Напротив презимували са само че при други потребители!
Sent from my Sony Xperia Z3
Напротив презимували са само че при други потребители!
Абсолютно съм съгласен и така трябва да бъде. Една и съща машина може да работи по-различен начин в различни по характеристики помещения. Затова се учудвам на самочувствието на хора без професионален опит да съветват други само възоснова опита със собствените си машини.
Съветите идват и от други места спрямо някой машини,но явно не се помни кой какво е писал!
Когато си обикновен потребител можеш да споделяш опит от експлоатацията на дадена машина, плюсове и минуси, които си забелязал, но да съветваш други за избор на конкретна машина.........едва ли. Аз поне така ги разбирам нещата. Дето викаше един колега: " Аз мога да бръсна, ама не ходя да бръсна другите по главната".
Ахам с климите се занимавам от скука и до някаква степен интерес.....
Забавно ми е как такава техника ,която е на средно към ниско ниво от към конструкция и иновация бива възхвалявана и причислявана като квантова физика .
Аз се занимавам с друг вид техника .Една много малка част е свързана с климатика ,но там е проста работа.
Тук битовите клими са друга работа......
Ако препоръчваш машина от среден или висок клас за кубатура/квадратура, които се вместват в границите, дадени от производителя, не виждам какво можеш да му сбъркаш. Примерно 12LUCA съм сигурен, че може да се ползва във всяко едно помещение от 15 m2 и височина до 2.60 м, освен ако не става въпрос за някое метално хале на полето... Бих го препоръчал с чиста съвест, а имам и преки наблюдения върху него. Какво по-добро от мнение на потребител?
На комшията винаги е по-голям, сигурно дори троен!
Не може всеки да е Професионалист в климатиците, като тебе Трябва да има и тъпаци, за да ни е интересно. Обикновено, потребителите изказват мнение или не се съгласяват с предложенията на специалистите, излагайки някакви доводи. Те не предлагат машини, а допълват с детайли за тях, които специалистите няма как и откъде да знаят, защото разчитат на чужд фийдбек (наблюдения), които не винаги се правят с очите на главата Информираният потребител знае как да отсява плявата, а на неинформирания мястото не е тук. Той знае всичко.
Това последното с мнението на потребителя.......
Потребителя трябва да плаща . Специалиаститв ще препоръчва.
Ако нещо не му хареса на протребителя в дадена техника........потребителя е виновен .
Това ако е Маркова машина.
Ако е някоя мидея,грее,Хитачи ......тогава е виновна машината
- - - - - - - - - -
ДОДО СЕ ЗАВЪРНА
Брей, че забавна била тая тема пък аз я пропусках досега с лека ръка.
Че тя по-забавна и от фейса бе.
И да не съм капо, ще питам нещо за един приятел:
По вътрешна информация 12LUCA на промоция във м-н Зора бил с компресор Панасоник. ???
За 07 и 09 са с Панасоник от сервизното, но 12-ката не.
Някой ако има инфо от по-горе, моля да сподели!
Благодаря!
Забавна е и още как!Бедният Българин си търси климатик,а му се предлага само едно и също!Три марки и пет модела от тях ,от което следва извода че някой предлага машинки който е купил евтино а иска да продаде скъпо.Защо тук никой не споменава Дайкин,Хаисенс,Хариер,Мидея,Хитачи,а само Тошиба,Митсубиши и Фуджисту!!!!
Ми на мен като ми предложиха за отопление на 5 места в Пловдив модели на триото, да не би да са се наговорили от Тракия до Кършияка. Параноични ставате вече.