Страница 277 от 334 ПърваПърва ... 227267275276277278279287327 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,141 до 4,155 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Избор на климатик 2017

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    Може да добавите и hitachi performance 35 към размислите...
    По-добре да не върши такива глупости. Да оставим предложенията за хора, които по-разбират.
    SPSt одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    По-добре да не върши такива глупости. Да оставим предложенията за хора, които по-разбират.
    Дори хора ,които разбират мнооого повече от ме препоръчват модела.
    Може ли обосновка защо да не е подходящ в дадената ситуация?

4. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

С интерес, ще чакам неговата обосновка.

Sent from my Power_2 using Tapatalk

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

В дадената ситуация имаме потребител, който не обича да му духа (машината). Не обича шумни и чести дефрости. Имаме вътрешен апартамент. Имаме буфер от остъклена тераса. Имаме спалня и се предполага, че машината ще работи на охлаждане и през нощта, заради жегите и влагата. Тези, които разбират мнооого повече от теб, не е ясно кой ги е квалифицирал като такива и защо им се явяваш ти като адвокат, имайки пред вид фиаското ти с 16-ката на дайсейкай. Няма да е колегиално да допуснеш и някой друг да се натресе така. Човекът се е ориентирал горе-долу правилно, нека специалистите да допълват, ако е необходимо. Правилният размер е 25-ца / девятка.
    Aleksandars, SPSt, rosswen и 1 други харесват това.

6. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

В дадената ситуация имаме потребител, който не обича да му духа. Не обича шумни и чести дефрости. Имаме вътрешен апартамент. Имаме буфер от остъклена тераса. Имаме спалня и се предполага, че машината ще работи на охлаждане и през нощта, заради жегите и влагата. Тези, които разбират мнооого повече от теб, не е ясно кой ги е квалифицирал като такива и защо им се явяваш ти като адвокат, имайки пред вид фиаското ти с 16-ката на дайсейкай. Няма да е колегиално да допуснеш и някой друг да се натресе така. Човекът се е ориентирал горе-долу правилно, нека специалистите да допълват, ако е необходимо. Правилният размер е 25-ца / девятка.
    Шумни и чести дефрости? Доказателства? Или си го изсмука от пръстите. Човека също е отбелязал и Фуджитсу 12 лмца. То сигурно няма да вее, особено след като се знае проблема на Фуджитата за от 2ра степен на вентилатора.
    И да не забравяме, че помещението е и хол, не само спалня.

rosswen и Rafailiev харесват това.

7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от MistaMasta Виж публикацията
    Помещението е хол/спалня 6.3m x 3.4m = 21.42 m2 x 2.6m = 55.7 m3 , северно изложение в Русе (студ + мъгли), тухла, с дървена дограма с огромни прозорци, свързан с остъклена тераса (не PVC). Първи етаж, вътрешен апартамент, съседа отгоре не отоплява стаята, другия май да. Термометъра в стаята през Ноември показва 17 градуса денем и нощем...

Засега съм се спрял на моделите:
    Mitsubishi Heavy Industri SRK/SRC 25 ZS-S
    Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 25 ZS-S - 1399 лв. с вкл. стандартен монтаж
    Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA
    Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA - 1249 лв. с вкл. стандартен монтаж
    Не разбирам нищо от филтри и питам дали тия двата модела имат хубави филтри/екстри... Ако има др. тих модел с плазмен филтър (ако е чак такова чудо) или др. екстра, бих дал някой лев повече да речем. Ако има по-евтини и/или тихи 9-ки или 12-ки, които биха свършили работа, предлагайте...
    Дефростите явно са важни, някой може ли да каже каже г/д през колко време го правят горните и предлаганите от вас модели?
    Bulclima (Камео - Русе) и Megaelectronics имат дистрибутори за Русе. Видях, че тук има няколко съфорумника от Русе, та ще се радвам ако споделите впечатления от фирми, монтаж, сервиз, и т.н. (може и на ЛС).
    Btw имам познат техник, но може да дойде чак през Януари, та да речем че бюджета ми е 1500 лв. за тия 21 квадрата.
    Според мен, най доброто, което може да намериш за около 1500 лева е Gree Hansol 12. Моделът го използват успешно на север от нас, тих, топли, има по-добър компресор и по-нисък минимум от мицубишито, има и йонизация и електростатичен филтър за пречистване на въздуха.

Мицубишито, което си избрал си вдига минимума при спадане на температурите, а фуджитсу lmca е със смешно малки и леки тела за дванайска.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 12-11-17 в 20:30.
    valyo68 одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от splendor Виж публикацията
    Шумни и чести дефрости? Доказателства? Или си го изсмука от пръстите. Човека също е отбелязал и Фуджитсу 12 лмца. То сигурно няма да вее, особено след като се знае проблема на Фуджитата за от 2ра степен на вентилатора.

Освен това като вариант има и парното което до сега е ползвал.
    За шума и духането това Хитачи е с вътрешно като на 18ка и го знач как работи в подобна стая хол с преход към спалня.
    За момента е супер тихо и не духа ,а е на комшията над дивана.
    За дефростите не знам !!!!
    Генади ако има желание може да се включи с отзиви за шума
    necata2 одобрява това.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от splendor Виж публикацията

Доказателствата съм ги събрал, когато са те учили в училище да решаваш уравнения с две неизвестни Човекът ни пита любезно, предполага се, че е вече осведомен за конкретния модел на фуджицу. Затова се предполага, че го е турил най-отдолу, като резервен компромисен вариант. Що се отнася до веенето, ще вее точно толкова, колкото и хитачито, което се споменава по-горе, затова се включих и аз, да не залитне в голямото разнообразие. Тъй като изискванията за климатизиране на спално помещение са много по-високи от тези за хол, в заданието се залага спалнята

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Според мен, най доброто, което може да намериш за около 1500 лева е Gree Hansol 12. Моделът го използват успешно на север от нас, тих, топли, има по-добър компресор и по-нисък минимум от мицубишито, има и йонизация и електростатичен филтър за пречистване на въздуха.

Мицубишито, което си избрал си вдига минимума при спадане на температурите, а фуджитсу lmca е със смешно малки и леки тела за дванайска.
    Ако имаше бегли / скромни познания за материята и можеше да четеш, щеше да се усетиш какви глупости си написал. Сега не ми се обяснява, дано питащия мицамаста се усети.
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 12-11-17 в 21:02.

11. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Ако имаше бегли / скромни познания за материята и можеше да четеш, щеше да се усетиш какви глупости си написал. Сега не ми се обяснява, дано питащия мицамаста се усети.
    Не ми отговори за дефростите на Хитачито. На празни приказки си много добър.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Аз викам да не препоръчвате Hansol още,щото още никой не го е видял как се представя във враждебна среда.Нека не се базираме на предположенията и мъглявите факти че някъде на север климатика се бил представял добре.До 1500 аз лично бих избрал Нордик или Лука,въпреки че и Нордика тая зима ще прави прощъпулник,но като знам LMCA с 26 кила външно кво може,то представям си Нордика с неговите 42 ква хала ще е (аз така си мисля де) .Но по принцип малко прасе и нов началник не е добре да хвали човек

13. Тук е от
    Oct 2011

Драги хора, не стигайте до скандали, днес сме тук, утре ни няма - дайте го по-весело
    Сега импровизирах и нарисувах схема, т.к. все още нямам достъп до нормалено ПС.

Кофтито е, че все още не мога да кажа какъв е моделът на климатика в хола;
    Вариантите са следните - така или иначе на момичетата, които наемат апартамента им казах, че правя толеранс към тях понеже изглеждаха свестни и готини хора. До момента са били на квартира само с 1 климатик в хола и реших за тяхно удобство да им взема още 1. Те нямаха претенции.
    Варианта е като видите схемата и ако успеете да се ориентирате по нея, дали има реална възможност, при всички отворени врати, апартамента да се отопли от двата климатика - този в спалня 1 и този в хола. Питам чисто информативно.
    Иначе си остава варианта да си се отопля само едната спалня.
    Cheers

Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    Аз викам да не препоръчвате Hansol още,щото още никой не го е видял как се представя във враждебна среда.Нека не се базираме на предположенията и мъглявите факти че някъде на север климатика се бил представял добре.До 1500 аз лично бих избрал Нордик или Лука,въпреки че и Нордика тая зима ще прави прощъпулник,но като знам LMCA с 26 кила външно кво може,то представям си Нордика с неговите 42 ква хала ще е (аз така си мисля де) .Но по принцип малко прасе и нов началник не е добре да хвали човек
    Хансола отдавна го тестват при скандинавски условия до -30°, има цяла тема за него и се представя повече от добре. Мицубишитата, които през повечето време работят като конвенционалки и си вдигат минимума с понижаване на температурата къде ще се сравняват с хансола, за хардуер и филтри пък да не говорим.
    ...
    В тубата гледах новият модел Амбър на Грии, консумацията му падаше до около 180 вата, а на хартия Хансол има по-нисък минимум от него.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 12-11-17 в 21:40.
    musster и mystikalrs харесват това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Няма ентусиаст с хансол да даде повече подробности по работата при есенните температури.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2017
    Живее в
    Русе

Тоя Gree Hansol GWН12ТВ-Ѕ3DNА1D за 1560 лв. звучи интересно с тоя минимум и електрически нагревател на картера на компресора и на дренажната вана... + йонизатора + приемливи нива на шума (43/36/34/32/30/28/26 dB). Ще прочета темата му, макар да видях че някой имал проблем и той спирал и се пускал с 2 градуса разлика от зададеното...
    @ dodo_pv - не те разбрах, според теб @Jack Krauser е в грешка нещо за Мицубиши или за Хансол?
    Хитачито, LUC-a, Toshiba, доколкото видях са със същите нива на шум като Fujitsu ASHG12LMCA/AOHG12LMCA, което го намирам на доста ниска цена (1250 лв. с вкл. стандартен монтаж), и не виждам особена разлика в тяхна полза...
    Някой може ли да поясни за MHI, верно ли минимума му не е 0.9 и 1 kW, както е показано и се покачва (с колко?), в ON/OFF ли ще влиза зимата, или какво?
    Понеже никой не коментира другите ми въпроси, да разбирам ли, че климатика ще е ефективен ако е забутан в ъгъла на стаята (Положение 1 от схемата)?
    Ще има ли проблем ако ползвам едновременно климатик + камина с водна риза (малко пушек, прах и т.н.) ако се наложи да му помагам?
    Btw имам комшия, чието външно тяло е точно над мястото, където би бил моя, и сиг ще трябва да се слага навес някакъв, но пък има и др комшия чийто климатик капе наблизо и ако духа вятър от Изток може да навява капките/снеговалежа върху моя, това е + за нагревателя (нз колко струва да се сложи, ако не е включен стандартно)...

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от MistaMasta; 12-11-17 в 22:31.

18. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от MistaMasta Виж публикацията
    Хитачито, LUC-a, Toshiba, доколкото видях са със същите нива на шум като Fujitsu ASHG12LMCA/AOHG12LMCA, което го намирам на доста ниска цена (1250 лв. с вкл. стандартен монтаж), и не виждам особена разлика в тяхна полза...
    Щом не виждаш разлика, значи Фуджитсуто е твоя климатик. Не виждам проблем да си ползваш камината, ако се налага да помагаш на климатика. Повечето хора се отопляват само на котли и когато им писне хамалогията минават на климатици. Климатика не топли, както котела, но пък с него я няма тази хамалогия.

Rafailiev одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе