Първоначално публикувано от
d_alexiev Здравейте.
След доста лутане из магазините и четене тук се колебая между тези три модела LG DM18RP vs DAIKIN FTX50GV vs MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 50ZS-S. Става въпрос кой ще е най-надеждният вариант от тези и ще ни топли най-добре. Стаята е кухненски бокс със трапезария и всекидневна в едно, което прави 35 квадрата и 91 куб.м с прозорци 10,5 кв.м. и западно изложение, блокът се санира и ще е с изолация 8см. LG е нов модел, който хвалят доста по фирмите, но за мен е нов и неизпитан. Търсих теми за него, но за подобен модел прочетох, че имали голяма гаранция , но на компресора, иначе платките им заминавали бързо, за Daikin-a видях тема в който е заприличал на снежен човек
, за Mitshibishito не намерих също за този модел. Вратата към коридора ще я държим отворена. (В спалнята ще има друг климатик, а неговата врата води към същия този коридор и там вратата също ще е отворена). Интересува ни да е НАДЕЖДЕН и да ни е ТОПЛО, а не да мръзнем зимата. Тук често падат температурите до -10, -15 градуса и не знам при тези стойности, кой запазва най-добри показатели и не си губи голяма част от мощността. Ако се сещате за по-добър вариант , бюджетът е около 2200лв. Имам малко съмнение дали мацката от магазина, докато е записвала модела на Mitsubishito не го е объркала с SRK/SRC 50Z
M-S, защото в сайта им е посочен този модел.