В дадената ситуация имаме потребител, който не обича да му духа (машината). Не обича шумни и чести дефрости. Имаме вътрешен апартамент. Имаме буфер от остъклена тераса. Имаме спалня и се предполага, че машината ще работи на охлаждане и през нощта, заради жегите и влагата. Тези, които разбират мнооого повече от теб, не е ясно кой ги е квалифицирал като такива и защо им се явяваш ти като адвокат, имайки пред вид фиаското ти с 16-ката на дайсейкай. Няма да е колегиално да допуснеш и някой друг да се натресе така. Човекът се е ориентирал горе-долу правилно, нека специалистите да допълват, ако е необходимо. Правилният размер е 25-ца / девятка.
Шумни и чести дефрости? Доказателства? Или си го изсмука от пръстите. Човека също е отбелязал и Фуджитсу 12 лмца. То сигурно няма да вее, особено след като се знае проблема на Фуджитата за от 2ра степен на вентилатора.
И да не забравяме, че помещението е и хол, не само спалня.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Според мен, най доброто, което може да намериш за около 1500 лева е Gree Hansol 12. Моделът го използват успешно на север от нас, тих, топли, има по-добър компресор и по-нисък минимум от мицубишито, има и йонизация и електростатичен филтър за пречистване на въздуха.
Мицубишито, което си избрал си вдига минимума при спадане на температурите, а фуджитсу lmca е със смешно малки и леки тела за дванайска.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 12-11-17 в 20:30.
Освен това като вариант има и парното което до сега е ползвал.
За шума и духането това Хитачи е с вътрешно като на 18ка и го знач как работи в подобна стая хол с преход към спалня.
За момента е супер тихо и не духа ,а е на комшията над дивана.
За дефростите не знам !!!!
Генади ако има желание може да се включи с отзиви за шума
Доказателствата съм ги събрал, когато са те учили в училище да решаваш уравнения с две неизвестни Човекът ни пита любезно, предполага се, че е вече осведомен за конкретния модел на фуджицу. Затова се предполага, че го е турил най-отдолу, като резервен компромисен вариант. Що се отнася до веенето, ще вее точно толкова, колкото и хитачито, което се споменава по-горе, затова се включих и аз, да не залитне в голямото разнообразие. Тъй като изискванията за климатизиране на спално помещение са много по-високи от тези за хол, в заданието се залага спалнята
Ако имаше бегли / скромни познания за материята и можеше да четеш, щеше да се усетиш какви глупости си написал. Сега не ми се обяснява, дано питащия мицамаста се усети.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 12-11-17 в 21:02.
Аз викам да не препоръчвате Hansol още,щото още никой не го е видял как се представя във враждебна среда.Нека не се базираме на предположенията и мъглявите факти че някъде на север климатика се бил представял добре.До 1500 аз лично бих избрал Нордик или Лука,въпреки че и Нордика тая зима ще прави прощъпулник,но като знам LMCA с 26 кила външно кво може,то представям си Нордика с неговите 42 ква хала ще е (аз така си мисля де) .Но по принцип малко прасе и нов началник не е добре да хвали човек
Драги хора, не стигайте до скандали, днес сме тук, утре ни няма - дайте го по-весело
Сега импровизирах и нарисувах схема, т.к. все още нямам достъп до нормалено ПС.
Кофтито е, че все още не мога да кажа какъв е моделът на климатика в хола;
Вариантите са следните - така или иначе на момичетата, които наемат апартамента им казах, че правя толеранс към тях понеже изглеждаха свестни и готини хора. До момента са били на квартира само с 1 климатик в хола и реших за тяхно удобство да им взема още 1. Те нямаха претенции.
Варианта е като видите схемата и ако успеете да се ориентирате по нея, дали има реална възможност, при всички отворени врати, апартамента да се отопли от двата климатика - този в спалня 1 и този в хола. Питам чисто информативно.
Иначе си остава варианта да си се отопля само едната спалня.
Cheers
Хансола отдавна го тестват при скандинавски условия до -30°, има цяла тема за него и се представя повече от добре. Мицубишитата, които през повечето време работят като конвенционалки и си вдигат минимума с понижаване на температурата къде ще се сравняват с хансола, за хардуер и филтри пък да не говорим.
...
В тубата гледах новият модел Амбър на Грии, консумацията му падаше до около 180 вата, а на хартия Хансол има по-нисък минимум от него.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 12-11-17 в 21:40.
Няма ентусиаст с хансол да даде повече подробности по работата при есенните температури.
Тоя Gree Hansol GWН12ТВ-Ѕ3DNА1D за 1560 лв. звучи интересно с тоя минимум и електрически нагревател на картера на компресора и на дренажната вана... + йонизатора + приемливи нива на шума (43/36/34/32/30/28/26 dB). Ще прочета темата му, макар да видях че някой имал проблем и той спирал и се пускал с 2 градуса разлика от зададеното...
@ dodo_pv - не те разбрах, според теб @Jack Krauser е в грешка нещо за Мицубиши или за Хансол?
Хитачито, LUC-a, Toshiba, доколкото видях са със същите нива на шум като Fujitsu ASHG12LMCA/AOHG12LMCA, което го намирам на доста ниска цена (1250 лв. с вкл. стандартен монтаж), и не виждам особена разлика в тяхна полза...
Някой може ли да поясни за MHI, верно ли минимума му не е 0.9 и 1 kW, както е показано и се покачва (с колко?), в ON/OFF ли ще влиза зимата, или какво?
Понеже никой не коментира другите ми въпроси, да разбирам ли, че климатика ще е ефективен ако е забутан в ъгъла на стаята (Положение 1 от схемата)?
Ще има ли проблем ако ползвам едновременно климатик + камина с водна риза (малко пушек, прах и т.н.) ако се наложи да му помагам?
Btw имам комшия, чието външно тяло е точно над мястото, където би бил моя, и сиг ще трябва да се слага навес някакъв, но пък има и др комшия чийто климатик капе наблизо и ако духа вятър от Изток може да навява капките/снеговалежа върху моя, това е + за нагревателя (нз колко струва да се сложи, ако не е включен стандартно)...
Този пост е редактиран от MistaMasta; 12-11-17 в 22:31.
Щом не виждаш разлика, значи Фуджитсуто е твоя климатик. Не виждам проблем да си ползваш камината, ако се налага да помагаш на климатика. Повечето хора се отопляват само на котли и когато им писне хамалогията минават на климатици. Климатика не топли, както котела, но пък с него я няма тази хамалогия.
Sent from my Power_2 using Tapatalk