dodo, я напиши с по няколко думи за трите проблема, в какво са се изразявали и какво е било решението. Ще бъде по интересно от "етолонизирането".
Хайде, моля те.
Здравейте,
мой роднина има нужда от климатик за помещението по-долу.
това което му предлагат като цена/качество и най-вече отопление е Fuji Electric RSG18LFCA.
моля за вашият коментар.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление ще се ползва климатизатора.
3.
а) квадратурата и кубатурата на помещението - 36 кв.м. , 94 м3.
б) вида на дограмата и стъклопакета - ПВЦ - 12 кв.м. Прозорци
в) изложението на помещението - Североизток
д) етаж на помещениетоти - Трети , среден
е) какво е предназначението на помещението- хол, всекидневна.
ж) апартамент
4. София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима - 22 , 22
6. Има изолация на стени, дебелината на изолацията - 10.
7. електрически уреди в помещението - Хладилник , ТВ.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор - 3000 лв.
Поздрави!
Не са го излъгали, за цена/качество фиджуто е сред първенците. Ако желае да има повече екстри, в бюджета се вписва и тошиба даеисеикаи 8 16-ка. Според спецификата на помещението, ако е топло, при огледа е възможно да предложат и по-малки машини.
Нека не се прецаква като мен с Даисекай 8.....
Мега е прав.Много по-добре ЛФЦ пред Тошко
8-цата си е супер машина, просто 10-ката и 13-ката са оферта. Нагоре бих предпочел други машини.
В този бюджет се вписва и за фуджитсу 14 нокрия, която има същия максимал на отопление, но е доста по-луксозна като изпълнение.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Сигурен съм, че си прав. Просто го предложих като машина с повече екстри, защото има хора, които искат да ги имат. Вие сте професионалистите и може да предложите и други машини, за да може да си избере. Аз бих взел 18лфц, даже и моя дайкин фтх60гв, бих го заменил за едно 18лфц, но ще се набутам много с продажбата му, въпреки че е на една година.
Този пост е редактиран от rosswen; 28-10-17 в 14:53.
Аз да се похваля с монтажа днес на General-fujitsu 12-LTCA. След дълго умуване и прелистване из форума този най-ми легна на сърце и разбира се след оглед на място от специалист. Благодарности на хората от форума, които ме насочиха за избор на модел и фирма за монтаж в плевенския регион. Адмирации към Velev Klima за точността и за това, че се съобразиха с "капризите" ми относно мястото за монтаж. Ще споделя и впечатления от работата на машината, но като хванат студовете, сега би било несериозно.
Здравейте,
следващата седмица планувам закупуването на климатик за спалнята. След една седмица обиколки по магазините в Пловдив вече тотално се обърках. Всеки магазин различно мнение.
За сега съм се спрял на 09LMCA 1199лв. с монтаж или 12LMCA 1219лв. с монтаж. В другата стая съм с ME SF25 и нямам оплаквания, но сега бюджета е по-малък.
Ето и условията:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. цяло сезонно ползване- главно за отопление
3.
а) квадратурата и кубатурата на помещението - 11,5 кв.м. , 30 м3.
б) вида на дограмата и стъклопакета - ПВЦ - 2.4 кв.м. Прозорци
в) изложението на помещението - Север
д) етаж на помещението - Четвърти , среден, само една външна стена
е) какво е предназначението на помещението- спалня
ж) апартамент
4. Пловдив
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима - 25 / 23
6. Има изолация на стени, дебелината на изолацията - 8.
7. електрически уреди в помещението - Не
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор - 1200 лв. с монтаж
Поздрави!
Стефан