Преди десетина + години направих услуга на едно момче по молба на приятел.Оказа се сина на собственика на Осака.
Та викам - я препоръчай някакъв климатик от вашите.Е отговора бе - по-добре вземи нещо друго напр.Дайкин.....Май не искаше да се изложи.
Здравейте!
Нещо позахладня тук по Стара Загора и моля за предложения(основно за отопление) за таванен сплит до 1600лв. Всеки спестен лев отива за децата, които ще опитвам да отопля... Севера е единствената стена за възможен монтаж и е с вътрешна и външна изолация. Температури под -15 се случват, но не знам дали си заслужава да се споменават Помещенията които ще се отопляват са със споменати размери... С пейнт - толкова
Благодаря!
Този пост е редактиран от mohaxa87; 02-10-17 в 17:11.
Имам предвид, че рисувам с MS Paint и не са спазени пропорции...
Здравейте,
за хол в София 32м2 на 4-ти етаж (3 от стените са външни), изложение юг, си търся климатик главно за отопление, като искам да поддържам зимата в най-големите студовете температура от 22-23 градуса. Колебая се между Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEHZ ZUBADAN и Gree GWH18UC/K3DNA4F U-Crown. Моля професионалистите за мниние, кой от двата бихте препоръчали? Мнение на собственици на такива са също добре дошли. Също така бих искал да попитам:
1. Има ли друг (по-добър според вас) нискотемпературен климатик, който бихте препоръчали?
2. В друга тема видях, че вече имаU-Crown 2, но не го виждам в България, има ли смисъл да се изчака за него?
Благодаря предварително за мненията!
Поздрави,
Теодор
Този пост е редактиран от beshev; 02-10-17 в 16:11.
Задължително искам да има WIFI модул, за предпочитене вграден, както и да може да работи безпроблемно при до -25. Функции за самопочистване също не отказвам.
>beshev ..виж и този Daikin FVXS35F/RXL35M3-2580 лв. без монтаж го видях(не пиша къде,но ще го намериш)До -25 гр.Този е подобен-FUJITSU AGYG14LVCB/AOYG14LVCN NORDIC -30C
Предимство,че е подов и има голяма мощност на отопление,по-лош cop се компенсира според мене от подовия вариант и по -големия комфорт.ME e хубав климатик,ама 35 няма да стигне за 32 м2 с три външни стени .
Ето и специалната тема:
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...3%D1%80-8.html
>boghidar 77
лично мнение ,че климатик за 12м2 стая не е много смислено.Сега проверих в стая 14м2 имаме почти точно 2000kw за 4 месеца от 01.12 до края на зимата с конвектор.Тази зима,особенно януари беше доста студена.Стаята е без изолация с 2 външни стени север и запад.Това прави около 320 лв.Конвектора има програма която засича разхода.Значи като прибавим ноември разликата между климатик и радиатор в такава малка стая ще е около 200лв.Значи хубав климатик към 1500 лв. се изплаща за 7/8 години,а пък с 2-3 профилактики ще станат 10,което е сравнимо със срока на експлоатация.За неудобството да ти върти въздуха и шуми няма какво да говорим.В тази стая имаме климатик,но просто не искаме да го използваме за отопление точно поради посочените причини,друг е въпроса ,че не го бива.Пък и има интересни конвектори,които може би ще намалят разхода,вярно,че са скъпи но срока им на използване е доста по-дълъг от този на климатика.Напр.:
http://www.balmax.com/product.php?sr=4&r=47&r1=&p=325
Този пост е редактиран от cable; 02-10-17 в 18:58.
Личното ти мнение също не е много смислено! Има климатици и за такива малки стаи, че и по-малки. Две деца съм изгледал в такава стая с конвенционален климатик НЕО-9-ка` струващ 530 лв. с монтажа. Сега там има японска 22-ка и си е точно на мястото. Харчи 15-20 лв./м. и то в студа. Топли перфектно и почти безшумно. Айде накарай ме да сложа ламаринен нагревател и да му плащам по 100 лв/м. сметка!
Здравейте на всички винаги когато ми е трябвало нещо съм чел този форум но дойде момента в който се регистрирах и моля за помощ за избор на климатик
Въпроса ми е по скоро базов
Кой от тези двата климатика да избера защото съм пред голяма дилема
https://*********/invertoren-klimatik...tu-klas-a.html
или
https://*********/invertoren-klimatik...tu-klas-a.html
Щях да слагам хитачито но видях в един голям магазин че в този момент LG-то е на промоция и има 5 години гаранция (3 години на хитачито)
Двата са с един и същ енергиен клас
LG-то има йонизатор на въздуха и вграден WiFi контрол.
Гаранцията както споменах е по голяма с 2 години и отделно има 10 години на компресора
Ще се използва в хол с квадратура 21кв.м. големи прозорци и южно изложение и ще има опция да се отваря примерно вечер една врата към малка спална с квадратура 9 квадрата (северно изложение)
Благодаря за разбирането и приятна вечер