Първоначално публикувано от
cToeB Здравейте. Тази зима ще се отоплявам на климатик в квартирата ми и имам нужда при избора на подходящ уред. По-долу съм описал параметрите на помещението. Ще съм благодарен на всички, които могат да ме ориентират в най-доброто в съотношение цена/качество. За съжаление бюджетът е скромен, но все пак собствениците на апартамента го определят
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
Жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора?
Целогодишно
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението: 20м2 височина 2,60м ; б) вида на дограмата и стъклопакета: ПВЦ, с двоен стъклопакет ; в) квадратура на прозорците: 3,5м2 (навън има остъклен балкон) ; г) изложението на помещението:Източно (слънце влиза предимно лятото до 10 сутринта); д) етаж на помещението в сградата: 4 от 8 ; е) какво е предназначението на помещението- спалня, всекидневна ; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение: Апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата: София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима: Зимата 22-23 градуса, лятото 25-26
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията: Изолация няма, най-голямата стена е външна за блока
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора: Телевизор с приемник и модем, осветление, лаптоп с рутер за него
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатора: До 1000лв с монтажа (ако е по-добре мога да отделя още макс 200лв)
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане: За отопление зимата -20, за охлаждане лятото - +40
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели: Помещението е чисто правоъгълно, като на едната дълга стена има неголяма секция
Не съм гледал никакви марки, още по-малко модели, защото грам не разбирам от такава техника.
Благодаря още веднъж на хората, които могат да помогнат с точен съвет за правилен избор на система.