Първоначално публикувано от
mmony67 Здравейте. Търся компетентен съвет по следната дилема:
Имам хол с бокс с обща големина 33 кв.м. изложение изток/запад, старо тухлено строителство, среден апартамент, междинен етаж, с прозорци в двата срещуположни края на помещението, PVC дограма, без външна и вътрешна изолация, гр.Стара Загора. В момента има монтиран климатик Fujitsu ASYG 12 LMCA, Избран е след предварителен оглед от фирма че ще бъде достатъчен за отопление на помещението.
Лятото в режим на охлаждане климатика се справяше чудесно. Сега в началото на зимата взех да изпитвам съмнения дали ще се справи с отоплението. Желана температура около 24 гр. Ще купувам още един климатик за спалня 12 кв.м. Преди да съм го купил искам да се консултирам за следното:
- да преместя Fujitsu ASYG 12 LMCA в спалнята 12 кв.м и да закупя нов по-голям за хол и бокс 33.3 кв.м.
- да монтирам още един 7000 BTU в другия край на хола - червения правоъгълник - да помага на другия само при отопление при ниски температури.
В предвид разходите по демонтажа и монтажа на вече наличния климатик какво бихте ме посъветвали в моята ситуация.
Благодаря предварително за отделеното внимание.