Като мигне тока и седмичният таймер отишъл. На някои клими де, не на всички. Сега ако не ти се слуша "....т'ва сега що не работи..." си е хубаво през мрежата. Ако и този RM mini си мери и температурата и я виждаш на телефона какво по хубаво.
Ето това си мери температурата и влажноста в стаята и я виждаш на телефона си.
https://seemelissa.com/bg/melissa/meet-melissa
Тази зима спира тока за около 7-8 часа и още няколко пъти за по-кратко време, и нямам спомени да се е налагало да го настройвам наново. Но не съм 100% сигурен! Става въпрос за МЕ, MHI-то ще го видим тази зима. Спирал е тока, но без настроен седмичен таймер.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Някой с впечатления от този климатик Sanyo KRV-12TDAA? Не намирам почти никаква информация.
Твоето MHI е високия клас и е твърде вероятно да не прави проблем при прекъсване на елзахранването. При средния клас, платката на вътрешното тяло не помни параметрите на таймерите след възстановяването на елзахранването е необходимо да го изключиш и включиш отново от дистанционното. Много е тъпо!
Мисълта ми беше, че няма информация с впечатления В смисъл става ли за отопление ме интересува мен предимно и за предпочитане ли е спрямо списъка по-горе, който е дал Aleksandars.
Здравейте!
Може ли да ми дадете идея за климатик за кухня с остъклена тераса около 13-14кв. общо? Става въпрос за панелен блок в София 2-ри етаж, но терасата се пада точно над входа и е доста студено. Лошото е, че кухнята и терасата ги разделя свод(трегер) с барплот и мястото където може да е климатика е зад трегера на стената до прозореца на терасата. Знам, че това е много кофти място, но няма опция да го поставя другаде. Дограмата е нова 5камерна, 3-ен стъклопакет и вата само на тавана на терасата. Нямам вътрешна и външна изолация за сега, но ще сложа по-нататък. В блока няма парно. Със сигурност ще има топлпзагуби и ще топля входа, но нямам избор. Климатика ми трябва само и основно за отопление. Искам да топли и да е възможно най-икономичен. Бюджет до 2000 с монтажа .
Благодаря !
Този пост е редактиран от serpen7ine; 15-10-17 в 19:37.
General Fujitsu ASHG09LTCA Winner Silver
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-S~SRC25ZS-S Premium
Hitachi RAK-25RXB/RAC-25WXB Akebono
Toshiba RAS-10PKVSG-E Shorai
Panasonic CS-Z9SKEW~CU-Z9SKE Etherea
serpen7ine, нали си сложи 50-ка зубадан. Как е, пробва ли го?
Здравейте,
Предстои ми закупуване на климатик и исках да се допитам за мнение , разбрах че във форума има доста хора които са наясно с нещата , така че ще се радвам да споделите идеи и модели.
Ето и отговорите ми на въпросите от горе:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? Жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? За отопление и охлаждане
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
а) 23-24 кв.м ; б) ПВЦ дограма ; в) 5-6 кв.м ; г) чист юг ; д) последен етаж , с тавански помещения над него ; е) хол ; ж) апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? София , кв. Овча Купел
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? зима - 24-25 градуса макс , лято - нямам претенции
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? апартаментът със външна изолация , стените са тухла
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? хладилник , фурна , съдомиялня , телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. до 2000-2200 лв.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели. - качил съм схема на помещението
За момента най - доброто което ми предложиха (според мен , като осъзнавам , че не разбирам от тези неща) , е Toshiba RAS-13G2KVP-E Super DAISEIKAI 8
Ще се радвам на поне още няколко варианта и предложения , които да разгледам преди да направя крайният си избор.
Предварително благодаря.