Страница 254 от 334 ПърваПърва ... 204244252253254255256264304 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,796 до 3,810 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Избор на климатик 2017

Нокрия 14 !
    и двата ги имам и двата са хубави,но Нокрията е класа над FH.
    Хубавото на FH е плазмата .
    Във всичко друго Нокрията е по.....

2.  

3. Тук е от
    Oct 2017

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Проблема е, че се вслушвате в това кой какво пише и не се замисляте... аджеба, дали е вярно и може ли и при мен да е така?!
    Проблема е,че се замислих дали 'аджеба' може и при мен да го има този 'проблем'.
    п.с. преди да съм го ползвала,няма как да разбера само със замисляне,затова се допитвам и чета други потребители с какво мнение са останали за даден климатик прочетох също така от какво може да е и как може да се отстрани.
    Все пак,искам да закупя климатик,според 'чергата ми' и да бъде сравнително ефективен и надежден за години напред.

4. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Sunnyy Виж публикацията
    Проблема е,че се замислих дали 'аджеба' може и при мен да го има този проблем.
    п.с. преди да съм го ползвала,няма как да разбера само със замисляне,затова се допитвам и чета други потребители с какво мнение са останали за даден климатик прочетох също така от какво може да е и как може да се отстрани.
    Все пак,искам да закупя климатик,според 'чергата ми' и да бъде сравнително ефективен и надежден за години напред.
    Ако климатика е оразмерен според помещението Ви, монтиран кадърно и му чистите филтрите, поне веднъж месечно, и на 2-3 години му се извършва пълна профилактика, то не би имало проблем да Ви служи вярно дълги години.

Sent from my Lenovo TB2-X30F using Tapatalk

5. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от splendor Виж публикацията
    Разбира се, че топли. Относно топленето не знам някой да има забележки. Все пак е с над 50кг външно тяло. Може би ако не беше този филм с дефростите и мързеливата турбина, щеше да е един от най-продаваните модели. Аз също се бях насочил към него, но негативните коментари на част от имащите го ме разубеди.

Sent from my Power_2 using Tapatalk
    Какви са тези филми. Той човека вярно, че нищо не разбира, но не се е и оплаквал. Монтиран е на пода на около 35см от земята и в големите студове отдолу прави 1-2 квадратни метра лед, но това си е нормално. Площта, която топли е около 60-70 квадрата подпокривен етаж с външна и вътрешна изолация, без врати (едно огромно неправилно помещение). Не се изключва никога и си е топло цяла зима. Направо не мога да повярвам, но е факт !

6. Тук е от
    Oct 2017

Здравейте,
    Моля да ми препоръчате климатик, както и фирма (в София) за следното помещение:

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
    2. За охлаждане и за отопление
    3. а) 30кв.м, 77.40 куб.м; б) PVC двоен стъклопакет; в) квадратура на прозорците - 4 кв. м.; г) изложението на помещението - юг/изток; д) етаж на помещението в сградата - 2, особености (вътрешен апартамент, отоплява се от съседите отгоре, отдолу и отстрани) какво е предназначението на помещението- хол; ж) в апартамент ново строителство
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата - София
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 25/22 градуса
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - 10см изолация
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? Компютър, ТВ, фурна, съдомиялна, хладилник
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - мах 2000 лв.
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? От -15 до +35 градуса

Предпочитам машината да е 18000 BTU, за да имам възможност при отопление понякога да отварям вратата към съседната спалня (12кв.м.), за да помагам на конвектора там.

7. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от stoyanmkd Виж публикацията
    Здравейте,
    Моля да ми препоръчате климатик, както и фирма (в София) за следното помещение:

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
    2. За охлаждане и за отопление
    3. а) 30кв.м, 77.40 куб.м; б) PVC двоен стъклопакет; в) квадратура на прозорците - 4 кв. м.; г) изложението на помещението - юг/изток; д) етаж на помещението в сградата - 2, особености (вътрешен апартамент, отоплява се от съседите отгоре, отдолу и отстрани) какво е предназначението на помещението- хол; ж) в апартамент ново строителство
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата - София
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 25/22 градуса
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - 10см изолация
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? Компютър, ТВ, фурна, съдомиялна, хладилник
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - мах 2000 лв.
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? От -15 до +35 градуса

Предпочитам машината да е 18000 BTU, за да имам възможност при отопление понякога да отварям вратата към съседната спалня (12кв.м.), за да помагам на конвектора там.
    Ако може да добавиш още някой лев за едно фуджитцу 18 или една нокрия 14'ще заспи, барабар с допълнителната стая.

Sent from my Lenovo TB2-X30F using Tapatalk
    Rafailiev и stoyanmkd харесват това.

