Първоначално публикувано от
Ivan2 Здравейте колеги,
Имам
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете ще се ползва климатизатора? - цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление,
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението: 16кв.м / 48куб.
б) вида на дограмата и стъклопакета: дървена
в) квадратура на прозорците: 2 кв.м
г) изложението на помещението: изток
д) етаж на помещението в сградата, особености: 2-ри етаж, отдолу не се отплява, а отгоре е покрива на къщата.
е) какво е предназначението на помещението- : хол + всекидневна
ж) в къща или апартамент е помещението? : къща
4. В кое населено място е помещението/сградата? : Чирпан
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? : лято 25 / зима 20
6. Има ли изолация на стени/таван: няма никаква изолация.
7. Има ли електрически уреди в помещението?: телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката: - около 1000 лв
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора : -20/-25 зимата и 40 лятото
пп:
1.Лятото климатика до колкото съм запознат ще охлажда без проблем до 25.
2.Стаята ми е студена и нямам изолация, зимата се пали печка, но когато угасне до 2 часа стаята става много студено . Целта ми с покупката на климатик ще е да паля печката през ден( и да гори по 6-10 часа) и да се опитвам да поддържам температура около 20градуса с климатика до следващото палене. Ако някои се чуди защо просто не ползвам само печката за отопление - нека да обясня, че това означава постоянно да слагам дърва на печката(през час) и да съм постоянно до печката и в някои случеи да зареждам и паля по 2 печки дневно, което е огромен ангажимент и прекалено много време губя, а в момента имам парите да си позволя климатик.Есента на 2018 ще направя изолация на тавана и ще сменя дограмата.
3.Искам да попитам според вас дали финансово ще е по-изгодно да взема климатик лятото на 2018 или сега на черен петък (дали на черния петък биха били по-евтини от лятото на 2018)
4.Според вас този вариант удачен ли е или ще е прекалено скъп като сметка за ток?
5.Бихте ли препоръчали няколко модела с цена около 1000- 1500лв като ще ги следя на черен петък и бих зел някой около 1000-1200 след намалението. Ако смятате, че за тази цена би било голям компромис, кажете ми каква цена би била нужна за да задоволя нуждите на стаята за да си преценя дали мога да отделя толкова.
6.Дали ще е удачно да дам повече пари за такъв с смарт функция за времето когато съм на работа(12 часови смени) да го нагласям да работи на минимални градуси докато се върна и запаля печката
7.Колко е наи-ниската температура на която мога да го оставя като на стендбай (минимални градуси,колкото да не го изключа) докато запаля печката
Благодаря предварително!