Гледах ги, но са прекалено близки като параметри да преценя и се надявах на някаква "вътрешна" информация откъм производство, качество и т.н. или пък други предложения
Здравейте
Необходим ми е климатик за хол 17 кв.м на 2-ри етаж, тухла. 1 външна стена, изложение изток, гипсократон с вата на тавана и външната стена. Климатикът ще се използва основно за отопление. Желана температура през зимата 22 - 24 градуса.
Към момента съм се насочил към GREE GWH12KF / K3DNA6G CHANGE.
Въпроса ми е заслужава ли си да завиша бюджета за някои от следните модели и кой от изброените би бил най подходящ (отворен съм и за други предложения в този ценови диапазон):
FUJITSU ASYG 12LMCE
TOSHIBA RAS-13BKV-E / RAS-13BAV-E MIRAI
DAIKIN FTX35J3 / RX35K Comfort
Доколкото успях да се информирам от форума, GREE топли добре, но е малко по шумно (това не ми е проблем). Попаднах на мнения, че GREE-то харчел повече ток. Но какво точно значи това? Каква би била разликата (приблизително) в месечното потребление ако избера Gree и ако избера FUJITSU (TOSHIBA, DAIKIN .....)?
Благодаря предварително за мненията!
Поздрави!
Здравейте, може ли мнение - кой от двата климатика да избера?
Fuji Electric RSG12LMCA/ROG12LMCA
Daikin FTX35J3/RX35K
Много сте изписали Успях да прочета последните 30 страници, но взе да се съмва и си задавам въпроса.
Кухня/всекидевна/хол ~45кв, Г образно, има колона и чупки.
Има ~9 кв частично усвоена тераса с вътрешна изолация отвсякъде.
Прозорци ~7 метра.
Западно изложение, лятото става страшно.
Коридор ~ 9кв м, който искам също да подържам с климатика. Донякъде.
Над мен има апартамент, но не се живее, под мен е възрастна жена и доколкото разбирам не топли особено.
Под (ламинат) и таван нямат изолации.
Дограма - нова четири сезона, хубава
Климатикът ще се използва и зимата и лятото.
Пловдив, ЕПК.
Децибелите на вътрешното тяло са ми важни.
Гледам тези 2-та модела, но ако препоръчате нещо друго (по тънко) - супер.
mitsubishi heavy srk50zmx-ssrc50zmx-s diamond
mitsubishi electric-msz-fh50vemuz-fh50ve
Освен това, мястото където слагам климатика подходящо ли е? (зеленото на схемата).
Този пост е редактиран от Aleksandars; 03-10-17 в 07:13.
heeeep, аз бих Ви препоръчал следните модели:
General Fujitsu ASHG24LFCC Energy Plus 2
Mitsubishi Heavy Industries SRK63ZR-S~SRC63ZR-S Diamond
Toshiba RAS-22PKVSG-E Shorai
Hitachi RAK-60PPA/RAC-60WPA Performance
Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZSX-S~SRC50ZSX-S Diamond
Но най-добро ще е, преди да вземете решение, да се доверите на фирма която да направи оглед на място и с Вас да обсъди нещата които Ви интересуват относно моделите.
Itso_mb, от моделите които се изброили, в избора оставете само 12LMCE. Може да добавите:
Toshiba RAS-137SKV-E3 AvAnt
Panasonic CS-TZ35TKEW~CU-TZ35TKE
Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC Performance
Carrier 42ЕQV035M/38ЕYV035M XPower GOLD
Gree GWH12KF-K3DNA6G Change което сте споменали е решение, но трябва да сте наясно с модела като цяло.
Няма да коментирам повече.Гледам,че експертите одобряват мнението на колегата.Тогава нека те да кажат кой климатик е по-хубав от моя ME FD35.Очевидно съм се минал тъй като се ръснах над 2к за него,пък и 9-ката беше над 2к,а колегата за 12м2 питаше за 1500 лв. нещо.Тъй като аз очевидно не мога да му помогна,Вие кажете кои са Вашите perpetuum mobile(дето топлят за 15 лв. на месец),че и аз да науча нещо.Аз с 35 съм далече от 30лв./месец,признаавам си,пък изобщо не ми се мисли ,ако бяха премерени януари 2017,за което време говорим!!!
И деца знам как се гледат на климатик.Само да не са моите!
Хайде и да е топла вечерта ни,а пък всеки си знае кой с кво.Аз затова дадох примера с ракийките,и двете еднакви градуси,пък мене повече ме сгрява едната.
''И да паднем и да бием,пак ще се напием''
Този пост е редактиран от cable; 03-10-17 в 10:58.
Aleksandars благодаря за бързият и изчерпателен отговор.
За съжаление нямам пряк контакт с Gree GWH12KF-K3DNA6G Change, така, че информацията, която имам за модела е от форума. След като прочетох темата в раздела за Gree, разбрах, че е малко по шумен и това което за мен е по важно е по-високата консумация (но колко по висока би била в сравнение например с 12LMCE). Какво друго трябва да знам и да съм наясно за модела според вас?
Благодаря предварително!
Здравейте , кой от посочените от мен климатик е удачния за хол от 20 кв.м.и всекидневна от 10 кв.м. свързани с портална врата и с общ обем от 77 куб.м.?Ще си използва за отопление и охлаждане, с изложение на стаите юг - изток , новосаниран панелен блок, с по една тераса остъклена на стая в Кърджали.
Спрял съм се на тези климатици:
1. LG H09AL-NSM/H09AL-UE1 ATHENA, 9000 BTU, Клас A+++
2 LG H12AL-NSM/H12AL-UE1 ATHENA, 12000 BTU, Клас A+++
3. Fujitsu General ASHG12LTCA/AOHG12LTC, 12000 BTU, Клас A+++
4.Fuji Electric RSG-12LTC/ROG-12LTC, 12000 BTU, Клас A+++
5. Mitsubishi Heavy SRK35ZMX-S/SRC35ZMX-S DIAMOND, 12000 BTU, Клас A++
6. Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE, 12000 BTU, Клас A+++
Спрял съм се на номер 1 . Добър избор ли е?
Моля за компетентен отговор.
Този пост е редактиран от bolo7m; 03-10-17 в 14:13.