸ зa oтoплeниe, зaщoтo cъм нa мacлeн paдиaтop 3kW и за изминалата зима максималния ми разход за отопление удари 823kWh за месец. B Coфия cъм, стара едноетажна къща 40кв.м, c ĸлимaтиĸa щe oтoплявaм само спалня 14m2 нa 2,2m виcoчинa, 31ĸyб.м, направо ви пускам подробна схема на жилището:
Oтнocитeлнaтa влaжнocт в спалнята cĸaчa eдин път в ceдмицaтa, тъй ĸaтo ce cyши пране в помещението. В дневната/кухнята рядко се включва духалка само като се седи там, но отоплението е предимно пасивно вследствие на загубите от стаята, нормално вратата към дневната седи затворена и се отваря рядко за малко колкото да отвърне въздуха. Антрето и банята не се отопляват и вратата към тях седи винаги затворена, температурите там си падат под нулата, но за сега това ми е възможността.
Ориентирал съм се към японски марки, бюджет около 2000лв (+/-), хвърлил съм око на Mitsubishi и Daikin:
Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE
Daikin FTXM25M
Въпроса ми е дали 9000BTU ще ми свърши работа или трябва да се търси 12000?
Имате ли мнение дали си заслужава ZUBADAN серията на Mitsubishi, която я дават, че държи до -25 градуса или е загуба на пари?
Като цяло давайте предложения, че с климатична техника съм бос. Мерси предварително.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 03-09-17 в 10:56.
Абе брат,хем викаш че си тънък и немаш пари ,хем искаш да се мяташ на Зубадан за 2200 за тия мижави 14 квадрата ? 850 киловата за отопление с един маслен радиатор !? При условие че сам казваш,че дневната ти и кухнята рядко виждат духалка,а антрето и спалнята - хич ! Ти би трябвало да нямаш покрив в тая къща ? Ама гледам си написал че имаш,и то изолиран.
Вземи си едно Хитачи или Фуджи 12-ка от 1200 лева с монтажа ,има ги на промоция в момента и го монтирай на другата страна на спалнята,до прозореца срещу варата на хола.Зимата може да насочваш клапите така ,че въздуха да минава през вратата и да топлиш и него.
И Gree Change за 800 лева да си вземеш пак ще ти свърши същата работа.Гледам грамотен мъж си,направил си схема за пример,кой ви пълни главите с тия глупости за климатици от по 2000 >>>> лева не знам.
Аз пък не виждам нищо смешно. Човекът много правилно Ви е посъветвал. Какъв е смисълът да вземаш кредит и да го налееш в една машина от която няма нужда /еле пък и Зубадан/? Машините, които Ви е посочил ще Ви отопляват без проблем и двете помещения и сметката за отопление ще падне доста. Друг е въпросът ако искате да имате "показни" машини-тогава вземете кредит и купете Дайкинът. Ако вземете малко по-голям кредит си купете японски Дайкин Уруро-Сарара-те са върха на сладоледа.
Няма проблем да се дадат съвети, но прехвърлете мнението си в точната тема. Също така, на някой модели сте объркали сигнатурите....
black - за тези пари аз бих сложил във всяка стая по едно :
MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZMP-S
Този пост е редактиран от Aleksandars; 03-09-17 в 16:17.
Здравейте,
Предстои ми цялостна климатизатиция на апартамента и се нуждая от съвет какъв климатик да избера. Като марка на първо място съм се насочил към хиперинверторните модели на Mitsubishi Electric, други варианти са Daikin, Toshiba и Fujitsu. Мислех също и за Mitsubishi Heavy, но от фирмите във Варна не ми ги препоръчват, неясно защо.
Ето и информация за сградата:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора – жилищно, сградата е построена 2003 г., тухла, не е на булевард, единствено западната и част е открита, а около другите страни има жилищни блокове
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - приоритет е отоплението, но ще се ползва и за охлаждане в големите жеги
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; - всекидневна с кухненска част (бокс) 30 кв.м., 75 куб.м., спалните са по 18-20 кв.м., съответно 45-50 куб.м., смятам ги на височина 2,50 до гипсокартона с ватата, а иначе до плочата е 2,60 м
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - ПВЦ двоен стъклопакет на Rehau
в) квадратура на прозорците; - всекидневна: 3,75 кв.м.; спални: 4,35 кв.м. във всяка от трите
г) изложението на помещението; - всекидневната е с южно изложение, а спалните със северно
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - първи жилищен етаж, над гаражи, едната стена на всекидневната и едната спалня е външна (калкан), в горния апартамент не живее никой и най-вероятно няма и да живее в близкото бъдеще
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; - всекидневна с кухненски част (бокс) и три спални, баня/тоалетна, перално, дрешник към едната спалня, голям коридор (около 13 кв.м.)
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? – апартамент с обща площ 138 кв.м.
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? – Варна
5. Каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - зима: 24-25 градуса, лято: 22-23 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - таваните са изолирани с 5 см каменна вата на Knauf, а стените ще се изолират външно с 10 см стиропор или вата (за тях все още обмислям най-добрия вариант)
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? – всевъзможни
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - цената не е от решаващо значение, гоня комфорт и надеждност
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - предвид предходната зима до -20 градуса
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.