Да нямат, но може би ще гарантират безпроблемната му работа!
Именно за това пиша тук, защото търся професионално мнение!
Да нямат, но може би ще гарантират безпроблемната му работа!
Именно за това пиша тук, защото търся професионално мнение!
Спор няма, човекът само отбеляза, че климатикът не е отоплителен уред и не топли. И най-тъпата българска бабичка може да разкаже с какъв радиатор се е отоплявала досега, за да я ориентират към подхозящ размер машина. Не вярваме обявените квадратури по сайтовете да се отнасят за бабичката или любовницата на собстменика им, затова твърдим, че да несъстоятелни и подвежзащи.
@ponyasd Ако не можеш да си изчислиш загубите, имаш две възможности - или преоразмеряваш съзнателно, или предвиждаш резервен отоплителен уред тип "духалка".
Аз не разбирам нищо от строителни ремонти, затова питам някой дето разбира и тогава почвам. Или не почвам, а плащам на някой дето разбира и ще го направи по-добре от мен. Сещаш ли се на къде бия? Не може човек да разбира от всичко и не е срамно да питаш или да си платиш друг да свърши работа за която не си сигурен, че ще я свършиш, така че да ти харесва и да ти върши работа. Дано ме разбра!
Не забравяй,че повечето спецове,търговци,майстори и прочие ще ти препоръчат винаги това,което на тях им е най угодно.Всеки гледа нещата през неговата призма в днешните меркантилни времена.Аз също винаги съм пледирал ,че е желателно да не се занимаваме с неща които са ни неясни.Но се оказа че мога да си направя покрива много по добре от майстора взел ми 35 лева на квадрат за труд,оказа се че майстор прави баня за 800 лева в пъти по качествено от друг който взема за същия труд двойно,оказа се че и за 1200 лева мога да си купя съвсем приличен климатик,вместо масово предлагани от спецове машини струващи двойно повече и т.н....
Ако уважаваш себе си и тези, с които съжителствуваш, е добре да подминеш първия вариант с преоразмеряването. Нека изборът се сведе до избор на резервен отоплителен уред, там вариантите са достатъчно много
Не това е проблема. И ние двамата с теб постъпваме или бихме постъпили по същия начин. Би било лицемерно да пледираме друго. Гадното е, че повечето търговци съзнателно те натискат да преоразмеряваш, за да не ги занимаваш в студовете с проблеми от сорта на "машината не топли". А в последствие няма как и на кого да се оплачеш от липсата на комфорт, освен да се регнеш в някой форум и да почнеш да хейтваш неща, нямащи много общо с основния проблем
Това си е чист AUX, само че ребрандиран. При -15 едва ли ще успее да стопли 18 квадрата, но до -5 да кажем ще е ОК ако не се изключва никога. По-надолу - с помощ от друг отоплителен уред за 10-те най-студени дни в годината
- - - - - - - - - -
Това не е вярно!
Finlux ги купиха Вестел преди няколко години, но дизайнерския център си е финландски все още.
Специално този AUX произведен за Finlux си е с техен дизайн на вътрешното тяло. Само пластмасите са различни, иначе си е чисто ей това като техника:
http://aux.bg/catalog/product_details/238
- - - - - - - - - -
В Банкя има една къща с 120см стени - реално са 2 стени по 25см и между тях 70см вата :D
Отопляват стаите само от другите уреди - телевизор, хладилник, осветление ...
Дори до +10 градуса се налага охлаждане.
Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 10-10-17 в 10:32.
Колкото и тривиално да звучи за много хора,за мен лично точното оразмеряване да климатика за определено помещение е от първостепенно значение.
Как обаче да определя параметрите,след като в характеристиките от сайта няма никаква информация за това,за каква квадратура или обем е проектиран климатика ? Нали поне някакви базисни цифри трябва да имам,от които да тръгна ? Или просто ще съзерцавам едно красиво парче пластмаса и ще гадая ? Предполага се ,че човек търсещ климатик живее в стандартна стая с врати вместо завеси,с нормален таван и има все пак някакви прозорци със стъкла по тях.Това са рутинни неща.Той няма да седне с калкулатора да пресмята първо колко джаула топлина му изфирясват през тавана,стените или цепнатините на дограмата и да се пита дали написаното количество топлина отделяно от климатика при някакви идеални лабораторни условия ще успее да го накара да ги компенсира тия загуби.
Аз предпочитам да си пазарувам от нета а не от местните търговци и "специалисти".Климатиците си ги купих от Софийски фирми ,с безплатна доставка.Само за инфо - от три климатика си спестих 600 лева купувайки ги от точното място.На местните търговци хич не им беше приятно и открито го изразяваха при монтажите.
Та всичкото това нещо го го пиша имайки в предвид онзи мой предишен пост,в който изразих възмущение от липсата на съществена информация за обикновенните клиенти.Липса,която в много случаи води до "не" продажби и подминаване.Разводних малко темата,за което съжалявам,но все пак поне мъничко се вместваме в контекста и.
Пони, няма нищо тривиално в това, да си мазохист. Един от начините за изчистване на душата, все пак. В гугълплей има калкулатор за изчисляване на клими, където се задават броя на прозорците, размерите и типа на стаята. Metrix Conversion. Можеш да го ползваш
Успех!
ponyasd, не си хаби нервите, човек. Живей си живота и не му мисли много, че сме като тея мухички дето им викат еднодневки :D
След 1-2 години ще ти изпусне стъклопакета на дограмата и ще решиш да го смениш с троен (32 мм) с K стъкло + бяло + 4 сезона; ще вземеш да сложиш някой окачен таван с вата или да си боядисаш стените с термобоя с микросфери (вече има доста качествени такива бои) и всичките ти сметки за климатика отиват по дяволите и пак ще си с преоразмерен климатик. Няма нищо статично във Вселената и всичко се променя непрестанно. А нали идвало и глобално затопляне сега...