Здравейте, този климатик Sharp AY-XPC09JR/AE-X09JR, ще може ли да топли стая 17кв. с една външна стена и изолация 10см? Надежден ли е, и струва ли си покупката му или да се ориентирам към по-голям и др. марка?
Благодаря Ви предварително.
Здравейте, този климатик Sharp AY-XPC09JR/AE-X09JR, ще може ли да топли стая 17кв. с една външна стена и изолация 10см? Надежден ли е, и струва ли си покупката му или да се ориентирам към по-голям и др. марка?
Благодаря Ви предварително.
Този пост е редактиран от avenger; 24-10-17 в 10:11.
"Здравейте, този климатик Sharp AY-XPC09JR/AE-X09JR, ще можели да топли стая 17кв. с една външна стена и изолация 10см. Надежден ли е, и стрували си покупката му или да се ориентирам към по голям и др. марка.
Благодаря Ви предварително."
Ако не се лъжа, скоро някой беше препоръчал модела като много- добър!
Този пост е редактиран от chany; 24-10-17 в 08:36. Причина: [emoji485]
Дилемата при тебе е наистина сложна...За тези пари се купува 12 LMCA на Fujitsu ,който като оставим на страна факта че е бестселър в България за не знам си коя подред година вече,си е и един гарантирано качествен за парите си климатик ,изпълняващ коректно предназначението си .Избирайки Шарп-а заобикаляш сигурното и играеш Ва Банк.Но пък де да знам,може да обичаш предизвикателствата и авантюризма,да експериментираш,или пък просто зад ника djoro да се крие фирма продаваща въпросните климатици..
пп.Не казвам нищо лошо за Sharp-а,имам такива телевизори,които за мен лично са над всичко,и много уважавам фирмата,но за климатиците и (и дали всъщност не се крият само зад бранда ) не съм чул нищо .
Този пост е редактиран от ponyasd; 24-10-17 в 08:29.
С този Шарп няма ва банк, модела е много добър и изпитан във времето, няма вече такива машини.
Само с един клик на мишката го намирам на най малко 10 места,не знам колко е дефицитен ...Ако пък е наистина дефицитен ,би следвало да се помисли и за поддръжката ,ако не дай си боже нещо....
Това, че го има, не означава че е наличен.
Марката се изтегли от България.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
"няма вече такива машини."
ponyasd, edi1 няма в предвид, че липсват от пазара! Иска да подскаже, колко са качествени!
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Относно марката Sharp и аз бях резервиран към нея. Като купувах моя, в момента нямаха избор във фирмата, защото беше станало студено и имаше много търсене. Имаха 2 Hitachi-та и Sharp-а. И аз си мисля - Ъ, Sharp? И загледах Hitachi-тата. Но, не бях сигурен какво да избера. След съвет от човек от известна Пловдивска фирма, който ме посъветва изобщо да не пренебрегвам Sharp-а, взех него и не съжалявам. Каза ми, че са много яки машини. Това исках да споделя за марката. И двете тела работят тихо. Аз съм доволен!
Здравейте регистрирах се във форума защото имам нужда от помощ за избор на климатик.
помещение хол с бокс-28м2 ,но с височина 2.8м...78-80м3,
партер една външна стена тухла с изолация,ал.дограма.
интерсува ме топлещ климатик ще се използва за основно отопление-22-23гр....лятото няма нужда от клима за охлаждане).
Бюджет1500-1800лв с монтаж.От това ,което изчетох във форума съм се насочил към Gree change 18,погледнах,че и за Сузуми 16 се класирам питането ми е кой е по добрият вариант или друго решение в този ценови клас.Благодаря предварително.
В тези пари се вписва и 14лмца, @necata беше споменал, че е много топлеща машина. За тези пари бих взел тошибата или фуджиту.
Имал си ги и двата и това го твърдиш така категорично въз основа на лични наблюдения на двете машини в зимни условия и еднакви помещения ? Не оспорвам истинността,но все пак някакви аргументи дай (изключвайки тия на артия дето ги дават производителите,щото за мен те са малко като совите от Tween Peaks)
Този Sharp 9-ка по параметри е като 12-ка LUCA, което е по-високият клас от LMCA.
Имам Sharp от тези години (пак европейски Шарп; модел 12LSR) и начинът му на работа ми харесва повече от този на MHI ZMX-S Diamond. Изключително прецизна и интелигентна машина, а 12JR e по-високият клас.
Впечатления от 12JR нямам, но съдейки по ниския клас, не вярвам да е зле. Проблем е само сервизът, ако има такъв изобщо.
12LSR - работи вече 6 години и прекара 2 зими с температури -20 градуса. Топли, не замръзва, не дразни с чести дефрости. Ядове никакви.
Този пост е редактиран от babati; 25-10-17 в 12:56.