Страница 180 от 334 ПърваПърва ... 130170178179180181182190230 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,686 до 2,700 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2017

Отговор: Избор на климатик 2017

Да попитам - харесах си за отопление в къща за помощение 35 квадрата следната машина:Hitachi RAK-50RPC/RAC-50WPC. До колко е удачна според вас? Има ли някой изявено по-добър климатик за горе-долу тея пари? И реално, след като е доста близък по параметри със RAK-50PEC/RAC-50WEC, има ли смисъл да дам 300 лева повече или мога да мина и с по-евтиния модел?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от koneto_ Виж публикацията
    Какво представлява тази плазма? Някой модели на мицубиши имат опция за wifi модул, а при 12ltc не намерих такава. Това определено би ми харесало. Значи както каза колегата при FH 25 контролираш струята ляво/ дясно, горе/ долу от дистанционното а при 12ltc само нагоре/ надолу. последното не знам дали ще ме бърка, но wifi-to си е краста. Да си го включвам от работа. Макар че предполагам , че бързо ще загрее помещенията дори и да е бил изключен. А причината поради която се ориентирах към по-мощен е зари това че сводът ще пречи на топлия въздух да навлиза в кухнята. това са си мои разсъждения де (без да съм ползвал климатик до сега)
    Въздуха се усеща по-свеж ( уж субективно) другото е ,че и да се появи някаква миризма изчезва много бързо!
    Това мога да го докажа/ демонстрирам.
    При мен хол и кухня са заедно и когато жената готви има миризма и без плазмата се измирисала значително по-бавно.
    Да допълня ,че имам и въздухопречиствател.
    В YouTube написа МЕ FH и ще видиш.
    положителното е ,че при МЕто плазмата се сваля за 2 сек и се чисти на мивката.
    При други клими Тошиба примерно йонизатора се чисти супер трудно и се разглобява климатика.
    Това значи или през 3-6 месеца да даваш по едни 100 лв за профилактика или да се занимаваш да го отваряш.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Ninka Виж публикацията
    Да попитам - харесах си за отопление в къща за помощение 35 квадрата следната машина:Hitachi RAK-50RPC/RAC-50WPC. До колко е удачна според вас? Има ли някой изявено по-добър климатик за горе-долу тея пари? И реално, след като е доста близък по параметри със RAK-50PEC/RAC-50WEC, има ли смисъл да дам 300 лева повече или мога да мина и с по-евтиния модел?

Погледни Нокрия -та за около 2200 се намира.
    Имам я в по- голям хол и е звяр
    Jack Krauser одобрява това.

4. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от koneto_ Виж публикацията
    Какво представлява тази плазма? Някой модели на мицубиши имат опция за wifi модул, а при 12ltc не намерих такава. Това определено би ми харесало. Значи както каза колегата при FH 25 контролираш струята ляво/ дясно, горе/ долу от дистанционното а при 12ltc само нагоре/ надолу. последното не знам дали ще ме бърка, но wifi-to си е краста. Да си го включвам от работа. Макар че предполагам , че бързо ще загрее помещенията дори и да е бил изключен. А причината поради която се ориентирах към по-мощен е зари това че сводът ще пречи на топлия въздух да навлиза в кухнята. това са си мои разсъждения де (без да съм ползвал климатик до сега)
    Уай фай е безполезна екстра, ще го ръчкаш една седмица и ще ти омръзне. Същата работа е да си го пуснеш от таймера.
    Плазмата премахва миризми и освежава въздуха. Примерно ако готвиш нещо, ако ядеш риба, ако пушиш цигари, включваш и след няколко минути миризмата изчезва и започва да мирише на свежо.
    rosswen одобрява това.

5. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    Това значи или през 3-6 месеца да даваш по едни 100 лв за профилактика или да се занимаваш да го отваряш.
    Това как го измисли?

Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
    Aleksandars одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията
    Това как го измисли?

Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
    В някоя от темите се спореше.
    Както винаги говоря от личен опит.
    Плазмата на FH я чистя на 3-4 месеца зимата , лятото на 2-3 месеца( става черна)
    Имам 3 даикин пречистватели и 3те се чистят през 2-3 месеца и се сменя филтъра.
    Пак са черни и спират да работят (може и да намалява капацитета им)
    Тошибата я имам от около 8 месеца след като скучаех се хванах и изчистих климите ,които имам .
    За моя изненада йонизатора почна да съска !
    Преди това не се чуваше и най-важното не се усещаше ,че работи.
    Уж нов климатик ,а зимата не съскаше и не се усещаше!
    Jack Krauser и milanov харесват това.

7. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от vubel Виж публикацията
    Здравейте, имам нужда от съвет за избор на климатик за спалня, която по-късно ще стане детска. Спалнята е сравнително топла и без пряка слънчева светлина.
    1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - основно за отопление
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението; - 14м2; 36м3
    б) вида на дограмата и стъклопакета - ПВЦ - 5 камерна - Сламандър, троен стъклопакет, 4 сезона + КА;
    в) квадратура на прозорците - 3,5м2; г) изложението на помещението - южно, без пряка слънчева светлина
    д) етаж на помещението в сградата, особености - 3 етаж от общо 4 + тавански помещения в блок; среден апартамент - тухла ;
    е) какво е предназначението на помещението - спалня/ детска в апартамент
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата - гр.Плевен
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 22-23 градуса
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - няма изолация, предстои поставяне на външна изолация на стената
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - няма
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.- 900-1100
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? отопление -15/по възможност -20/, за охлаждане почти няма да се използва - само в най-големите жеги
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
    Погледнете:

Hitachi 25 Performance
    Fujitsu General LMCA 9
    MHI 25 ZMP-S
    Toshiba Mirai 10
    Gree 12 Change

8.  

