До 5.2 е на отопление,бъркаш с охлаждане.Външното е само 10кг по-тежко от 12LMCA. А като падне под 0 и LMCA позагуби мощност познай от къде ще го докара—от вентилатор, съответно духане + шум.За външното тяло да не говорим какво става.
До 5.2 е на отопление,бъркаш с охлаждане.Външното е само 10кг по-тежко от 12LMCA. А като падне под 0 и LMCA позагуби мощност познай от къде ще го докара—от вентилатор, съответно духане + шум.За външното тяло да не говорим какво става.
Моята дъщеря е вече 5-та година на квартира в самостоятелно ателие с климатик сложен от собственика с тази логика. Още от първата година и купихме ел.конвектор за малката спалня и си седи предимно там, защото на климатика ако чакаше да е умряла от студ.
Но по принцип почти всеки хазяин ще направи така де. За това собствено жилище е масовата мечта.
Aaa Rafa,недей така брат.Тук в тоя раздел трябва да сме честни.И ние навремето като видяхме Мерцедес А класа,помниш ги ония ,по старичките,за жената ,и ние много се зарадвахме.Радостта ни стана още по голяма от факта че успяхме и от цената много нещо да свалим...
После знаеш ли кво стана ? Погледни подписа на https://forum.setcombg.com/members/necata2.html ,мани другото ,ама жената почна да го кълне на деца продавача което е страшно.Викам и ,спри моля ти се че е грехота,дееба и железото.Отиде на вторични,след като ни разори и доведе до полуда.От тогава насетне - форд,мерцедес и дайкин от еФтините съм се заклел да не поглеждам
Е чакай малко, не е баш така - тръгнах да предлагам да сложа PANASONIC CS/CU-E9QKEW ... Не си чел темата от самото начало.
Какво искаш да кажеш, че daikin-ftx35km-rx35km ( та дори и 9-ката няма да може да отопли спалня 14 кв.м. ли? 2 прозореца общо 3кв. и малко, а и зидовете са стабилни 60см.?
Този пост е редактиран от coOkies; 13-11-17 в 13:29.
Аз нищо не казвам и предлагам. Това е решение, което всеки си взима сам. Особено пък, когато е за даване под наем става по-сложно. Понеже беше написал за отваряне на врати и помислих, че мислиш да топлят с него и други помещения, за това се обадих. Наемателите ако са доволни и ги устройват нещата, ще останат. Ако не са, предполагам ще си тръгнат.
Зравейте, ще започна с отговори на въпросите от първия пост, за да съм коректна.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - основно за отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението – прибл. 36 кв.м., около 72-75 куб.м.;
б) вида на дограмата и стъклопакета – ПВЦ, троен стъклопакет, шест камерна;
в) квадратура на прозорците - около 5,00 кв.м.;
г) изложението на помещението - север;
д) етаж на помещението в сградата, особености – приземен етаж
е) какво е предназначението на помещението- помещението е пространствено свързано – кухня, хол, трапезария, спалня – всичко в едно;
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение – 5 етажна къща
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата – гр. Варна
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима – не мога да преценя точна температура, но нормална за обитаване.
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? има една външна стена, с положена изолация – EPS 6-8см /нямам спомен точно колко слагахме/, останалите стени са вътрешни и граничат с неотопляеми помещения, отгоре също не се отоплява. Помещението е влажно, поради което искаме и климатика да изсушава въздуха
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? – има всичко необходимо за едно домакинство
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. – макс. 1500лв. с монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? – зимата до -10 - 15
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели. – излишна е схемата, положението е такова, че има само едно място, на което може да се монтира климатика – външната стена, като външното тяло е непосредствено зад вътрешното.
За момента сме се спряли на три модела - Finlux FDCI-18LK46GFH; Electrolux EXI18HD1WI/WE и GREE GWH 18QD серия Lomo. Ще сме благодарни за съвет кой от трите модела да изберем или ако се сещате нещо друго, отворени сме за предложения.
Айде на яката промоцияhttps://www.technomarket.bg/invertor...12qke-09135432
Здравейте момчета, отново влизам за съвет. Избор на климатик за гр. Пловдив, хол-25- 30кв, изцяло вътрешно помещение с 6 кв прозорец, тухла . Ще се използва и за отопление и охлаждане целогодишно. Бих искала да не го чувам и усещам, че духа. Да не размразява често и да ми е топло дори, когато има влага и температурите са минус. Което е често в гр. Пловдив. Външното тяло е на завет.
Аз се въртя около Мицубиши Хеви, Дайкин и Фуджицу. Но за модели трябва да си кажете тежката дума. Много се надявам да пишете за да хвана черният петък![]()
При тези изисквания си за две машини, но вероятно няма да ме послушаш.Тогава 12 LTC или някое японче ДАЙСЕЙКАЙ 285 *DR.
Еди, на черен петък подобни машини няма... bobipak, извикайте си фирма която да направи оглед и да Ви консултира на място. Иначе, аз бих предложил Toshiba RAS-13G2KVP-E Super DaiSeiKai 8 или Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSX-S~SRC35ZSX-S Diamond
Да не би да говориш за RAS-C285DR или RAS-286DRN?![]()