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

искам да закупя климатик,според 'чергата ми' и да бъде сравнително ефективен и надежден за години напред.

Това е добре...малко потребители мислят трезво по-подобен начин. Само че, понякога спрямо "чергата" са необходими компромиси...Разбирате ме, нали?

10. Тук е от
    Oct 2017

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията

Това е добре...малко потребители мислят трезво по-подобен начин. Само че, понякога спрямо "чергата" са необходими компромиси...Разбирате ме, нали?
    Разбира се,че трябва да има компромиси,никой не е твърдял друго,но както казах според 'чергата' искам да се спра докато е време на най-удачен вариант.
    Искам също да попитам, максимума на отопление на 12лука за колко квадрата(реално) е?

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Това последеното няма кой да Ви го каже на 100%! Ако Ви го каже, значи иска да Ви заблуди...Всичко зависи от помещението и какви топлозагуби има. Виждал съм как машина спира по температура (настроен на 30°С) в помещение, толкова добре изолирано, колкото не може да си представите. И това при -12°С външна температура
    teon одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2014

@sunnyy Аз доста се двоумя между лук и друг климатик и съм изчел всичко възможно на български и английски, гледал съм ги на живо, за съжаление нямам възможност да ги чуя и видя как работят в реални условия и от прочетеното мога да твърдя смело, че лук не е шумен климатик, но не е най-тихия също. За надеждност и работа в класа си е сред най-добрите и за този бюджет няма смисъл да се тормози човек с такива мисли. Не си мислете, че климатиците в този ценови сегмент са по-тихи или ако някой е по-тих, то всичко друго ще му е едно ниво на долу. За 200-250 лв. повече 35зс-с, който е по-тих на хартия и коментари на потребители.
    @stoyanmkd, при описаните условия, на ваше място бих си взел фужи 12лтц и ще си свиркам. Изобщо нямате нужда от 18-ка, по-малката машина ще работи по-тихо, ще ви е по-комфортно в преходните сезони и ще плащате по-малки сметки. Аз самия съм с 21-ца дайкин в хола и за жалост не бях достатъчно информиран при избора си, също и не познавах домът си, защото никога не бе обитаван и отопляван преди. Сега бих предпочел по-малка и ефективна машина, която можех да си позволя и тогава, но нямаше кой да ми даде акъл. Все пак се консултирайте и със специалист, който да дойде на място и да извърши оглед. За гр.София съм останал с впечатление, че може да се разчита на колегата @Mega.
    Успех в избора!
    bobovo, Aleksandars и stoyanmkd харесват това.

13. Тук е от
    Oct 2017

Последно се колебая между General Fujitsu ASHG12LUCA Discovery White и Toshiba RAS-13PKVSG-E Shorai,но по скоро по-добрите отзиви и препоръки са за лука. Също така,ще се радвам,ако ми препоръчате фирми в Асеновград или Пловдив от където мога да си го закупя(разбира се,по желание да има вкл. монтаж).

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Последно се колебая между General Fujitsu ASHG12LUCA Discovery White и Toshiba RAS-13PKVSG-E Shorai,но по скоро по-добрите отзиви и препоръки са за лука. Също така,ще се радвам,ако ми препоръчате фирми в Асеновград или Пловдив от където мога да си го закупя(разбира се,по желание да има вкл. монтаж).
    Трябваше с това да започнете. Пишете на @necata2 или @Aleksandars и от там нататък няма как да сбъркате.
    Rafailiev одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

При мен така се развиха нещата,че се уредих с 12 ltc,на което вътрешното е 99% LUCA.Та за чуване на 1-ва степен не се чува,на 2-ра се чува вече но става за спане,3 и 4 не стават за постоянно ползване.Недостатък на модела е ,че ляво-дясно е с много малък ъгъл на насочване.На Шорая вътрешното е много по-добре наравено от старото Сузуми.Недостатък е,че Тошибата в отрицатателни температури няма отоплителния капацитет на Фуджито което отдава 1kw още топлина.
    babati, С.Мезинов, ruuni9 и 1 други харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

E LUCA на Ауто не пада ли под първа степен? Не знам колко топлозагуби трябва да има жилището за да бичи на 2-ра степен. При мен Тошо зимата сигурно 90% от времето фан-а е под първа степен. При LTC същото ли е, има ли степени под първа?

18. Тук е от
    Oct 2017

Днес посетих един магазин за климатици,предлагаха Фуджиду и цената на луката беше 1579 + монтаж. Взеха и там да ми предлагат,този на МЕ СФ35,не знам дали е пазарна икономика,обаче твърдят,че също е мн добър и т.н.
    П.с. Цената добра ли е за Фуджито?
    Този пост е редактиран от avenger; 28-10-17 в 14:45.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе