С тези разсъждения ви личи липсата на възпитание и самочувствие. Вие точно от колко модела имате лични впечетления, че ми давате акъл и се правите на много знаещ?
Ако се чакаше само на специалистите да пишат нямаше да има много отговори, а пък още по-малко обяснения. И така доста хора не получават отговор на въпросите си, което е жалко. Но пък някои " пишман специалисти" са тук само за да се заяждат с хора доста над тяхното интелектуално ниво.
Здравейте, нов съм тук и искам съвет. Колебая се м/у няколко модела 12-ки. Ще отоплявам 45м3. стая. Това са среден клас климатици, не мога да отделя повече пари! Моля дайте съвет.
PANASONIC CS-DE35TKE/CU-DE35TKE
TOSHIBA RAS-13BKV-E/RAS-13BAV-E
SHARP AY/AE-XP12RMR
GREE GWH12MB-K3DNE3G
Midea Mission MSMBBU-12HRFN1
Fujitsu ASYG 12LMCE/AOYG12LMCE
Hitachi RAK-35PEC/RAC-35WEC
Daewoo DSB-F1201ELH-V
Finlux FDCI-12QL46 WF
Daikin FTX35KM/RX35KM
ELECTROLUX EXI12HJIWI/EXI12HJIWE
ELECTROLUX EXH12HV1WI/WE
SetCombG Форуми са най-доброто място, в което ще получите мнение и помощ при избора на Климатик както от потребители, така и от специалисти. Преди да питате какъв климатизатор Ви е необходим, трябва да си/ни отговорите на въпросите:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора?
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
С "високото си интелектуално ниво", можете ли да се сетите, защо професионалистите пишат все по-малко?
Сигурно за да има поле за действие на "специалисти-ентусиасти". Жалко само за хората, които разчитат на професионален съвет относно климатиците. Толкова по темата.
Преди две години много ми беше чудно защо след като съм си купил инвертор с възможно най-ниския минимум на пазара, ми работи като конвенционален климатик вкл./изкл. Почти непрекъснато. Тогава не получих професионален отговор и се наложи сам да си отговоря. Е отговорих си, но отговора не звучи добре. Та на някои въпроси отговор може да се получи само от потребител.
"Спестете и едни 500лв и и предложете MHI 20 ZMX-S - стария модел. Ще пее в това стайче и ще работи незабележимо и икономично. Предполагам и другите модели, които гледате, но те са по-скъпи. За цена, качество, комфорт и икономичност 20 ZMX-S е номер 1 за мен."
kokovox, мерси за отговора, но след като прочетох раздела за дадения модел във форума оставам с впечатление, че има недоволни от шум, който се появява в някои бройки?
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Здравейте, колебая се м/у няколко модела 12-ки. Ще отоплявам 45м3. стая. Моля дайте съвет.
PANASONIC CS-DE35TKE/CU-DE35TKE
TOSHIBA RAS-13BKV-E/RAS-13BAV-E
SHARP AY/AE-XP12RMR
GREE GWH12MB-K3DNE3G
Midea Mission MSMBBU-12HRFN1
Fujitsu ASYG 12LMCE/AOYG12LMCE
Hitachi RAK-35PEC/RAC-35WEC
Daewoo DSB-F1201ELH-V
Finlux FDCI-12QL46 WF
Daikin FTX35KM/RX35KM
ELECTROLUX EXI12HJIWI/EXI12HJIWE
ELECTROLUX EXH12HV1WI/WE
Или предложение от вас - бюджет 1200лв.
Ето и отговотите на почти всички въпроси!
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - и за двете
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? хол в блок, 6-ти последен етаж, 18м2, 45м3, пвц дограма
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Плевен
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - лято 23, зима 20
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - без изолация
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - муз. с-ма и тв
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. не повече от 1200лв.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - 21 лято, 25 зима
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
LMCE
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Здравейте, предстои ми покупката на климатик. За кухня и хол в едно. Апартамента се намира в Пазарджик на последен етаж и ще се ползва за отопление и охлаждане. Стаята е 35 квадрата и около 85 кубика, прозорците са PVC с обикновен стъклопакет, изложението е югозападно. Искам да поддържа 23-24 градуса зимата и 25-26 лятото. Изолацията на тавана с гипсокартон и вата, а на външните стени с смесена но мисля че е прилична. В помещението има хладилни, климатик, телевизор, готварска печка и лаптоп. Сумата не е определена с точност но мисля до 1500 лв. Ще разчитал на климатика през цялото време- зимата до -10/-15, лятото до +40+42.
Всъщност fujitsu спряха модела lmca и пуснаха фейслифта lmce. Fuji и general май още са си на стария модел и нямат lmce. Как точно стоят нещата?