Страница 216 от 334 ПърваПърва ... 166206214215216217218226266 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,226 до 3,240 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2017

Отговор: Избор на климатик 2017

Дано вече не стана банален за някой! Доста се рових, доста четох и със семейния съвет .. дори .. обсъдихме, но явно климатиците не са най-доброто решение за отопление през зимата и то на нашата къща. Предвид разположение и т.н. неудобства. По принцип искаме да имаме по-ниски сметки за ток, т.е. трябва да се купува нещо поне А++ и бюджета хвръква към 7-8-9 000, даже може и нагоре заради хола и евентуално кухнята, в които трябва да се монтират климатизатори с подово тяло, а там цените са по-високи. Според мен е нерентабилно, а и сметката за ток няма да е по-малка от 200+, ще има още един 24ка монтиран в един друг коридор, даже си мисля за 250+.
    Та пак много четене и стигнах до решение да не влагаме много пари в техника сега, да купим едни от среден клас, които да ни топлят тази и евентуално другата зима и в един слънчев пролетен ден, след 1-2-3 години да направим тотален ремонт и инвестиция в алтернативно отопление, за което пак трябва четене и консултация.
    От многото четене и съвещания с половинката се спрях на едни машини, като приемам и алтернативни предложения, като бюджета, който ще отделя е до 4000 лв и слагам едни 500 лв за всеки случай. Общо взето тези климатици ще се ползват само през лятото, за да ни спасяват от жегите, след както споменах 1-2-3 години, а до тогава ще се налага и да ни топлят.
    Спрял съм се на:
    Daikin FTXB35C/RXB35C или Gree GWH12KF K3DNA6G Change за детската и кухнята или само детската
    и с подово тяло GREE GEH12AA-K3DNA1B, Daikin FVXS35F/RXS35K, Kaisai KUE-18HRFN4/KOB30U-18HFN4, GENERAL Fujitsu AGHG12LVCA/AOHG12LVCA, Mitsubishi Heavy industries SRF 35 ZMX-S за хола и евентуално кухнята, като последните 3 са в случай, че първите 2 наистина няма да ми свършат добра работа. Те ще вършат работа, но дали ще е ефективна. Кайсай е 18ка, но е на цената като на Дайкин със 100 лв отгоре и според мен, ако е добър, защо да не сложа него.
    Приемам и алтернативи!

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Живее в
    Велико Търново

Цитат Първоначално публикувано от stav123 Виж публикацията
    Здравейте,

предстои ми покупка на климатик и съм набелязал няколко модела, но имам нужда от съвет, тъй като не мога да взема решение, така че всяко мнение е добре дошло. Става въпрос за:
    - стая със западно изложение
    - 35м2, височина 2.70м,
    - ПВЦ дограма (двоен стъклопакет) и външна изолация, ново строителство.
    - стаята е хол + кухня
    Бюджетът ми е около 2000лв, като търпи промени в рамките на 200-300 лева нагоре, ако е необходимо (препоръчително е и монтажът да е в крайната цена). В момента съм се спрял на няколко модела, след като поразпитах, но не знам кой да избера.

Daikin Comfort FTX50GV
    Климатик DAIKIN FTX50GV от серия Comfort | Марси ПКМ

Fujitsu General ASHG12LTCA
    Климатик стенен инверторен General Fujitsu ASHG12LTCA/AOHG12LTC - Bulclima
    Fujitsu General ASHG14LUCA
    Климатик стенен инверторен General Fujitsu ASHG14LUCA/AOHG14LUC - Bulclima

кой от тези 3-те би бил най-за предпочитане? Тази 12-ка на фуджитсу няма ли да бъде малка за тази стая ?

Благодаря!
    Преди месец и аз обмислях как да климатизирам почти същото помещение. Освен дайкина, разгледай и 18-ките на Тошиба, моделите Сузуми и по-новия Шорай. Аз обаче си избрах Мицубиши Електрик MSZ-SF50VE. За него тук намирам и хубави, и не толкова хубави отзиви, като цяло го критикуват модела. Имам приятел с такъв, отидох, разгледах го и ми хареса. Приятелят ми го ползва вече 3-та година, няма забележки, топли си, няма проблем с дефрости или неадекватно авто, за което го хулят тук. Работи много тихо, има седмичен таймер, който май е единствената му екстра. Има огромно 55-кг външно тяло, най-голямото, което съм виждал на 18-ка. Повече впечатления напролет :-)
    Jack Krauser, rosswen и Rafailiev харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Някой спец ще обясни защо подовите модели са по скъпи ? По комфортни ли са,по ефективни или просто щото стоят по естетично и красиво под прозорците ? На мен лично не ми се струва добра идея нещото да ми издухва целия пепелющак от пода и да ми го разнася по стаята.
    kokovox и rosswen харесват това.

5. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Издухването на "пепелющака" , не е функция на климатика. Той само превърта праха на собственика, въпрос на хигиена.
    Подовият климатик е по-ефективен в режим отопление.
    Цените ги формира производителя и пазара, ако не се търсят, няма да се произвеждат.

Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
    Aleksandars одобрява това.

6. Тук е от
    Nov 2013

А при подовите как стои въпросът- разположение на външно тяло спрямо вътрешно, ако външното е на тераса с плътен парапет и/или не е удобно да се сложи на пода на терасата.

7. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    Някой спец ще обясни защо подовите модели са по скъпи ? По комфортни ли са,по ефективни или просто щото стоят по естетично и красиво под прозорците ? На мен лично не ми се струва добра идея нещото да ми издухва целия пепелющак от пода и да ми го разнася по стаята.
    8 поста по-нагоре съм обяснил, че външното тяло изобщо не е еднакво, а е с много по-голям капацитет. Това е нужно, защото входящия въздух е с много ниска температура долу при пода (около 3-4-5-6 градуса по-ниска отколкото е при тавана) и това изисква по-голям капацитет, за да може изходящата струя да е с комфортна температура. Дал съм пример с Midea MFA-12HRN1 и Midea MSR-12HRN1. На подовия единия външното тяло е 41кг (колкото на 18-ка), а на стенния е 27кг. Вътрешните тела също са с различен капацитет. Примерно MSR-12HRN1 е 7кг, а MFA-12HRN1 е 15 (почти двойно по-големи топлообменници). Отделно е дизайна, пазарната ниша, маркетинга,, количествата произведени бройки и т.н.
    Същото е положението и с другите марки, просто давам пример с нещо, което ми е познато като техника в случая Midea. В стария офис имахме подови Daikini, където външните тела бяха като на 24-ки (60-70кг), а се водеха 14-ки или нещо такова. Не помня конкретни модели.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Ventsislav Negentsov Виж публикацията
    8 поста по-нагоре съм обяснил, че външното тяло изобщо не е еднакво, а е с много по-голям капацитет. Това е нужно, защото входящия въздух е с много ниска температура долу при пода (около 3-4-5-6 градуса по-ниска отколкото е при тавана) и това изисква по-голям капацитет, за да може изходящата струя да е с комфортна температура. Дал съм пример с Midea MFA-12HRN1 и Midea MSR-12HRN1. На подовия единия външното тяло е 41кг (колкото на 18-ка), а на стенния е 27кг. Вътрешните тела също са с различен капацитет. Примерно MSR-12HRN1 е 7кг, а MFA-12HRN1 е 15 (почти двойно по-големи топлообменници). Отделно е дизайна, пазарната ниша, маркетинга,, количествата произведени бройки и т.н.
    Същото е положението и с другите марки, просто давам пример с нещо, което ми е познато като техника в случая Midea. В стария офис имахме подови Daikini, където външните тела бяха като на 24-ки (60-70кг), а се водеха 14-ки или нещо такова. Не помня конкретни модели.
    Не при всички произведители е така. На МХИ подовите са със същите външни тела като стенните.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    kokovox одобрява това.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Не само на MHI, също и Toshiba, Daikin, General... Външите тела се ползват и при стенни машини.
    kokovox одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Подовите тошиби не се ли комбинираха с външно сузуми или външно дайсейкай?

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Комбинират се външно тяло на Suzumi +.
    Ventsislav Negentsov одобрява това.

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Могат и с външно на Daiseikai да работят отлично.

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Стига на клиента да му допадне цената....

16. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Търси се климатик за спалня от 12 квадрата ,висока 2,60.Стаята е вътрешна отвсякъде.Изискванията ги знаете.Градацията по важност:
    1.Да топли при - 15 дори
    2.Да не работи в on/off
    3.Да не прави ветрилник в стаята.
    Ще се постави точно над леглото,така че трябва да е с втора клапа за да не достигне до главата на спящия дори и най нежния полъх на въздуха
    Лимитът определен за климата е 1500 лева с монтажа.
    Компромис с качеството може да се направи,но с парите по трудно.
    Климата ще се ползва засега от нежна и зиморничава възрастна дама,чувствителна към шума и склонна към настинки.
    Основните и страхове са,климата да не и предизвика схващане на вратните жили с последващо обездвиждане и всичките му негативи.
    Genadi80 одобрява това.

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

10 shorai....

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    ponyasd одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2011

А като е точно над леглото,какво става със падащия надолу студ при дефрост.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе