Venvach писах ви на лични към кого да се обърнете.
Venvach писах ви на лични към кого да се обърнете.
Този, който гледате или
Fujitsu general 12lt
MHI 35 ZMX-S
MHI 35 ZSX-S
MHI 35ZS-S
Fujitsu general 12 Luca
Toshiba 13 Shorai
Привет! Предстои ми избор на климатизатор за :
Жилищно помещение за отопление и охлаждане с плoщ от 35 м2 (95 м3) .
Помещението е с югоизточно изложение и представлява кухня с всекидневна /хол/ и присвоена остъклена тераса (4м2) с около 12 м2 двоен стъклопакет + 5 профилна ПВЦ дограма. Терасата е изолирана отвсякъде, като съседите отдолу не са остъклени, а отгоре са. Намира се на третия етаж на стара тухлена сграда във Варна, не е санирана. Липсват други външни стени освен остъклената тераса.
Главната цел е поддържане на около 23 градуса през зимата и също толкова лятото при сравнително разумен разход на електроенергия.
Бюджет - 2500 лв.
Благодаря предварително.
Този пост е редактиран от alexasho; 16-10-17 в 19:35.
General Fujitsu ASHG18LFCA Energy Plus 2
Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZS-S~SRC50ZS-S Premium
Toshiba RAS-18PKVSG-E Shorai
Hitachi RAK-50RPC/RAC-50WPC Performance
Gree GWH18UC-K3DNA4F (LCLH) U-Crown
Gree GWH18TC-S3DNA1D (LCLH) Hansol
" Главната цел е поддържане на около 23 градуса през зимата и също толкова лятото. "
Не си мислете, че 23 градуса на отопление са равни на 23 градуса при охлаждане.
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
23 градуса са си 23 градуса Какво да си мисля друго? В настоящото ми жилище климатикът не се бута целогодишно от 23 градуса като зимата понякога го свалям до 21, когато спя.
Иначе благодаря на @Aleksandars за предложенията. Едно от неговите съвпада с моя непрофесионален избор
Има една доста грешна тенденция, при която хората поддържат много ниска температура в стаята през лятото, за да им е по-студено. Това може да е опасно за здравето и да доведе до настинка или мускулни схващания. Препоръчителните температури за лятото в режим на охлаждане са между 25 и 26 градуса. Не трябва да има резки температурни разлики между външната и вътрешната температува, това може да е особено опасно за хората със сърдечни заболявания.
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Съгласен съм. Дадените от мен температурни стойности са базирани на личната ми зона на комфорт, установенa след дългогодишна климатизация в дома и автомобила
Здравейте! Предстои ми поставяне на нов климатик в семейно жилище. Искам да ме насочите правилно в избора! Ипращам ви днни з жилището.За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? -жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? -цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението -30кв.м.;78куб.м.
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид -ПВЦ;двоен стъклопакет; КА
в) квадратура на прозорците - 7,5кв.м.
г) изложението на помещението-югоизточно
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености) – втори етаж, влиза се през врата от коридора, холът и столовата са едно цяло помещение/22кв.м./, има врата към кухненския бокс/8кв.м./която е постоянно отворена и от кухненския бокс се излиза през друга врата към коридора
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н - – хол, всекидневна и кухненски бокс
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? – в апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? – в североизточна България, гр.Разград
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? – около 24 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? – има външна и вътрешна изолация на външните стени
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? – телевизор и компютър
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? – от +40 до –20 градуса
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Добър ден на всички.Предстои ми покупка на климатик и имам нужда от вашата помощ.
1.Жилищно
2.Главно за отопление евентуално за охлаждане
3 Хол-.22кв приблизително 63куб.м/Стара пвц дограма не си спомням стъклопакетът какъв е 8кв .Втори етаж апартамент 1 и 3етаж са неотопляеми студено от всякъде
4.София/Лозенец
5.Желана температура през зимата около 24-27 градуса
6.Без изолация една външна стена
7.Телевизор +музикална система
8.около 1800лв търся качествен климатик дори се колебая за хиперинверторен
9.зависи от зимата януари тази година беше -25 да кажем до -20
10.нямам възможност за схема
Благодаря за съдействието С Уважение: Д.Любенов
Momo бюджет?
Любенов погледнете
Fujitsu general 12lt
Fujitsu general 12 luca
MHI 35 zs-s
Toshiba Shorai 13
Gree u crown 12
Здравейте!
Кой от тези климатици бихте ми препоръчали за партерен офис 5 м. х 3.20 м. х 2.60 м.Една външна стена с нова ПВЦ дограма.
Кооперация на 10 години с външна изолация.Плевен.
1. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 25 ZS-S
2.RAS-10PKVSG-E/RAS-10PAVSG-E SHORAI
3.ASHG12LMCA/AOHG12LMCA
4. Нещо друго
Ценови диапазон 1300-1500 лв.Не се посещава всеки ден,но понякога преспивам там.
Благодаря на всички отзовали се със съвет!