9. Тук е от
    Dec 2014
    Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Погледнете:

Hitachi 25 Performance
    Fujitsu General LMCA 9
    MHI 25 ZMP-S
    Toshiba Mirai 10
    Gree 12 Change
    Благодаря за предложенията. В този ред ли ги препоръчвате или са равностойни и няма голяма разлика между тях?

10. Тук е от
    Jan 2017

Привет.

Задачата е следната: отопление на хол с кухня (източно изложение), около 28 м2 (и евентуално спалня 14 м2) за около 2000 лева.

• Жилище
    • Отопление
    • 28 кв.м. при височина 2.6 - около 73 куб.м. (със спалнята - още ~37 куб.м, т.е. около 110 куб.м.)
    • алуминиева дограма, двоен стъклопакет
    • прозорци: 1.5 кв.м + врата ~2 кв.м. (и в двете стаи, а в спалнята има и френски прозорци - около 3 кв.м. общо)
    • източно изложение
    • София
    • Зима: ~22-23 градуса
    • Външна изолация (по една външна стена на стая)
    • Уреди: хладилник и печка
    • Бюджет: ~2000 лева
    • Зима: основно отопление / Лято: за най-горещите месеци
    • Прилагам схема

Няколко уточняващи въпроса:
    • Каква ефективност да търся: А++ или А+++?
    • По грубио сметки ще трябва 12-ка или 15-ка, или 18-ка - ако е за двете?
    • За multisplit хич няма да стигне бюджетът като гледам цените или има варианти?

За спалнята вероятно ще се вземе нещо от рода на Atlantic Solius за основно топлене.

Поздрави
    Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

vubel

В общи линии в този ред, но се консултирайте и човека дето ще го монтира.

Димчо

С този бюджет аз бих взел нещо сносно за хола, а за спaлните като съберете пари. Иначе може да стане миш маш - много топло в хола, много студенто в спланята и обратно.

Аз бих погледнал

Toshiba 16 Shorai ili Suzumi
    Fujitsu General 14 Luca ili LMCA
    Fujitsu General 12LT
    MHI 45ZMP-S
    rosswen одобрява това.

12. Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    vubel

В общи линии в този ред, но се консултирайте и човека дето ще го монтира.
    Благодаря много за съветите. Така и ще направя, ще се консултирам преди закупуването кой е най-добрият вариант.
    И един последен въпрос: Струва ли си малко повече пари за този модел?

http://www.klimatici-pleven.com/GENE...G-09LMCBN.html

13. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Че си струва струва си, но Велев да ви каже дали и колко. Аз съм от Пловдив, където зимите не са като плевенските.
    Genadi80 одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Яаа.... : " http://www.klimatici-pleven.com/GENE...G-09LMCBN.html " -това било "Hiper Inverter"....
    Не че е лош де ама.....

16. Тук е от
    Sep 2017

Добро утро на всички!
    Направих си регистрация тук при Вас, за да Ви споделя моят проблем- а той е в избора на климатик за отопление на две помещение(всекидневна и спалня). Четох доста коментари, разгледах доста марки и модели на климатици, но реших да пиша тук и да се допитам до Вас. Изискването ми е да е максимално икономичен и да се справя със задачата да топли и охлажда помещенията. Качвам и нарисувана схема за 10 мин на Paint, за да може и Вие да имате престава за самите помещения.

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? Жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? И за двете
    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/ троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
    а) Всекидневна - 17м2, спалня - 14,3м2 = 32,1м2 общо
    б) ПВЦ двоен стъклопакет
    в) 2,25м2 във всекидневната и около 5м2 в спалнята

г) югозапад и северозапад
    д) 6-ти от 7
    е) всекидневна и спалня
    ж) апартамент панелен

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? гр.Разград
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? лято - 23-25, зима - 22-24
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
    На всички външните стени има фибран 2см и декоративни плоскости от стиропор на тавана във всички помещения(ако това е изолация изобщо). На пролет ще се прави саниране на целият блок.
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
    Тв, ел.печка, микр. фурна и хладилник
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 2500лв.
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? изцяло мисля да разчитам на него, но имам възможност да паля камина с водна риза в най, най-студените дни.
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели. Прилагам

От разгледаните от мен климатици на база Вашите коментари си харесах много :
    - MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ_FH35VE
    - FUJITSU
    AWYZ14LB NOCRIA
    За жалост си мисля че Митсу-то ще е малко за мен(а много си го харесах и все пак е А+++), май-трябва да се скочи на 50-ка(А++) от тях.. Нокрията е малко по-голяма и четох че има доста доволни от нея. Отворен съм и за други предложения!
    Моля Ви за съвет, ще съм Ви благодарен.
    Поздрави и хубав ден!
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от DJEmotioN; 08-09-17 в 10:35.

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Според мен сте за Тошиба супердайсекай 13-ка 8-ма серия на модела.

Мястото на монтаж става, ако не държите в спалнята да е повече от 20 до 21 градуса зимата в най-студеното време.

Ако държите температурата в двете помещения да се контролира индивидуално, ще са необходими два климатика.
    В противен случай е възможно при ниски температури под -5 градуса ако искате в спалнята да е 22-23 градуса, да трябва да зададете в хола-трапезария 24-25 градуса.

18. Тук е от
    Aug 2017

.
    Изпратено от моят SM-N910C с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от simeon777stefanov; 08-09-17 в 15:52.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе