До 5.2 е на отопление,бъркаш с охлаждане.Външното е само 10кг по-тежко от 12LMCA. А като падне под 0 и LMCA позагуби мощност познай от къде ще го докара—от вентилатор, съответно духане + шум.За външното тяло да не говорим какво става.
До 5.2 е на отопление,бъркаш с охлаждане.Външното е само 10кг по-тежко от 12LMCA. А като падне под 0 и LMCA позагуби мощност познай от къде ще го докара—от вентилатор, съответно духане + шум.За външното тяло да не говорим какво става.
Моята дъщеря е вече 5-та година на квартира в самостоятелно ателие с климатик сложен от собственика с тази логика. Още от първата година и купихме ел.конвектор за малката спалня и си седи предимно там, защото на климатика ако чакаше да е умряла от студ.
Но по принцип почти всеки хазяин ще направи така де. За това собствено жилище е масовата мечта.
Aaa Rafa,недей така брат.Тук в тоя раздел трябва да сме честни.И ние навремето като видяхме Мерцедес А класа,помниш ги ония ,по старичките,за жената ,и ние много се зарадвахме.Радостта ни стана още по голяма от факта че успяхме и от цената много нещо да свалим...
После знаеш ли кво стана ? Погледни подписа на https://forum.setcombg.com/members/necata2.html ,мани другото ,ама жената почна да го кълне на деца продавача което е страшно.Викам и ,спри моля ти се че е грехота,дееба и железото.Отиде на вторични,след като ни разори и доведе до полуда.От тогава насетне - форд,мерцедес и дайкин от еФтините съм се заклел да не поглеждам
Е чакай малко, не е баш така - тръгнах да предлагам да сложа PANASONIC CS/CU-E9QKEW ... Не си чел темата от самото начало.
Какво искаш да кажеш, че daikin-ftx35km-rx35km ( та дори и 9-ката няма да може да отопли спалня 14 кв.м. ли? 2 прозореца общо 3кв. и малко, а и зидовете са стабилни 60см.?
Този пост е редактиран от coOkies; 13-11-17 в 13:29.
Аз нищо не казвам и предлагам. Това е решение, което всеки си взима сам. Особено пък, когато е за даване под наем става по-сложно. Понеже беше написал за отваряне на врати и помислих, че мислиш да топлят с него и други помещения, за това се обадих. Наемателите ако са доволни и ги устройват нещата, ще останат. Ако не са, предполагам ще си тръгнат.
Зравейте, ще започна с отговори на въпросите от първия пост, за да съм коректна.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - основно за отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението – прибл. 36 кв.м., около 72-75 куб.м.;
б) вида на дограмата и стъклопакета – ПВЦ, троен стъклопакет, шест камерна;
в) квадратура на прозорците - около 5,00 кв.м.;
г) изложението на помещението - север;
д) етаж на помещението в сградата, особености – приземен етаж
е) какво е предназначението на помещението- помещението е пространствено свързано – кухня, хол, трапезария, спалня – всичко в едно;
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение – 5 етажна къща
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата – гр. Варна
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима – не мога да преценя точна температура, но нормална за обитаване.
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? има една външна стена, с положена изолация – EPS 6-8см /нямам спомен точно колко слагахме/, останалите стени са вътрешни и граничат с неотопляеми помещения, отгоре също не се отоплява. Помещението е влажно, поради което искаме и климатика да изсушава въздуха
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? – има всичко необходимо за едно домакинство
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. – макс. 1500лв. с монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? – зимата до -10 - 15
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели. – излишна е схемата, положението е такова, че има само едно място, на което може да се монтира климатика – външната стена, като външното тяло е непосредствено зад вътрешното.
За момента сме се спряли на три модела - Finlux FDCI-18LK46GFH; Electrolux EXI18HD1WI/WE и GREE GWH 18QD серия Lomo. Ще сме благодарни за съвет кой от трите модела да изберем или ако се сещате нещо друго, отворени сме за предложения.
Айде на яката промоция https://www.technomarket.bg/invertor...12qke-09135432
Здравейте момчета, отново влизам за съвет. Избор на климатик за гр. Пловдив, хол-25- 30кв, изцяло вътрешно помещение с 6 кв прозорец, тухла . Ще се използва и за отопление и охлаждане целогодишно. Бих искала да не го чувам и усещам, че духа. Да не размразява често и да ми е топло дори, когато има влага и температурите са минус. Което е често в гр. Пловдив. Външното тяло е на завет.
Аз се въртя около Мицубиши Хеви, Дайкин и Фуджицу. Но за модели трябва да си кажете тежката дума. Много се надявам да пишете за да хвана черният петък
При тези изисквания си за две машини, но вероятно няма да ме послушаш.Тогава 12 LTC или някое японче ДАЙСЕЙКАЙ 285 *DR.
Еди, на черен петък подобни машини няма... bobipak, извикайте си фирма която да направи оглед и да Ви консултира на място. Иначе, аз бих предложил Toshiba RAS-13G2KVP-E Super DaiSeiKai 8 или Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSX-S~SRC35ZSX-S Diamond
Да не би да говориш за RAS-C285DR или RAS-286DRN?